2 ασκήσεις για δυνατά πόδια με ένα λάστιχο πάνω στο στεπ

Θέλεις να τονώσεις τα κάτω άκρα; Δοκίμασε οπωσδήποτε αυτές τις ασκήσεις.

girl-is-runing-on-the-city-stairs-and-listening-the-music-picture-id825721894 Credit:praetorianphoto

Τι προτείνει ο προπονητής

«Το σώμα σου δε στηρίζεται κάπου την ώρα των ασκήσεων, γι’ αυτό ξεκίνα με πιο χαλαρό λάστιχο», λέει ο Σπύρος Λαμπρόπουλος, personal trainer και προσθέτει: «Όταν μπορείς να διατηρήσεις τη σωστή στάση, τότε μπορείς να αυξήσεις την αντίσταση. Με τον καιρό θα αυξήσεις την έκταση των κινήσεων, οπότε μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα σκληρότερο λάστιχο».

Καθιστό kick-back τρικέφαλων

lastixo5

Ασκεί τους τρικέφαλους και την πλάτη.

Κάθισε με τα πόδια τεντωμένα (τα γόνατα λυγισμένα) και πέρασε το κέντρο του λάστιχου γύρω από τα πέλματα. Κράτα τις άκρες με τα χέρια και τέντωσε τα χέρια πίσω, με τις παλάμες να κοιτούν η μία την άλλη (εικόνα). Κρατώντας ίσιο το στήθος και ακίνητα τα μπράτσα, λύγισε τους αγκώνες ώστε οι παλάμες να έρθουν δίπλα στους γοφούς και τέντωσε ξανά. Εκτέλεσε 12-20 επαναλήψεις. προς τα πίσω. Ταυτόχρονα, τέντωσε τα χέρια μπροστά (εικόνα).

Κατέβασε το αριστερό πόδι στο πάτωμα, λυγίζοντας το γόνατο για να κάνεις μικρό κάθισμα και επανάλαβε. Εκτέλεσε 10-15 επαναλήψεις και άλλαξε πλευρά για να ολοκληρώσεις το σετ.

Προβολή στο στεπ με πιέσεις

lastixo4

Ασκεί τα πόδια, τους γλουτούς, το στήθος και τους ώμους.

Τύλιξε το λάστιχο γύρω από την πλάτη σου, στο ύψος του στήθους, και πιάσε τις άκρες. Ανέβα με το δεξί πόδι πάνω στον πάγκο και σήκωσε το αριστερό προς τα πίσω. Ταυτόχρονα, τέντωσε τα χέρια μπροστά (εικόνα). Κατέβασε το αριστερό πόδι στο πάτωμα, λυγίζοντας το γόνατο για να κάνεις μικρό κάθισμα και επανάλαβε. Εκτέλεσε 10-15 επαναλήψεις και άλλαξε πλευρά για να ολοκληρώσεις το σετ.

Για τις πρώτες δύο ασκήσεις με λάστιχο κάνε κλικ εδώ

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Fitness

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i