Οι καλύτερες ασκήσεις για να αποκτήσεις εντυπωσιακούς ώμους

Τετραγωνισμένοι ώμοι και μέση δαχτυλίδι με 4 απλές ασκήσεις για τα χέρια.

ωμοι iStock

Οι έντονα καλοσχηματισμένοι ώμοι είναι ζηλευτοί τις περισσότερες φορές αφού δίνουν έμφαση στο επάνω μέρος του σώματος, κάνοντας το να φαίνεται αναλογικό. Το ανάποδο τρίγωνο είναι ο σωματότυπος που χαρακτηρίζεται κυρίως απο μεγάλους, φαρδιούς ώμους και στενότερη μέση. Συνήθως, οι πλατιοί ώμοι μαρτυρούν δύναμη και αντοχή, αφού όσοι τους έχουν αποκτήσει σίγουρα γυμνάζονται, επικεντρώνοντας την προσοχή τους στην βελτίωση της στάσης του σώματος. Επιπλέον σχετίζονται με την υγεία της πλάτης, το άνοιγμα του θώρακα αλλά και την ενδυνάμωση των χεριών. Το να στέκεσαι σε ευθεία στάση μπορεί να σε βοηθήσει να βελτιώσεις την όψη των ώμων σου και την γενικότερη εικόνα του κορμού σου, ωστόσο δεν θα είναι άμεσα αποτελεσματική όπως οι παρακάτω ασκήσεις που σου δείχνουν ακριβώς πως θα στοχεύσεις σε αυτό το μέρος του σώματός σου. Με εξοπλισμό δύο βαράκια και ένα λάστιχο, οι ώμοι σου θα δείχνουν πραγματικά εντυπωσιακοί.

1. Πλευρική ανύψωση

Λύγισε τα γόνατα σου ελαφρά και στήριξε τον κορμό σου στους μηρούς. Κράτησε την πλάτη σου επίπεδη. Κρατώντας τα βαράκια στα χέρια σου, σήκωσε τα αργά, μέχρι οι αγκώνες να φτάσουν στο ύψος των ώμων. Λύγισε ελαφρώς τους αγκώνες και γείρε τα χέρια σου προς τα εμπρός. Μείνε σε αυτή την θέση για μερικά δευτερόλεπτα και έπειτα χαμήλωσε αργά στην αρχική θέση. Κάνε 3-4 σετ των 10-15 επαναλήψεων.

2. Τράβηγμα προσώπου

Τοποθέτησε το λάστιχο σε μια βάση, η οποία θα είναι στην ίδια ευθεία με τους ώμους σου. Τράβηξε το σχοινί πάνω και πίσω προς το πρόσωπό σου, δημιουργώντας αντίσταση. Άρχισε σιγά σιγά να κάθεσαι στους γοφούς σου. Μείνε σε αυτή την στάση για κάποια δευτερόλεπτα και έπειτα επίστρεψε στην αρχική σου θέση. Κάνε 3-5 σετ των 15-20 επαναλήψεων.

3.Μπροστινή ανύψωση

Στάσου όρθια με ένα βαράκι στο κάθε χέρι. Τοποθέτησε τα χέρια μπροστά σου με τις παλάμες να κοιτάζουν προς τους μηρούς. Κράτησε τον κορμό σου ακίνητο και και σήκωσε τα βαράκια προς τα πάνω. Κράτησε μια μικρή κάμψη στους αγκώνες και επέστρεψε σιγά σιγά στην αρχική θέση. Κάνε 2-3 σετ των 16-20 επαναλήψεων.

4.Ανύψωση πάνω απο το κεφάλι

Στάσου όρθια και κράτησε τα βαράκια πάνω στήθος με τα χέρια σου λίγο πιο φαρδιά από το πλάτος των ώμων. Πίεσε το βάρος προς τα επάνω, κρατώντας ίσιους τους αγκώνες. Διατήρησε δύναμη στα πόδια, στο κάτω μέρος της πλάτης και στον πυρήνα για ισορροπία. Επέστρεψε στην αρχική θέση. Κάνε 2-3 σετ των 5-8 επαναλήψεων.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i