Οι απαραίτητες βιταμίνες για τις γυναίκες

Ποιες είναι οι απαραίτητες βιταμίνες για κάθε γυναίκα σε κάθε φάση της ζωής της;

young-female-portrait-picture-id1033495832

Οι βιταμίνες και τα θρεπτικά συστατικά των τροφών αποτελούν για τον οργανισμό τον σύμμαχο που καταπολεμά τις φθορές που σχετίζονται με την ηλικία. Ένας από τους καλύτερους τρόπους να παραμένουμε υγιείς, είναι να παίρνουμε τις σωστές βιταμίνες και τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά.

Η πρόσληψή τους πρέπει ιδανικά να γίνεται μέσω μιας πλήρους διατροφής, επειδή είναι ευκολότερο για το σώμα να τα απορροφήσει. Αν όμως μια γυναίκα ακολουθεί συγκεκριμένη διατροφή ή αντιμετωπίζει κάποιο θέμα υγείας, μπορεί να επωφεληθεί από τη λήψη σχετικών συμπληρωμάτων με τις πιο απαραίτητες  βιταμίνες για γυναίκες.

Βιταμίνες για γυναίκες: Τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά

Βιταμίνη Β12

Μετά τα 40 και ακόμη περισσότερο μετά τα 50, η βιταμίνη Β12 είναι απαραίτητη για την καλή λειτουργία του αίματος και του εγκεφάλου. Σε νεότερη ηλικία η πρόσληψη της Β12 γίνεται μέσω των τροφών, κρέας και άλλα ζωικά προϊόντα, όπως κοτόπουλο, ψάρια, γαλακτοκομικά και αυγά. Καθώς μεγαλώνουμε όμως μειώνονται τα στομαχικά οξέα και η απορρόφησή της από τον οργανισμό.

Tip: Ζήτησε το προϊόν VITAMIN B12 1000mcg των BIO TONICS, από το φαρμακείο σου, στο κόστος, μόνο, των 8,00 ευρώ.  Οι απαραίτητες βιταμίνες για τις γυναίκες - εικόνα 1

Ασβέστιο

Παρότι τα οστά απορροφούν το μεγαλύτερο μέρος του ασβεστίου που χρειάζονται πριν την ηλικία των 30, το θρεπτικό συστατικό παίζει ρόλο στη διατήρηση της υγείας των οστών αργότερα στη ζωή. Το ασβέστιο είναι απαραίτητο για τη συστολή των μυών, η λειτουργία των νεύρων και της καρδιάς, καθώς και άλλες βιοχημικές αντιδράσεις και αν δεν λαμβάνεις αρκετό από τη διατροφή σου, το σώμα το «κλέβει» από τα οστά.

Tip: Ζήτησε το προϊόν MULTI TONIC 33el των BIO TONICS, από το φαρμακείο σου, στο κόστος, μόνο, των 7,70 ευρώ.  Οι απαραίτητες βιταμίνες για τις γυναίκες - εικόνα 2

Βιταμίνη D

Είναι απαραίτητη, ειδικά μετά τα 40, επειδή βοηθάει στην προστασία από τις αλλαγές που σχετίζονται με τη γήρανση. Είναι επίσης απαραίτητη για την απορρόφηση του ασβεστίου από τον οργανισμό.

Τροφές πλούσιες σε βιταμίνη D είναι τα λιπαρά ψάρια και τα ενισχυμένα γαλακτοκομικά, καθώς και τα δημητριακά, αλλά η απορρόφησή της είναι χαμηλή. Η καλύτερη πηγή είναι ο ήλιος. Αν δεν σε βλέπει αρκετά ο ήλιος, πράγμα δύσκολο στην Ελλάδα, οι ειδικοί συστήνουν συμπλήρωμα βιταμίνης D3, δηλαδή τον τύπο της βιταμίνης D που βρίσκεται πιο κοντά σε αυτή που συνθέτει ο οργανισμός από την ηλιακή ακτινοβολία.

Tip: Ζήτησε το προϊόν VITAMIN D3 2000iu των BIO TONICS, από το φαρμακείο σου, στο κόστος, μόνο, των 6,90 ευρώ.

Οι απαραίτητες βιταμίνες για τις γυναίκες - εικόνα 3

Μαγνήσιο

Βασική λειτουργία του μαγνησίου είναι η ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης, η οποία είναι ιδιαίτερα σημαντική για τις γυναίκες 40 και άνω, που διατρέχουν κίνδυνο υπέρτασης λόγω της φυσιολογικής γήρανσης. Μια άλλη ιδιότητα του μαγνησίου είναι ότι βοηθά το σώμα να απορροφήσει ασβέστιο και παίζει ρόλο στη λειτουργία των μυών, των νεύρων και της καρδιάς, καθώς και στον έλεγχο της γλυκόζης του αίματος.

Tip: Ζήτησε το προϊόν MULTI TONIC 33el των BIO TONICS, από το φαρμακείο σου, στο κόστος, μόνο, των 7,70 ευρώ.

Οι απαραίτητες βιταμίνες για τις γυναίκες - εικόνα 4

Κάλιο

Το κάλιο παίζει βασικό ρόλο στην παρακολούθηση της αρτηριακής πίεσης, ανεξάρτητα από την ηλικία. Για τις μετά εμμηνοπαυσιακές γυναίκες, η υψηλότερη πρόσληψη καλίου μέσω των τροφών, έχει συνδεθεί, με μειωμένο κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου.

Tip: Ζήτησε το προϊόν MULTI TONIC 33el των BIO TONICS, από το φαρμακείο σου, στο κόστος, μόνο, των 7,70 ευρώ.

Οι απαραίτητες βιταμίνες για τις γυναίκες - εικόνα 5

Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα

Παρότι δεν είναι βιταμίνες, τα ωμέγα-3 έχουν πολλά οφέλη για την υγεία, καθώς συμβάλλουν στην αντιμετώπιση συμπτωμάτων της γήρανσης, όπως ο αυξημένος κίνδυνος καρδιακών παθήσεων και γνωστικής εξασθένησης. Βοηθούν επίσης στη μείωση της αρτηριακής πίεσης και της χοληστερόλης. Πρόσφατη μελέτη έδειξε ότι τα άτομα με υψηλότερα επίπεδα ωμέγα-3 λιπαρών οξέων στο αίμα τους, είχαν μεγαλύτερους εγκεφάλους και καλύτερες επιδόσεις σε τεστ μνήμης.

Tip: Ζήτησε το προϊόν MULTI TONIC 33el των BIO TONICS, από το φαρμακείο σου, στο κόστος, μόνο, των 7,70 ευρώ.

Οι απαραίτητες βιταμίνες για τις γυναίκες - εικόνα 6

Αν ο φαρμακοποιός σου δεν τα έχει ήδη στο ράφι του, ζήτησέ του να σου τα προμηθεύσει από την φαρμακαποθήκη του. Ακόμη και με αυτό τον τρόπο, σε λίγες ώρες θα τα έχεις στα χέρια σου.

Οι απαραίτητες βιταμίνες για τις γυναίκες - εικόνα 7

Βρες όλα τα BIO TONICS εδώ

AMHES - Astra Medical Hellas 

Οι απαραίτητες βιταμίνες για τις γυναίκες - εικόνα 8

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i