Πώς να διαλέξεις γυμναστήριο και personal trainer

Η επιλογή του γυμναστηρίου ή του γυμναστή είναι από τα πιο σημαντικά βήματα όταν θες να ασκείσαι τακτικά! Διάλεξε σωστά για να μην το μετανιώσεις!

11.09.2018

Γράφει: Ελένη Κουκούλη

εχεις διαβασει

Πώς να διαλέξεις γυμναστήριο και personal trainer

Συνεργάστηκε η Χριστίνα Μαυρίδου, καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής, personal trainer.

Έχεις πάρει την απόφαση να βάλεις την άσκηση στη ζωή σου. Μπράβο σου! Θα χρειαστείς όμως και τους κατάλληλους «συμμάχους». Διάβασε τις συμβουλές της ειδικού πριν επιλέξεις το ιδανικό για σένα γυμναστήριο:

Σε βολεύει η τοποθεσία; Έχεις περισσότερες πιθανότητες να πηγαίνεις τακτικά στο γυμναστήριο αν βρίσκεται κοντά στο σπίτι ή στη δουλειά σου. Αν πρέπει να οδηγείς ή να χρησιμοποιείς συγκοινωνίες για να πας για προπόνηση, είναι πολύ πιθανό να τα παρατήσεις.

Αντέχει το budget σου; Απόφυγε τον πειρασμό να γραφτείς σε ένα σούπερ εξοπλισμένο γυμναστήριο, αν δεν μπορείς να αντεπεξέρχεσαι στο κόστος της συνδρομής ή αν για πολλά μαθήματα πληρώνεις επιπρόσθετα. Από την άλλη πλευρά, ό,τι πληρώνεις παίρνεις! Αν γραφτείς σε κάποιο μόνο επειδή είναι το πιο φθηνό, μπορεί τα ωράρια, ο εξοπλισμός, τα προγράμματα ή οι γυμναστές να μην είναι όπως θα ήθελες. Βρες τη χρυσή τομή!

Μπορείς να δοκιμάσεις δωρεάν κάποια προγράμματα; Ρώτησε αν μπορείς να κάνεις δοκιμαστικά μαθήματα (συνήθως προσφέρουν ένα με τρία, δωρεάν ή με πολύ χαμηλό κόστος) προτού γραφτείς στο γυμναστήριο. Εκμεταλλεύσου αυτές τις ώρες για να γνωρίσεις περισσότερους γυμναστές και να διαπιστώσεις αν σου ταιριάζουν τα ωράρια, αν ο εξοπλισμός είναι σε καλή κατάσταση και αν οι γυμναστές σου φαίνονται προσεκτικοί και ενημερωμένοι στη δουλειά τους.

rouxa-gymnastiriou

Είναι ο εξοπλισμός σε καλή κατάσταση; Έλεγξε τα όργανα και τα αξεσουάρ. Δε θα πρέπει να υπάρχουν φθορές, ενώ τα στρώματα και το πάτωμα θα πρέπει να είναι καθαρά. Και μην ξεχάσεις να ρίξεις μια ματιά στα αποδυτήρια και στα ντους – αν μυρίζουν δυσάρεστα, είναι βρόμικα ή έχουν μούχλα, απλά φύγε!

Έχουν οι γυμναστές τα απαραίτητα προσόντα για να διδάσκουν; Προτίμησε ένα γυμναστήριο όπου οι γυμναστές κατέχουν πτυχίο ή έχουν credits και είναι αναγνωρισμένοι στον τομέα τους. Μη διστάσεις να ρωτήσεις τον υπεύθυνο και διάβασε στην ιστοσελίδα του γυμναστηρίου τα βιογραφικά των συνεργαζόμενων γυμναστών.

Είσαι περισσότερο one to one τύπος; Διάβασε πώς να διαλέξεις personal trainer στη σελίδα 2.

Editor's Picks

Περισσότερα από Fitness

#shapegreece

This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed for this account. New posts will not be retrieved.

There may be an issue with the Instagram Access Token that you are using. Your server might also be unable to connect to Instagram at this time.