7 ασκήσεις για καλύτερο σεξ από την personal trainer

Η καλή φυσική κατάσταση βελτιώνει τη ζωή σου συνολικά. Οι συγκεκριμένες 7 ασκήσεις θα βελτιώσουν και την ερωτική σου ζωή.

ασκήσεις για καλύτερο σεξ

Συνεργάστηκε η Χρύσα Βέργη, καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής και personal trainer.

Μια καλή ερωτική ζωή ανάμεσα στο ζευγάρι εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως η αμοιβαία έλξη και η αυτοπεποίθηση. Όταν όμως έρχεται η στιγμή της... πράξης, η δύναμη και η αντοχή παίζουν ρόλο στο αποτέλεσμα. "Ορισμένοι από τους μικρότερους μυς στο σώμα μας, που πιθανώς δε γνωρίζεις καν την ύπαρξή τους, μπορεί να κάνουν μεγάλη διαφορά" σχολιάζει η personal trainer Χρύσα Βέργη.

Φυσική κατάσταση και ερωτική ζωή

Σύμφωνα με την ειδικό, είναι λογικός ο συσχετισμός ανάμεσα στη φυσική κατάσταση και μια απολαυστική ερωτική ζωή. Σωματικά, το δυνατό μυϊκό σύστημα και η καρδιαγγειακή υγεία μάς βοηθούν να έχουμε καλύτερη απόδοση και πιο απολαυστικούς οργασμούς. Αλλά και διανοητικά, η καλή φυσική κατάσταση μπορεί να επηρεάζει πολύ την αυτοπεποίθηση ενός ανθρώπου, η οποία παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στη σχέση του ζευγαριού, εντός και εκτός κρεβατοκάμαρας.

Διάβασε επίσης: Πόσο μπορείς να βελτιώσεις την ερωτική ζωή;

7 ασκήσεις για καλύτερο σεξ

1.HIIT – διαλειμματική προπόνηση υψηλής έντασης

‣ Γιατί βοηθά: Η αντοχή και η ένταση είναι καίριας σημασίας "παίκτες" στην ερωτική πράξη και η προπόνηση υψηλής έντασης μπορεί να βοηθήσει να αυξηθούν και τα δύο. Και το καλύτερο είναι ότι αυτού του είδους η προπόνηση μπορεί να ενταχθεί σε κάθε είδους άσκηση.

2.Άρσεις ποδιών από ξαπλωτή θέση

‣ Γιατί βοηθούν: Γυμνάζουν το κάτω τμήμα του ορθού κοιλιακού, τους μηρούς και τους γλουτούς. Δε θα εστιάσουμε όμως σε αυτούς, αλλά στο λαγονοψωίτη, ένα μικρό μυ που ενώνει το πόδι σου με τη σπονδυλική στήλη. Ο μυς αυτός μαζί με τους καμπτήρες του ισχίου, που βρίσκονται βαθιά μέσα στη λεκάνη σου, πάντα όταν μιλάμε για σεξ, μπορούν να βοηθήσουν πολύ στις ωθήσεις, καθώς και στη διατήρηση ορισμένων απολαυστικών στάσεων στο κρεβάτι, χωρίς η κούραση να αποσπά το μυαλό σου από όλα τα υπόλοιπα που συμβαίνουν.

‣ How to: Από ξαπλωτή θέση, φέρε τα πόδια σε κάθετη θέση με τον κορμό και ανασήκωσέ τα προς το ταβάνι, εστιάζοντας στην ενεργοποίηση της λεκάνης και του κάτω μέρους των κοιλιακών.

3.Άρσεις (πιέσεις) λεκάνης προς τα πάνω

‣ Γιατί βοηθούν: Αυτή η άσκηση γυμνάζει τους μυς της κοιλιάς, του ισχίου και των οπίσθιων μηριαίων. Κάνει όμως και κάτι άλλο σημαντικό: ενεργοποιεί την πύελο, τη λεκάνη όπως τη λέμε, και ο καλύτερος έλεγχός της μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την ποιότητα του σεξ, ειδικά αν έχεις ήδη κάνει παιδί.

