Ποιες είναι οι καλύτερες ασκήσεις για γυναίκες; Απαντά η trainer Monika Kwiecien

Και σου δίνει παραδείγματα προπόνησης.

08.08.2018

εχεις διαβασει

καλύτερες ασκήσεις για γυναίκες


Ευχαριστούμε τη Monika Kwiecien, personal trainer.

Ποιες είναι οι καλύτερες ασκήσεις για γυναίκες;

Η διαφορά στο σωματότυπο, στις διατροφικές συνήθειες και στον τρόπο ζωής δημιουργούν διαφορετικές απαιτήσεις σε κάθε γυναίκα. Ωστόσο, η απώλεια βάρους και η ενδυνάμωση γλουτών, ποδιών, κοιλιάς και τρικεφάλων αποτελούν κοινό παρανομαστή για τις περισσότερες. Ιδανικά αποτελέσματα προκύπτουν από αερόβιες ασκήσεις, στοχεύοντας την κατανάλωση θερμίδων, συνδυασμένες με ασκήσεις ενδυνάμωσης, αποσκοπώντας στην τόνωση των μυών.

Τι αερόβια να κάνω: Να τι να επιλέξεις ανάλογα με το επίπεδο σου

Για παράδειγμα, κάνουμε μισή ώρα σχοινάκι ή τρέξιμο και άλλη μισή ασκήσεις όπως καθίσματα, προβολές, ροκανίσματα και βυθίσεις τρικέφαλων μέρα παρά μέρα.

Εναλλακτική αποτελεί η αερόβια προπόνηση το λιγότερο δύο φορές την εβδομάδα για 45 με 60 λεπτά συνδυασμένη με άλλες δύο ημέρες ασκήσεων ενδυνάμωσης, που εκτελούνται με το βάρος του σώματος ή εξοπλισμό για μεγαλύτερη δυσκολία, όπως βάρη και λάστιχα.

Παρ’ όλα αυτά, η ένταση, η ποικιλία ασκήσεων, ο αριθμός επαναλήψεων και τα σετ εκτελούνται ανάλογα με το επίπεδο που βρισκόμαστε. Ελλείψει χρόνου, μην ξεχνάμε ότι η προπόνηση γίνεται να μοιραστεί σε δύο μικρότερες μέσα στη μέρα.

Ο σωματότυπος «δείχνει» ποια γυμναστική χρειάζεσαι (και ποια διατροφή!)

Editor's Picks

Περισσότερα από Fitness

7 ασκήσεις pilates για σούπερ κορμί! (με εξοπλισμό!)

Γύμνασε το σώμα σου με την αγαπημένη μέθοδο των celebrities.

Τα 10 είδη γυμναστικής για να χάνεις ΟΝΤΩΣ κιλά

10 διαφορετικά είδη άσκησης που καίνε ΓΡΗΓΟΡΑ πολλές ΘΕΡΜΙΔΕΣ.

Τα 16 top tips για μεταβολισμό που καίει λίπος!

Οι τροφές που πρέπει να τρως & οι ασκήσεις που μπορείς να κάνεις αν θέλεις να αποκτήσεις τον πιο γρήγορο μεταβολισμό που είχες ποτέ! Ναι, γίνεται!

συμβουλές για τέλειο σώμα
Οι 10 top συμβουλές για τέλειο σώμα της Ελένης Πετρουλάκη!

H Ελένη Πετρουλάκη καταγράφει τις 10 πιο πολύτιμες συμβουλές για τέλειο σώμα. Ακολούθησέ τις κι απόκτησε κι εσύ άψογη σιλουέτα.

Shape Tested: Δοκιμάσαμε Aqua Fitness! Κάνε pilates, yoga και ποδήλατο μέσα στην πισίνα

Aν το να ιδρώσεις για άλλη μια φορά στο γυμναστήριο δε σε δελεάζει, τι θα έλεγες να αποκτήσεις δυνατό και ευλύγιστο κορμί χάρη στα οφέλη του νερού;

#shapegreece