Το να ξεκινήσεις τη μέρα σου με ένα γιαούρτι είναι ένας απλός τρόπος για να ενισχύσεις την υγεία του εντέρου σου. Αυτό το γαλακτοκομικό προϊόν που έχει υποστεί ζύμωση είναι γεμάτο με προβιοτικά που βοηθούν στην εξισορρόπηση των καλών και κακών βακτηρίων στο μικροβίωμα του εντέρου σου, βελτιώνοντας την πέψη και τη συνολική ευεξία. Ενώ τα οφέλη του γιαουρτιού για το έντερο είναι ήδη πολλά, νέα έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Ιλινόις έδειξε ότι, η προσθήκη του μελιού μπορεί να ενισχύσει ακόμη περισσότερο αυτά τα αποτελέσματα.
Μεταβιοτικά: Που θα βρεις τα νέα προβιοτικά;
Τι έδειξαν οι μελέτες
Οι μελέτες που διεξήχθησαν από το Πανεπιστήμιο του Ιλινόις αποκαλύπτουν ότι το μέλι μπορεί να υποστηρίξει τις προβιοτικές καλλιέργειες στο γιαούρτι, ενισχύοντας ενδεχομένως τα οφέλη του για την υγεία του εντέρου. Τα ένζυμα που είναι απαραίτητα για τον οργανισμό σου, φτάνουν στο έντερό σου σε μικρές ποσότητες και δεν επιβιώνουν για μεγάλο χρονικό διάστημα μόνο με την κατανάλωση γιαουρτιού. Έρευνες έδειξαν ότι, η προσθήκη μελιού μπορεί να βοηθήσει στην υποστήριξη της επιβίωσης αυτών των ενζύμων.
Γιατί να συνδυάσεις το μέλι με το γιαούρτι;
- Το μέλι αντικαθιστά την κανονική ζάχαρη ή άλλες γλυκαντικές ουσίες
- Το μέλι είναι γεμάτο με αντιοξειδωτικά
- Συμβάλλει στη διατήρηση του σακχάρου στο αίμα σε φυσιολογικά επίπεδα σε σύγκριση με την κανονική ζάχαρη
- Το γιαούρτι είναι μια εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης, ασβεστίου και προβιοτικών, ενώ το μέλι προσφέρει βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά.
- Τα προβιοτικά του γιαουρτιού, σε συνδυασμό με τις ενζυματικές ιδιότητες του μελιού, συμβάλλουν στην υγιή λειτουργία του εντέρου και στη βελτίωση της πέψης.
- Τόσο το μέλι όσο και το γιαούρτι έχουν αντιβακτηριδιακές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, που βοηθούν στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος και στην προστασία από ασθένειες.
- Η γλυκόζη του μελιού, σε συνδυασμό με την πρωτεΐνη του γιαουρτιού, παρέχει μια σταθερή πηγή ενέργειας και βοηθά στην καταπολέμηση της κόπωσης.
- Το μέλι έχει αντισηπτικές ιδιότητες και το γιαούρτι περιέχει γαλακτικό οξύ, που βοηθούν στη θεραπεία δερματικών προβλημάτων, όπως το έκζεμα και η ακμή.
Προσοχή!
Είναι ωστόσο σημαντικό να θυμάσαι ότι το μέλι εξακολουθεί να θεωρείται μια μορφή προστιθέμενης ζάχαρης. Η υπερβολική κατανάλωσή της μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων, αύξησης βάρους και διαβήτη τύπου 2.
Shape Τip! Πρόσθεσε στο γιαούρτι σου εκτός από μέλι και ξηρούς καρπούς ή το αγαπημένο σου φρούτο για περισσότερη γεύση και οφέλη στον οργανισμό σου.
Υποφέρεις από δυσκοιλιότητα; Δοκίμασε αυτόν τον χυμό
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr