Smoothie Detox: Εύκολη αποτοξίνωση χωρίς δυσεύρετα συστατικά

Δες πίνεις Smoothie, πίνεις βιταμίνη!

smoothie istock

Τα συστατικά του συγκεκριμένου detox smoothie θα προσφέρουν στον οργανισμό σου θρεπτικά συστατικά, χωρίς να βάλεις ακριβά συμπληρώματα. Αντίθετα, χρειάζεσαι μόνο μερικά φρούτα και λαχανικά που μπορεί να έχεις ήδη στο ψυγείο σου.

Δεν χρειάζεσαι δραστικές δίαιτες αποτοξίνωσης. Ο μόνος τρόπος για να αποτοξινώσεις το σώμα σου είναι να απολαμβάνεις συνεχώς περισσότερα ολόκληρα τρόφιμα και να τρως λιγότερα επεξεργασμένα που περιέχουν τεχνητά χρώματα, γεύσεις και συστατικά. 

Διάβασε ακόμη: Αποτοξίνωση: 10 διαιτολόγοι προτείνουν ροφήματα και detox tips

Detox Smoothie: Τα συστατικά και τα οφέλη για την υγεία σου


Τα συστατικά σε αυτό το detox smoothie είναι γεμάτα με θρεπτικά συστατικά και θα βοηθήσουν στην υποστήριξη των φυσικών οργάνων αποτοξίνωσης του σώματός σου, όπως τους νεφρούς, το συκώτι και το δέρμα. Τα οφέλη για την υγεία σου:

  • Πράσινο Μήλο: Έχει χαμηλότερη περιεκτικότητα σε ζάχαρη από την κόκκινη ποικιλία και τα μήλα, γενικά, συμβάλλουν στην απώλεια βάρους γιατί σε κρατούν χορτάτη για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Μελέτη έδειξε ότι η κατανάλωση ενός μήλου την ημέρα μπορεί να είναι σχεδόν εξίσου αποτελεσματική με τη λήψη ενός φαρμάκου στατίνης για τη μείωση του κινδύνου καρδιακών παθήσεων. Η πηκτίνη που περιέχουν τα μήλα δρα ως πρεβιοτικό και μπορεί να προάγει την ανάπτυξη καλών βακτηρίων και στο έντερο.
  • Ανανάς: Πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, αυτό το τροπικό φρούτο περιέχει βρωμελίνη, ένα ένζυμο που αφομοιώνει τις πρωτεΐνες. Βοηθά στη διάσπαση της πρωτεΐνης σε αμινοξέα και ως αποτέλεσμα μπορεί να ενισχύσει την πέψη. Αυτό το πεπτικό ένζυμο μπορεί επίσης να βοηθήσει στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού και στη μείωση της φλεγμονής στο σώμα. 
  • Μπανάνα: Οι μπανάνες είναι μια εξαιρετική πηγή καλίου, το οποίο συμβάλλει στη μείωση της αρτηριακής πίεσης και στη μείωση του κινδύνου καρδιακών παθήσεων. Μελέτη έδειξε ότι οι γυναίκες που τρώνε μπανάνες 2 έως 3 φορές την εβδομάδα μπορεί να έχουν 33% χαμηλότερο κίνδυνο να αναπτύξουν νεφρική νόσο.
  • Τζίντζερ: Θεωρείται ότι έχει αντιφλεγμονώδη δράση στον οργανισμό και μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα. Έχει επίσης αποδειχθεί ότι επιταχύνει την πέψη.
  • Σπανάκι: Αυτό το φυλλώδες πράσινο λαχανικό έχει ουδέτερη γεύση όταν το προσθέτεις σε ένα smoothie και μελέτη έδειξε ότι μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της οξειδωτικής βλάβης. Το σπανάκι περιέχει επίσης ισχυρές φυτικές ενώσεις και αντιοξειδωτικά, όπως η λουτεΐνη και η καμπφερόλη, που πιστεύεται ότι προάγουν την υγεία των ματιών και μειώνουν τον κίνδυνο καρκίνου.
  • Κόλιανδρος: Περιέχει μια ένωση που ονομάζεται δωδεκάναλος που έχει αποδειχθεί ότι έχει αντιβακτηριακή δράση κατά της σαλμονέλας. Θεωρείται επίσης ότι καταπολεμά την τοξικότητα των βαρέων μετάλλων, γι' αυτό και προστίθεται τόσο συχνά σε ποτά και συνταγές αποτοξίνωσης. 
  • Lime: Τα λάιμ (μοσχολέμονα) είναι γεμάτα με αντιοξειδωτικά και είναι μια εξαιρετική πηγή βιταμίνης C, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό. Η βιταμίνη C έχει αποδειχθεί ότι αυξάνει την παραγωγή λευκών αιμοσφαιρίων, γεγονός που μπορεί να βοηθήσει στην προστασία από λοιμώξεις και ασθένειες.

Με όλα αυτά τα συστατικά, αυτό το smoothie είναι γεμάτο με φυτικές ίνες που θα σε χορτάσουν, χωρίς να νιώθεις υπνηλία ή νωθρότητα. 

Η συνταγή για το Detox Smoothie

Θα χρειαστείς

1/2 φλιτζάνι νερό (ή χυμό πορτοκαλιού)
1 πράσινο μήλο
1/2 φλιτζάνι παγωμένα κομμάτια ανανά
1/2 παγωμένη μπανάνα
λίγο φρέσκο τζίντζερ, ξεφλουδισμένο και ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι φρέσκο σπανάκι
λίγο φρέσκο κόλιανδρο
1 κουταλιά της σούπας φρέσκο χυμό λάιμ

Οδηγίες


Ρίξε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ και ανακάτεψε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Άδειασε σε ένα ποτήρι και πιες το.

Αν δεν έχεις μπλέντερ υψηλής ταχύτητας, ανακάτεψε πρώτα το σπανάκι, τον κόλιανδρο και το τζίντζερ με το νερό, για να διαλυθούν εντελώς. Στη συνέχεια, πρόσθεσε τα φρούτα και το χυμό λάιμ και ανακάτεψε ξανά.

Δες και αυτό: To σούπερ smoothie της αποτοξίνωσης με φράουλα

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i