Ψητά torikatsu με σαλάτα λάχανο και σουσάμι: Οι Ιαπωνικές κοτολέτες κοτόπουλου που πρέπει να δοκιμάσεις

Ένα από τα πιο δημοφιλή πιάτα στην Ιαπωνική κουζίνα

26.06.2018

εχεις διαβασει

Ψητά torikatsu

Τα tonkatsu (χοιρινές κοτολέτες) και τα torikatsu (κοτολέτες κοτόπουλου) είναι από τα αγαπημένα φαγητά στην Ιαπωνία και τη Χαβάη και σερβίρονται τόσο σε αλυσίδες fast food όσο και σε ακριβά εστιατόρια. Στην εκδοχή αυτή είναι ψημένα αντί τηγανητά και το κρέας παραμένει τραγανό απέξω και ζουμερό μέσα χωρίς το επιπλέον λάδι.

Δες επίσης: Πώς θα φτιάξεις το ιαπωνικό χορτοφαγικό mazemen με ό,τι έχεις στο ψυγείο σου!

Ψητά torikatsu με σαλάτα λάχανο και σουσάμι – Υλικά:

  • 1 φλ. panko (ή άλλο μείγμα για πανάρισμα)
  • 1 φιλέτο κοτόπουλο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 1/4 φλ. αλεύρι
  • 1 αβγό, ελαφρά χτυπημένο
  • 1 κ.σ. ξίδι από ρύζι
  • 1 κ.γ. ψημένο σησαμέλαιο
  • 2 φλ. τριμμένο λάχανο (ανάμεικτο κόκκινο και λευκό)
  • 1/2 αχλάδι κομμένο σε σπιρτόξυλα
  • Σουσάμι καβουρδισμένο, για γαρνίρισμα
  • Καυτερή γιαπωνέζικη μουστάρδα, για το σερβίρισμα

Δες επίσης: Κρέπες παντζαριού με κοτόπουλο, μανιτάρια και γραβιέρα

Εκτέλεση:

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 200°C. Στρώσε μια λαμαρίνα φούρνου με αντικολλητικό χαρτί και βάλε από πάνω μια ελαφρώς λαδωμένη σχάρα.
  • Σε στεγνό αντικολλητικό τηγάνι καβούρδισε ελαφρά το panko ανακατεύοντας συνεχώς. Όταν πάρει χρυσοκαστανό χρώμα, μετάφερέ το σε ένα ρηχό μπολ και άφησέ το να κρυώσει ελαφρά.
  • Κόψε το φιλέτο του κοτόπουλου σε δύο ίδια κομμάτια.
  • Χτύπησέ το ελαφρά για να φαρδύνει και καρύκεψέ το γενναιόδωρα με αλάτι και πιπέρι.
  • Toποθέτησε στη σειρά τρία ρηχά μπολ και βάλε στο καθένα το αλεύρι, το αβγό και το καβουρδισμένο panko.
  • Πέρνα κάθε φιλέτο από το αλεύρι (βεβαιώσου ότι έχει καλυφθεί πλήρως) και τίναξέ το για να φύγει ό,τι περισσεύει. Βύθισε μετά τα φιλέτα στο αβγό και στο panko πιέζοντάς το ώστε να κολλήσει παντού.
  • Βάλε τα φιλέτα στη σχάρα και ψήσ’ τα μέχρι να γίνουν, περίπου για 25-30 λεπτά.
  • Στο μεταξύ, χτύπησε το ξίδι και το σησαμέλαιο. Καρύκεψε με αλάτι και πιπέρι.
  • Ανακάτεψε τη σάλτσα με το λάχανο και το αχλάδι και γάρνιρε με το σουσάμι.
  • Κόψε το κοτόπουλο σε μπαστούνια περίπου 2 εκατοστών. Σέρβιρε με το λάχανο
    και τη μουστάρδα.

[related id="327604"]

Περισσότερα από Διατροφή και Αδυνάτισμα

Best of network

#shapegreece