6 ασκήσεις HIIT για να προσθέσεις στην προπόνησή σου από το σπίτι

Μικρές κινήσεις που ενισχύουν την γρήγορη καύση θερμίδων.

hiit iStock

Αν στους fitness στόχους σου, η άμεση και αποτελεσματική απώλεια κιλών βρίσκεται στην κορυφή της λίστας, τότε η λύση που ψάχνεις είναι οι προπονήσεις HIIT. Και αυτό γιατί, η υψηλής έντασης διαλειμματική προπόνηση, παρόλο που διαρκεί λιγότερο από κάθε άλλο είδος προπόνησης (μέγιστος χρόνος 30 λεπτά), σε βοηθάει να κάψεις λίπος μέσω συγκεκριμένων δυναμικών ασκήσεων που εναλλάσσονται σε πολύ λίγο χρόνο. Εκτός από την άμεση καύση θερμίδων και την απώλεια λίπους, το HIIT βελτιώνει την πρόσληψη οξυγόνου, όπως επίσης και την αντοχή.

Οι προπονήσεις HIIT είναι αρκετά δημοφιλής καθώς δεν απαιτούν απαραίτητα συνδρομή στο γυμναστήριο, ενώ μπορούν να εκτελεστούν εύκολα και στο σπίτι με ελάχιστο ή/και καθόλου εξοπλισμό. Παρακάτω συγκεντρώσαμε 6 κινήσεις ματ για να εμπλουτίσεις το πρόγραμμα γυμναστικής σου.

1. Hand-Release Push-Ups

Ξεκίνα σε μια τυπική στάση push up και κατέβασε το σώμα σου προς το έδαφος. Σήκωσε τα χέρια από το έδαφος για ένα δευτερόλεπτο και μετά εκπνεύστε πιέζοντας το σώμα προς τα πάνω.

2. Russian Twists

Κάθισε στο έδαφος με τις φτέρνες να ακουμπούν στο έδαφος και τα γόνατα ελαφρώς λυγισμένα. Σήκωσε τα πόδια από το έδαφος και φέρε τα χέρια κοντά στήθος. Στρίψε το πάνω μέρος του σώματος σου σε κάθε πλευρά, κρατώντας πάντα σφιχτό τον πυρήνα.

3. Lateral Lunges Hops

Ξεκίνα κάνοντας ένα βαθύ κάθισμα με το δεξί πόδι λυγισμένο και το αριστερό ίσιο πίσω. Προσπάθησε με ένα πηδηματάκι να κάνεις την ίδια κίνηση και έπειτα συνέχισε κάνοντας τα πηδηματάκια αυτά προς το πλάι.

4. Mountain Climbers

Ξεκίνα σε στάση σανίδας με του ώμους να βρίσκονται ακριβώς πάνω από τους καρπούς. Φέρε το κάθε γόνατο κοντά στο στήθος με γρήγορες εναλλαγές, σαν να προσπαθείς να τρέξεις.

5. Star Jumps

Στάσου με τα πόδια ενωμένα και έπειτα πήδηξε από το έδαφος βγάζοντας τα χέρια και τα πόδια προς τα έξω, έτσι ώστε το σώμα να σχηματίσει ένα νοητό αστέρι. Προσγειώσου στο έδαφος με τα γόνατα και τους αγκώνες ελαφρώς λυγισμένους.

6. Plank-Ups and Downs

Ξεκίνα από ψηλή θέση σανίδας. Έπειτα τοποθετήσε τον δεξιό αγκώνα κάτω από τον δεξιό ώμο και μετά τον αριστερό αγκώνα κάτω από τον αριστερό ώμο, προκειμένου να βρεθείς σε χαμηλή θέση σανίδας. Φρόντισε να κρατάς τους ώμους πάνω από τους καρπούς. Πίεσε πίσω προς τα πάνω ώστε να επιστρέψεις και πάλι στην ψηλή θέση σανίδας.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Fitness

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i