Βασιλόπιτα αμυγδάλου
Μερίδες: 10
Χρόνος προετοιμασίας: 15 Χρόνος μαγειρέματος: 40-50
Υλικά
- 300 γραμμ. αλεύρι
- 300 γραμμ. αμυγδαλόψιχα χοντροκομμένη
- 300 γραμμ. ζάχαρη
- 100 γραμμ. βούτυρο
- 3 αβγά
- 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
- 1/2 κ.γ. ξύσμα ενός λεμονιού
- 1 ποτηράκι του λικέρ μπράντι
- λίγο γάλα
- ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
- Ανακάτεψε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.
- Κόψε το βούτυρο σε κύβους, ρίξ' το σε μπολ και χτύπησέ το με το μίξερ, μέχρι να μαλακώσει. Χτυπώντας το βούτυρο, πρόσθεσε εναλλάξ τους κρόκους και τη ζάχαρη.
- Στη συνέχεια ρίξε το ξύσμα, την αμυγδαλόψιχα, λίγο λίγο το αλεύρι και το μπράντι. Εάν το μείγμα είναι πολύ σφιχτό, πρόσθεσε λίγο γάλα.
- Χτύπησε τα ασπράδια μαρέγκα με το μισό κουταλάκι μπέικιν πάουντερ και πρόσθεσέ τη λίγη λίγη στο μείγμα, ανακατεύοντας προσεκτικά.
- Βουτύρωσε ένα ταψάκι (ή μια φόρμα σε σχήμα χριστουγεννιάτικου δέντρου). Προθέρμανε το φούρνο στους 190 βαθμούς Κελσίου.
- Ρίξε τη ζύμη στο ταψί και ψήσε τη βασιλόπιτα για 40-50 λεπτά. - Όταν ψηθεί, βγάλε τη βασιλόπιτα από το ταψί, άφησέ τη να κρυώσει και πασπάλισέ τη με ζάχαρη άχνη.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr