3 απλές ασκήσεις που στοχεύουν στο κοιλιακό λίπος

Μπορείς να τις εκτελέσεις όπου και όποτε θέλεις.

λιπος_κοιλια Istock

Το λίπος στην κοιλιά μπορεί να είναι ο λόγος που αισθάνεσαι την αυτοπεποίθησή σου μειωμένη, και το αγαπημένο σου τζιν αρκετά στενό. Εκτός, όμως, από την εξωτερική εμφάνιση, το λίπος στην κοιλιά μπορεί να είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό και για την υγεία σου. Το πρόβλημα με το λίπος στην περιοχή της κοιλιάς είναι ότι "κρύβει" και το σπλαχνικό λίπος που περικλείει τα όργανα και ευθύνεται για διάφορα προβλήματα υγείας όπως καρδιακά προβλήματα, διαβήτη τύπου 2 κ.α.

Η άσκηση έχει εξαιρετικά αποτελέσματα στην αντιμετώπιση του σπλαχνικού λίπους, ίσως και περισσότερα από τη διατροφή. Η αερόβια γυμναστική που εστιάζει στον κορμό και την κοιλιά, είναι ιδανική για να εξαφανίσεις το λίπος και να βελτιώσεις τη φυσική σου κατάσταση.

Είναι ώρα, λοιπόν, να αλλάξεις τη διατροφή σου και να δοκιμάσεις 3 απλές ασκήσεις που θα "κάψουν" το ανεπιθύμητο λίπος. Το καλύτερο; Μπορείς να τις κάνεις από την άνεση του σπιτιού σου και χωρίς κανένα όργανο γυμναστικής. Μόνο με το βάρος του σώματός σου (το στρώμα είναι προαιρετικό). Πάμε να τις δούμε!

Διάβασε επίσης: Ασκήσεις για χάσεις λίπος με ένα μπουκάλι νερό από τη Χριστίνα Μαυρίδου

3 ασκήσεις για να "κάψεις" το λίπος στην κοιλιά από το σπίτι

κοιλιακοι_σπιτι
Istock

1) Κοιλιακοί με χέρια-πόδια μαζί

Παίρνεις το στρώμα γυμναστικής σου και ξαπλώνεις ανάσκελα πάνω σε αυτό. Σηκώνεις τα χέρια σου σε θέση που να κοιτάνε προς τα πάνω και ενώ σηκώνεις τον κορμό σου για να κάνεις τον πρώτο κοιλιακό, ταυτόχρονα σηκώνεις και λυγίζεις τα πόδια σου προς το μέρος σου. Γυρνάς στην αρχική στάση, και συνεχίσεις με επανάληψη.

2) Kaθιστό αεροπλάνο

Πάνω στο στρώμα γυμναστικής, κάθεσαι σε ορθή γωνία με τα χέρια σου ανοιχτά και τα πόδια σου υψωμένα και λυγισμένα. Κάθε φορά που θα ανοίγεις τα χέρια σου, θα "τραβάς" τα λυγισμένα- και υψωμένα- πόδια σου προς τα εσένα. Μόλις απομακρύνεις τα πόδια σου, θα κλείνεις και τα χέρια σου. Νιώθεις την κοιλιά σου να καίει; Είναι το λίπος που χάνεται!

3) Burn, burn, burn

Πάνω στο στρώμα γυμναστικής σου, ξαπλώνεις ανάσκελα και φέρνεις τα χέρια σου πάνω στο κεφάλι σου. Τα πόδια σου είναι πάλι υψωμένα και λυγισμένα και τα κρατάς σταθερά σε αυτή την θέση, για να ανεβάσεις το επίπεδο δυσκολίας και καύσης. Αφού, έχεις τα πόδια σου ψηλά, ξεκινάς να κάνεις κοιλιακούς προσπαθώντας οι αγκώνες σου να ακουμπήσουν τα γόνατά σου.

Διάβασε επίσης: Ο σωστός τρόπος να κάνεις κοιλιακούς χωρίς να επιβαρύνεις αυχένα και μέση

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Fitness

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i