Μάθε σε 3' τα SOS tips για τα συμπληρώματα προβιοτικών

Ο σωστός συνδυασμός κάνει τα συμπληρώματα προβιοτικών... turbo ενίσχυση για την υγεία σου.

χάπια φάρμακα συμπληρώματα προβιοτικών Aliseenko

Συνεργάστηκε η Κλειώ Δημητριάδου, κλινικός διαιτολόγος-διατροφολόγος, Eating Psychology Coaching (coachmydiet.wordpress.com).

Το ότι τα προβιοτικά και τα συμπληρώματα προβιοτικών σου κάνουν καλό με πολλούς τρόπους το γνωρίζεις. Ιδανικά, τα ροφήματα και οι τροφές που έχουν υποστεί ζύμωση είναι οι καλύτερες πηγές προβιοτικών. Ωστόσο, οι περισσότεροι δεν τρώμε την ιδανική ποσότητα ώστε να έχουμε τα οφέλη τους, οπότε μια καλή επιλογή είναι τα συμπληρώματα προβιοτικών, σύμφωνα με την Κλειώ Δημητριάδου. Για καλύτερα αποτελέσματα πάρε το συμπλήρωμά σου μαζί με φυτικές ίνες που "θρέφουν" τα καλά βακτήρια.

3 tips για τα συμπληρώματα προβιοτικών

Οι αριθμοί μετράνε

Προτίμησε συμπληρώματα που αναγράφουν τα στελέχη του προβιοτικού (συνήθως σε μορφή αριθμού) δίπλα στο όνομά του, π.χ. στο Bifidobacterium bifidum W23, το W23 είναι το στέλεχος. "Αυτό υποδεικνύει ότι περιέχουν συγκεκριμένο τύπο προβιοτικών που έχει μελετηθεί και είναι υψηλότερης ποιότητας. Για καθημερινή χρήση επίλεξε προβιοτικά με 5 έως 15 δισεκατομμύρια μονάδες σχηματισμού αποικίας" συνιστά η ειδικός. Μικρότερη ποσότητα μπορεί να είναι αναποτελεσματική και η μακροχρόνια χρήση πολύ υψηλών δόσεων δεν έχει μελετηθεί ακόμη επαρκώς, ενώ, σύμφωνα με την ειδικό, θα μπορούσε να ερεθίσει το εντερικό τοίχωμα.

Μην ξεχνάς να τα ταΐζεις

"Ένα σημαντικό πεδίο έρευνας σήμερα είναι τα συμβιοτικά, ένας συνδυασμός προβιοτικών και πρεβιοτικών, άπεπτων ουσιών που καταναλώνουν τα καλά βακτήρια" επισημαίνει η ειδικός. "Τα πρεβιοτικά βοηθούν τα προβιοτικά να αυξηθούν ώστε τα βακτήρια να μπορούν να προσφέρουν όλα τα οφέλη τους στον οργανισμό".

Προσοχή με τα αντιβιοτικά

Πολλές φορές παίρνουμε συμπληρώματα προβιοτικών για να μειώσουμε τις παρενέργειες των αντιβιοτικών, όπως ο πόνος στο στομάχι και η διάρροια. Αν όμως συνδυάζεις ταυτόχρονα το φάρμακο με το συμπλήρωμα, τα αντιβιοτικά θα εξουδετερώσουν τα καλά βακτήρια προτού προλάβουν να κάνουν τη δουλειά τους. "Για να το αποτρέψεις, ξεκίνησε τη λήψη προβιοτικών περίπου 3 εβδομάδες μετά την έναρξη της αντιβίωσης και συνέχισε τη λήψη και μετά το τέλος της αντιβίωσης ώστε να αποκατασταθεί η χλωρίδα" συμβουλεύει η Κλειώ Δημητριάδου.

Διάβασε επίσης: Φάκελος: Όλοι οι τρόποι που τα προβιοτικά κάνουν καλό στην υγεία σου Διάβασε επίσης: Πώς τα προβιοτικά καταπολεμούν το άγχος, την κατάθλιψη ακόμα και τον αυτισμό

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i