Πώς να διαλέξεις γυμναστήριο και personal trainer

Η επιλογή του γυμναστηρίου ή του γυμναστή είναι από τα πιο σημαντικά βήματα όταν θες να ασκείσαι τακτικά! Διάλεξε σωστά για να μην το μετανιώσεις!

11.09.2018

εχεις διαβασει

Συνεργάστηκε η Χριστίνα Μαυρίδου, καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής, personal trainer.

Έχεις πάρει την απόφαση να βάλεις την άσκηση στη ζωή σου. Μπράβο σου! Θα χρειαστείς όμως και τους κατάλληλους «συμμάχους». Διάβασε τις συμβουλές της ειδικού πριν επιλέξεις το ιδανικό για σένα γυμναστήριο:

Σε βολεύει η τοποθεσία; Έχεις περισσότερες πιθανότητες να πηγαίνεις τακτικά στο γυμναστήριο αν βρίσκεται κοντά στο σπίτι ή στη δουλειά σου. Αν πρέπει να οδηγείς ή να χρησιμοποιείς συγκοινωνίες για να πας για προπόνηση, είναι πολύ πιθανό να τα παρατήσεις.

Αντέχει το budget σου; Απόφυγε τον πειρασμό να γραφτείς σε ένα σούπερ εξοπλισμένο γυμναστήριο, αν δεν μπορείς να αντεπεξέρχεσαι στο κόστος της συνδρομής ή αν για πολλά μαθήματα πληρώνεις επιπρόσθετα. Από την άλλη πλευρά, ό,τι πληρώνεις παίρνεις! Αν γραφτείς σε κάποιο μόνο επειδή είναι το πιο φθηνό, μπορεί τα ωράρια, ο εξοπλισμός, τα προγράμματα ή οι γυμναστές να μην είναι όπως θα ήθελες. Βρες τη χρυσή τομή!

Μπορείς να δοκιμάσεις δωρεάν κάποια προγράμματα; Ρώτησε αν μπορείς να κάνεις δοκιμαστικά μαθήματα (συνήθως προσφέρουν ένα με τρία, δωρεάν ή με πολύ χαμηλό κόστος) προτού γραφτείς στο γυμναστήριο. Εκμεταλλεύσου αυτές τις ώρες για να γνωρίσεις περισσότερους γυμναστές και να διαπιστώσεις αν σου ταιριάζουν τα ωράρια, αν ο εξοπλισμός είναι σε καλή κατάσταση και αν οι γυμναστές σου φαίνονται προσεκτικοί και ενημερωμένοι στη δουλειά τους.

rouxa-gymnastiriou

Είναι ο εξοπλισμός σε καλή κατάσταση; Έλεγξε τα όργανα και τα αξεσουάρ. Δε θα πρέπει να υπάρχουν φθορές, ενώ τα στρώματα και το πάτωμα θα πρέπει να είναι καθαρά. Και μην ξεχάσεις να ρίξεις μια ματιά στα αποδυτήρια και στα ντους – αν μυρίζουν δυσάρεστα, είναι βρόμικα ή έχουν μούχλα, απλά φύγε!

Έχουν οι γυμναστές τα απαραίτητα προσόντα για να διδάσκουν; Προτίμησε ένα γυμναστήριο όπου οι γυμναστές κατέχουν πτυχίο ή έχουν credits και είναι αναγνωρισμένοι στον τομέα τους. Μη διστάσεις να ρωτήσεις τον υπεύθυνο και διάβασε στην ιστοσελίδα του γυμναστηρίου τα βιογραφικά των συνεργαζόμενων γυμναστών.

Είσαι περισσότερο one to one τύπος; Διάβασε πώς να διαλέξεις personal trainer στη σελίδα 2.

Editor's Picks

Περισσότερα από Fitness

Σε γυμνάζουν οι πολεμικές τέχνες; Ρωτήσαμε το δάσκαλο capoeira

Σκέφτεσαι να ασχοληθείς με κάποια πολεμική τέχνη; Ιδού τι πρέπει να ξέρεις!

Πόσο σημαντικό είναι το τρέξιμο για την υγεία σου
Πόσο σημαντικό είναι το τρέξιμο για την υγεία σου

5 μεγάλοι μύθοι για το τρέξιμο αναλύονται επιστημονικά και απομυθοποιούνται οριστικά.

Μαίρη Συνατσάκη
Μαίρη Συνατσάκη: Πόσα είδη άσκησης κάνει; Ποια είναι η beauty ρουτίνα της; Τα μάθαμε όλα!

Η Μαίρη Συνατσάκη πρωταγωνιστεί στο Shape Νοεμβρίου που κυκλοφορεί.

5 λάθη στον τρόπο που γυμνάζεσαι (αυτά εμποδίζουν την απώλεια βάρους)

Αν προσπαθείς να χάσεις κιλά, η καύση θερμίδων μέσα από την άσκηση είναι το κλειδί για το πετύχεις. Αλλά αν δεν καις αρκετές θερμίδες, τότε δε θα δεις την ένδειξη της ζυγαριάς να μειώνεται.

#shapegreece