‣ How to: Από ξαπλωτή θέση, λύγισε τα γόνατα και πάτησε καλά τα πέλματα. Ανασήκωσε τη λεκάνη όσο μπορείς, κράτησε τη θέση για μερικά δευτερόλεπτα, κατέβα στην αρχική θέση και επανάλαβε.

4. Άσκηση Κέγκελ

‣ Γιατί βοηθά: Ενεργοποιεί εσωτερικά την πύελο. Μάλιστα, αν έπρεπε να βάλουμε βαθμολογία στις προπονήσεις που βελτιώνουν την ερωτική μας ζωή, η άσκηση Κέγκελ θα έπαιρνε ένα καθαρό δεκάρι! Μπορείς να την κάνεις οπουδήποτε, από όρθια ή καθιστή θέση, και καλό είναι να την επαναλαμβάνεις μερικές φορές μέσα στη μέρα.

‣ How to: Απλά σφίξε τους μυς της πυέλου σαν θα θέλεις να συγκρατήσεις την ούρηση. Σταδιακά απελευθέρωσέ τους σε τρία βήματα, με μια μικρή παύση ανάμεσα σε κάθε βήμα, και μετά σφίξε τους ξανά σε τρία βήματα με τις αντίστοιχες παύσεις.

5.Καθίσματα

‣ Γιατί βοηθούν: Γυμνάζουν τον τετρακέφαλο και το δικέφαλο μηριαίο, τους γλουτούς, τη ράχη, τους κοιλιακούς, ακόμα και μυς που περιβάλλουν τους αστραγάλους και τα πέλματα! Πολλές απολαυστικές στάσεις και για τους δύο συντρόφους βασίζονται και απαιτούν ένα δυνατό κάτω μέρος του σώματος.

6.Διατάσεις

‣ Γιατί βοηθούν: Οι σωστές διατάσεις βοηθούν και τους άνδρες και τις γυναίκες όχι μόνο για ένα πιο απολαυστικό σεξ, αλλά και για λιγότερους πόνους μετά από μια έντονη ερωτική βραδιά. "Κόμπρα" Είναι μια διάταση που μπορεί να βελτιώσει την ελαστικότητα στους κοιλιακούς, τους ραχιαίους και τους καμπτήρες μυς του ισχίου, που παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στην ερωτική επαφή.

‣ How to: Ξάπλωσε μπρούμυτα, στηρίξου στους πήχεις ή στις παλάμες και ξεκόλλησε αργά και σταθερά το επάνω μέρος του σώματος όσο πιο ψηλά μπορείς χωρίς να νιώθεις ενόχληση στη μέση. "Πεταλούδα" Αν δε θέλεις να ξυπνήσεις πιασμένη μετά από μια νύχτα έντονου σεξ, κάνε τακτικά τη διάταση αυτή, που σου χαρίζει ελαστικούς προσαγωγούς.

‣ How to: Ξάπλωσε ανάσκελα και φέρε λυγισμένα τα πόδια προς τη λεκάνη σου. Ένωσε τα πέλματα και άνοιξε όσο περισσότερο μπορείς στον αέρα τους μηρούς σου προς το πλάι.

7.Push ups 

Αν ο αγαπημένος αγαπά αυτή την άσκηση, το όφελος θα είναι διπλό. Εκτός από τη δύναμη που κερδίζουν τα χέρια, οι ώμοι και το στήθος, η άσκηση αυτή έχει βρεθεί ότι αυξάνει τα επίπεδα της τεστοστερόνης στους αδένες, με αποτέλεσμα πιο ισχυρή λίμπιντο.

Διάβασε επίσης: 7 ερωτικά tips για κάθε μέρα της εβδομάδας

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i