Η προπόνηση boxing στο σπίτι που θα διώξει ΟΛΟ το λίπος από το σώμα σου

Σανίδες, superman, burpees, καθίσματα: οι ασκήσεις που κάνουν τους boxers να έχουν άλιπο σώμα, με γράμμωση ΣΕ ΜΙΑ ΜΟΝΟ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ!

17.09.2020

Γράφει: Βίκυ Πασχάλη

προπόνηση boxing στο σπίτι

Από την Jaclyn Emerick. Φωτογραφίες: Warwick Saint.

Εάν υπάρχει μια προπόνηση αθλήματος που μπορεί να διώξει το λίπος από όλο σου το σώμα και να σε δυναμώσει σε χρόνο μηδέν, αυτή είναι του boxing. Γι’ αυτό και τα περισσότερα γυμναστήρια στρέφονται στις πολεμικές τέχνες (MMA – Mixed Martial Arts).

Διάβασε επίσης: Λεπτό, δυνατό σέξι σώμα με το πρόγραμμα του «νέου πιλάτες»

Μεγάλο μέρος σ’ αυτό το αποτέλεσμα έχει η προπόνησή τους, που αποτελείται από αεροβική, πλειομετρικές ασκήσεις, όπως τα burpees, και ασκήσεις που βελτιώνουν την κίνηση του σώματος. Θα ξεκινήσεις με 5 λεπτά σχοινάκι –το κλασικό εργαλείο κάθε πυγμάχου– και μετά θα κάνεις πολλές επαναλήψεις από τις 10 ασκήσεις που θα εκτελείς με το βάρος του σώματός σου.

Διάβασε επίσης: Μόλις 6 ασκήσεις για κυτταρίτιδα στο σπίτι που θα αλλάξουν τους γλουτούς σου

Shape Tip: Αν οι μύες σου χρειάζονται ένα διάλειμμα ανάμεσα στις ασκήσεις, απλά χοροπήδα επιτόπου για λίγο μέχρι να είσαι έτοιμη να συνεχίσεις.

H προπόνηση boxing στο σπίτι

Ξεκίνα με την προθέρμανση και μετά εκτέλεσε κάθε άσκηση όπως υποδεικνύεται.

Επανάλαβε την ακολουθία μία ή δύο φορές.

Ακολούθησε αυτή τη ρουτίνα τρεις φορές την εβδομάδα σε εναλλάξ ημέρες.

Θα χρειαστείς: Σχοινάκι.

Προθέρμανση: Κάνε σχοινάκι για 5 λεπτά. Δύο κανόνες: Δοκίμαζε διάφορες παραλλαγές και μη σταματάς να κινείσαι. Κάνε μονά άλματα, διπλά άλματα (αν είσαι προχωρημένη), άλματα με το ένα πόδι, πλάγια άλματα – ουσιαστικά οτιδήποτε μπορείς να κάνεις με ένα σχοινάκι, με την προϋπόθεση ότι κινείσαι συνεχώς (οπότε, αν σκοντάφτεις σε κάποια κίνηση, παράλειψέ την).

Οι ασκήσεις για την προπόνηση boxing στο σπίτι:

 

 

[related id="91443"]

Περισσότερα από Fitness

Best of network

#shapegreece