Αλμυρή γκρανόλα έχεις δοκιμάσει; Η εύκολη (και πολύ διαφορετική) συνταγή

Για τις σαλάτες, τις σούπες ακόμα και το ριζότο σου.

αλμυρη γκρανολα iStock

Η γκανόλα αποτελεί μια από τις συνηθέστερες επιλογές πρωινού κάθε φορά που αναζητάς κάτι νόστιμο και υγιεινό για να ξεκινήσεις την ημέρα σου. Πρόκειται για εκείνο το μείγμα δημητριακών με βάση την βρώμη, τους ξηρούς καρπούς, τους σπόρους, το μέλι ή σιρόπι αγαύης/σφενδάμου, που συνοδεύουμε συχνά μαζί με γάλα, γιαούρτι και φρέσκα φρούτα, δημιουργώντας ένα εξαιρετικά πλούσιο διατροφικά γεύμα, με πληθώρα βιταμινών, ιχνοστοιχείων, φυτικών ινών, πρωτεΐνης, ασβεστίου κ.α. Μπορείς να επιλέξεις την γκρανόλα σου είτε ζεστή, όπως την τρώμε συνήθως στο βρετανικό porridge, είτε κρύα, με την μορφή overnight oat.

Το ήξερες, ωστόσο, ότι μπορείς να την απολαύσεις και στην αλμυρή εκδοχή της; Προσθέτοντας την στο μεσημεριανό και το δείπνο σου ή απλώς στην μικρή αλμυρή λιχουδιά που θα επιλέξεις ως σνακ. Κι όμως, η γκρανόλα είναι εξίσου νόστιμη και αλμυρή, συνοδευόταν εκπληκτικά τις σαλάτες, τις σούπες ακόμα και το ριζότο σου. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ετοιμάσεις προσεκτικά και βήμα βήμα την παρακάτω εύκολη συνταγή για σπιτική αλμυρή γκρανόλα και να την αποθηκεύσεις σε ένα αεροστεγές βαζάκι για την επόμενη χρήση.

Υλικά:

100 γρ βρώμη

40 γρ κολοκυθόσπορους

30 γρ ανάμεικτους σπόρους σουσαμιού

50 γρ κάσιους

1 κουταλιά της σούπας μαραθόσπορους

1-2 κουταλιές της σούπας νιφάδες τσίλι

1 κουταλιά της σούπας σάλτσα σόγιας

1 κουταλάκι του γλυκού σιρόπι σφενδάμου

1 κουταλιά της σούπας αυγό

Ασπράδι από ένα αυγό

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ, μέχρι να βεβαιωθούμε ότι η βρώμη, οι ξηροί καρποί και οι σπόροι έχουν καλυφθεί εντελώς. Άπλωσε σε ένα μεγάλο ταψί με αντικολλητικό χαρτί το μείγμα και ψήσε για 15-20 λεπτά. Όταν το μείγμα είναι έτοιμο, βγάλε το από το φούρνο και άφησε το να κρυώσει εντελώς πριν το αποθηκεύσεις σε ένα μικρό βάζο με αεροστεγές κλείσιμο.

Διάβασε επίσης: Η σπιτική συνταγή για γκρανόλα με φουντούκια

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i