Fire Hydrant: Η άσκηση που πρέπει να προσθέσεις στις προπονήσεις σου

Η άσκηση που στοχεύει στην ενδυνάμωση κοιλιακών, σπονδυλικής στήλης και γλουτών.

γλουτοι iStock

Παρόλο που η άθληση μπορεί να αποτελεί μέρος της καθημερινότητας σου, σίγουρα θα υπάρχουν και εκείνες οι μέρες που δεν έχεις αρκετό χρόνο, ώστε να εκτελέσεις μια ολόκληρη προπόνηση. Για την ιδιαίτερα φορτισμένη καθημερινότητα σου, υπάρχει μια άσκηση που όχι μόνο δεν απαιτεί εξοπλισμό και πολλά τετραγωνικά αλλά συνδυάζει την εκγύμναση τριών μερών του σώματος. Αυτή είναι η λεγόμενη fire hydrant, γνωστή και ως πλαϊνό kick, η οποία στοχεύει στην ενδυνάμωση κοιλιακών, σπονδυλικής στήλης και γλουτών. Συγκεκριμένα, πραγματοποιώντας αυτή την άσκηση γυμνάζεις ταυτόχρονα μέγιστο γλουτιαίο, μέσο γλουτιαίο, τους εν τω βάθει μύες της σπονδυλικής στήλη και της κοιλιάς. Ταυτόχρονα, με την ενίσχυση αυτών των μυών προλαμβάνεις τραυματισμούς στην πλάτη, τους γοφούς και τα πόδια.

Οι κοιλιακοί και γλουτιαίοι μύες, είναι οι δύο πιο σημαντικοί παράγοντες για την προστασία της πλάτης. Αυτό συμβαίνει επειδή αυτές οι δύο μυϊκές ομάδες συχνά συνεργάζονται. Για παράδειγμα, οι προπόνησης ενδυνάμωσης που στοχεύουν στους γλουτούς ενισχύουν στη συνέχεια τον πυρήνα. Παράλληλα πολλές από αυτές τις ασκήσεις, όταν εκτελούνται σωστά, μπορούν να βοηθήσουν στην ενίσχυση της πλάτης σας.

Πώς θα εκτελέσεις σωστά τη fire hydrant:

Γονάτισε και ακούμπα τις παλάμες σου στο πάτωμα. Ξεκινάς με λυγισμένο γόνατο και ανασηκώνεις το αριστερό σου πόδι προς το πλάι. Σφίξε γλουτό, κοιλιακούς και έλα στην αρχική θέση με το γόνατο να μην ακουμπάει στο πάτωμα. Ολοκληρώνεις το σετ και αλλάζεις πόδι.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Fitness

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i