3 ασκήσεις made in Japan που εξαφανίζουν το κοιλιακό λίπος

Αν θέλεις να αποκτήσεις πιο επίπεδη κοιλιά, δοκίμασε αυτές τις απλές ιαπωνικές ασκήσεις.

abs istock

Έρευνες χρόνια τώρα δείχνουν ότι για το κάψιμο του κοιλιακού λίπους, οι ασκήσεις γυμναστικής πρέπει να συνδυάζονται με διατροφή.

Υπάρχουν κάποιες ασκήσεις που προέρχονται από την Ιαπωνία, οι οποίες σχετίζονται με τις παραδοσιακές πολεμικές τέχνες, αλλά και κάποιες πιο γενικές πρακτικές σωματικής δραστηριότητας, που στοχεύουν στους κοιλιακούς μύες και μπορούν να βοηθήσουν στην εξάλειψη του περιττού βάρους και του φουσκώματος στην περιοχή της κοιλιάς.

Εκτός από την καταπολέμηση του κοιλιακού λίπους, αυτές οι ασκήσεις γυμναστικής αυξάνουν επίσης την ευελιξία, την αντοχή και την ψυχική ευεξία. Αν θέλεις να απαλλαγείς από το κοιλιακό λίπος, μπορείς να ρίξεις μια ματιά στις παρακάτω τρεις ασκήσεις.

Nembutsu undo

Το nembutsu undo είναι μια αργή και ήπια ιαπωνική άσκηση που συνδυάζει την ελεγχόμενη αναπνοή με τη συνειδητή κίνηση.

Συχνά περιγράφεται ως κινούμενος διαλογισμός λόγω των χαλαρωτικών και ενδοσκοπικών ιδιοτήτων του. Η άσκηση περιλαμβάνει τη στροφή του κορμού από πλευρά σε πλευρά και βοηθά στην τόνωση των λοξών μυών που είναι υπεύθυνοι για τη στροφή και την κάμψη του κορμού. Η τόνωση των μυών του κορμού μπορεί να σε βοηθήσει να δώσεις στο στομάχι σου μια πιο επίπεδη εμφάνιση.

Δείτε περισσότερα στο esquire.com.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i