Οι καλύτερες ασκήσεις για να χάσεις το λίπος από τα χέρια

Τα push ups δεν είναι η μοναδική λύση.

γυμνασμένα χέρια iStock

Κάνοντας μια σύντομη αναζήτηση στο διαδίκτυο για το "πως να χάσω λίπος από τα χέρια" το πιο πιθανό είναι να μη λάβεις καμία επαρκή απάντηση. Και αυτό γιατί, πολύ απλά δεν μπορείς να ξεφορτωθείς λίπος από μια και μόνο περιοχή του σώματος σου. Επομένως, δεν υπάρχουν "μαγικές ασκήσεις" που να μειώνουν το λίπος στα χέρια είτε σε άλλο μέρος του σώματος. Η καύση λίπους πρέπει να στοχεύσει στη μείωση του συνολικού ποσοστού λίπους που βρίσκεται στο σώμα, προκειμένου να έχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα, που δεν είναι άλλα από την ανάδειξη των καλογυμνασμένων μυών μας.

Οι περισσότεροι ειδικοί συμφωνούν πως "η άσκηση μιας συγκεκριμένης περιοχής είναι ευεργετική για τους μύες, κάτι όμως που δε μεταφράζεται σε "στοχευμένη" απώλεια λίπους. Αντίθετα, το λίπος αφαιρείται φυσικά από ολόκληρο το σώμα κατά τη διάρκεια της άσκησης". Έτσι αν επιθυμείς να αποκτήσεις δυνατά και σμιλεμένα χέρια πρέπει να ακολουθήσεις μια ισορροπημένη ρουτίνα άσκησης, συνδυάζοντας προπονήσεις που στοχεύουν στην καύση του λίπους σε όλα το σώμα. Αυτές είναι ασκήσεις cardio, HIIT και ενδυνάμωσης. Ο παρακάτω συνδυασμός ασκήσεων θα βοηθήσει να εμφανιστούν τα τονισμένα και δυνατά χέρια σου, καθώς καις σωματικό λίπος.

Bicep curls

Κάμψεις των δικεφάλων με αλτήρες. Η άσκηση που θα τονώσει αποτελεσματικά τα μπράτσα σου.

Πάρε έναν αλτήρα σε κάθε χέρι. Διατηρώντας τους αγκώνες προς τα έξω, τράβηξε τους αλτήρες κοντά στο στήθος. Χαμήλωσε τα χέρια, επιστρέφοντας στην αρχική θέση. Επανέλαβε από 8 έως 10 φορές και δοκίμασε ένα δεύτερο σετ.

Οπίσθιες εκτάσεις τρικεφάλων

Για να εκτελέσεις σωστά αυτή την άσκηση, φρόντισε να κρατάς τους αγκώνες σου ελαφρώς στο πλάι σε όλη την διάρκεια της κίνησης.

Κρατώντας έναν αλτήρα σε κάθε χέρι, σκύψε προς τα εμπρός πάνω στους γοφούς, με τα γόνατά ελαφρώς λυγισμένα. Λύγισε τα χέρια, σηκώνοντας τους αλτήρες ώστε να κάθονται κοντά στο στήθος, με τις παλάμες να κοιτάζουν προς τα μέσα. Σήκωσε τα χέρια προς τα πίσω μέχρι να τεντωθούν πλήρως και να είναι παράλληλα με το πάτωμα. Πίεσε τους τρικέφαλους. Φέρε τα χέρια πίσω στην αρχική θέση. Επαναλάβετε 12-15 φορές.

Πιέσεις ώμων με αλτήρες

Με την άσκηση αυτή ενεργοποιούνται ταυτόχρονα πολλές ομάδες μυών στο σώμα, πετυχαίνοντας μεγαλύτερη καύση λίπους.

Κρατήστε έναν αλτήρα σε κάθε χέρι ακριβώς πάνω από τους ώμους, με τις παλάμες να κοιτάζουν προς τα μέσα. Ίσιωσε τα χέρια πάνω από το κεφάλι. Έπειτα λύγισε τους αγκώνες καθώς επιστρέφεις στην αρχική θέση. Επαναλάβετε για 6 με 8 φορές.

Push-Ups

Η κλασσική άσκηση για την ενδυνάμωση των χεριών. Για να κάνεις λίγο πιο εύκολη την κίνηση, ξεκίνα με τα χέρια ανοιχτά στο πλάτος των ώμων και τα γόνατα να ακουμπάνε στο πάτωμα.

Ξεκίνα από θέση ψηλής σανίδας με τα χέρια ανοιχτά στο πλάτος των ώμων, τους ώμους ακριβώς πάνω από τους καρπούς σας και τα πόδια ελαφρώς ανοιχτά. Λύγισε τους αγκώνες, χαμηλώνοντας το στήθος προς το έδαφος έως ότου οι ώμοι να είναι ίσοι με τους αγκώνες σας. Κράτησε σφιχτό τον πυρήνα σε όλη την διάρκεια της κίνησης. Σπρώξε προς τα πάνω για να ολοκληρώσεις μία επανάληψη. Επαναλάβετε για 12-15 φορές.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Fitness

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i