Βurpees: Πώς θα κάνεις την άσκηση που καίει 10 θερμίδες το λεπτό

Αυτή είναι η top καρδιαγγειακή άσκηση.

Βurpees iStock

Αυτή η δυναμική άσκηση έχει αποδειχτεί ότι ξεπερνά πολλές "κλασικές" που στοχεύουν στις καύσεις και τη σύσφιγξη. Αν έχεις κάνει κάποια στιγμή burpees στο γυμναστήριο, ξέρεις από πρώτο χέρι πόσο δυνατή άσκηση είναι. Πρόκειται για μια κίνηση με το βάρος του σώματός σου που περιέχει όλο το "πακέτο", ένα τέλειο μείγμα αεροβικής υψηλής έντασης και ολικής γράμμωσης. Για την ακρίβεια, εκτελώντας burpees σε σετ των 30 δευτερολέπτων, θα έχεις την ίδια ενίσχυση στη φυσική σου κατάσταση με αυτήν του σπριντ: και τα δύο αυξάνουν σημαντικά τη λειτουργία της καρδιάς και τη μέγιστη πρόσληψη οξυγόνου που μπορεί να χρησιμοποιήσει το σώμα σου κατά τη διάρκεια της άσκησης (VO2 max), βρήκαν ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Τζόρτζιας.

Η μοναδική διαφορά

Οι συμμετέχοντες στη μελέτη που εκτελούσαν τα burpees έκαναν στην πραγματικότητα μια προπόνηση ενδυνάμωσης για όλο το σώμα. Και όχι μόνο αυτό, αλλά συγκριτικά με άλλες ασκήσεις αντίστασης, όπως καθίσματα, προβολές και σανίδες, με τα burpees καίει κανείς τριπλάσιες θερμίδες, τον εντυπωσιακό αριθμό των 9,6 το λεπτό, σύμφωνα με πρόσφατη αναφορά στο Journal of Strength & Conditioning Research. Είναι λοιπόν μία από τις πιο αποτελεσματικές ασκήσεις για την καύση θερμίδων και, επειδή πρόκειται για συνδυασμό κινήσεων, δε γυμνάζεις ποτέ μόνο μία μυϊκή ομάδα.

Πώς θα κάνεις το βασικό burpee:

[gallery ids="77016,77017,77018,77013,77019,77014,77015"]

1.

1.

Σπρώξε το σώμα σου να ανέβεις σε θέση σανίδα με τα χέρια τεντωμένα.

2.

2.

Με σφιγμένους τους κοιλιακούς, φέρε με άλμα τα πόδια σου πίσω σε σανίδα.

3.

3.

Σκύψε και στήριξε τις παλάμες στο πάτωμα μπροστά σου.

4.

4.

Στάσου με τα πέλματα ενωμένα.

5.

5.

Πήδα όσο ψηλότερα μπορείς (βεβαιώσου ότι τα πόδια είναι κάτω από τους ώμουςπριν πηδήσεις) χτυπώντας με τα χέρια παλαμάκια πάνω από το κεφάλι σου. Επανάλαβε για 1 λεπτό.

6.

6.

Φέρε με άλμα τα πόδια προς τα χέρια σου.

7.

7.

Λύγισε τους αγκώνες για να κατεβάσεις το στήθος και τους μηρούς προς το πάτωμα.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i