Λίπος στα μπράτσα: 3 ασκήσεις για να το μειώσεις αποτελεσματικά

Αλλά και το έξυπνο τρικ για να δεις πόσο λίπος έχεις στα μπράτσα σου.

Back view portrait of a fitness woman showing biceps Credit:undrey

Συνεργάστηκε η Ζίνα Τασούλα, master trainer fitness professional tae box, Pilates και personal trainer.

Aναμφίβολα τα χέρια είναι το απόλυτο βαρόμετρο του πόσο fit ή αγύμναστη είσαι. Μάλιστα, σε αντίθεση με τους κοιλιακούς σου, που κερδίζουν στο κρυφτό τους χειμερινούς μήνες, τα χέρια σου πρέπει να είναι έτοιμα να τα αποκαλύψεις όλο το χρόνο – ειδικά τις γιορτές! Δες τις αποδεδειγμένες στρατηγικές και ασκήσεις για να χάσεις λίπος από τα μπράτσα και να αποκτήσεις καλλίγραμμα, σέξι χέρια.

Διάβασε επίσης: Οι 3 top παραλλαγές της μαγικής σανίδας για να τονώσεις χέρια και κοιλιακούς

Έχει αποδειχθεί πως τα μπράτσα είναι μια βασική λιπαποθήκη μας. "Οι γυναίκες τείνουν να αποθηκεύουν λίπος γύρω από τα ισχία, τους μηρούς και το επάνω μέρος των χεριών τους" εξηγεί η Ζίνα Τασούλα, master trainer fitness professional tae box, Pilates και personal trainer. Τα καλά νέα είναι πως οι περιοχές όπου τείνει να αποθηκεύει περισσότερο λίπος το σώμα είναι σημεία από όπου –με τις κατάλληλες ασκήσεις– μπορεί να φύγει και πιο γρήγορα το λίπος.

3435

  • Για να διαπιστώσεις πόσο λίπος έχεις στα μπράτσα σου, δοκίμασε αυτό: Μπες σε θέση πλήρους push-up και μετά πιάσε με το αριστερό σου χέρι το πίσω μέρος του δεξιού μπράτσου, στο σημείο ανάμεσα στην κορυφή του ώμου και του αγκώνα. Αν μπορείς να πιάσεις πάνω από 2,5 εκατοστά σάρκας, είναι ώρα να αρχίσει να λιώνει το λίπος!
  • Και πόσο χαλαρά είναι; Μη δοκιμάσεις την κίνηση που κάνουμε όταν χαιρετάμε από μακριά. Η χαλάρωση σε αυτή την κίνηση είναι φυσιολογική, καθώς ένας χαλαρός μυς είναι από τη φύση του μαλακός. Αν όμως είσαι στη θέση "σανίδα" (σκίτσο) και δεν παρατηρείς ούτε ίχνος καμπύλης στο πίσω μέρος των χεριών σου ή δεν μπορείς να σηκώσεις το βάρος του σώματός σου προς τα πάνω, έχεις μερικές επαναλήψεις (ή αεροβική!) να κάνεις.

Διάβασε επίσης: 10 συμβουλές για να μεγιστοποιήσεις τα αποτελέσματα της άσκησης

Μάθε τους τρικεφάλους

Πρόκειται για το μυ στο πίσω μέρος του μπράτσου που βρίσκεται κάτω από το λίπος που προσπαθείς να ξεφορτωθείς. Βάλε το αριστερό σου χέρι στο πίσω μέρος του δεξιού μπράτσου. Αυτός είναι ο τρικέφαλος. Το "τρι-" αντιστοιχεί στις τρεις κεφαλές του, τη μακρά που εκφύεται από την ωμοπλάτη, την έξω και την έσω που εκφύονται από το βραχιόνιο οστό.

Οι τρεις κεφαλές λειτουργούν μαζί για να εκτείνουν τον πήχη, να δώσουν δηλαδή δύναμη στο χέρι και να δημιουργούν ορμή κάθε φορά που σπρώχνεις κάτι. Τώρα, χάρη σε έρευνα από το American Council on Exercise, γνωρίζουμε τις ασκήσεις που τονώνουν την περιοχή. Για τη σέξι γράμμωση φρόντισε να πιάνεις με διαφορετικούς τρόπους τα βαράκια –με τις παλάμες προς τα πάνω, με τις παλάμες αντικριστά, με τις παλάμες προς τα κάτω–, για να δουλεύεις τους μυς από διαφορετικές γωνίες.

Πώς θα χάσω λίπος στα μπράτσα; Δες τις super ασκήσεις για τρικέφαλους:

[gallery ids="55184,55186,55185"]

Βυθίσεις σε πάγκο

Βυθίσεις σε πάγκο

Γυμνάζει στήθος, τρικεφάλους.Κάθισε στην άκρη του πάγκου, μιας καρέκλας ή του κρεβατιού, με τις παλάμες πλάι στα ισχία. Τέντωσε τα χέρια και μετάφερε το σώμα σου μερικά εκατοστά έξω από τον πάγκο.Λύγισε τα γόνατα ώστε να είναι ευθυγραμμισμένα με τους αστραγάλους. Κάν'το δυσκολότερο: Τέντωσε τα πόδια, με τις φτέρνες στο πάτωμα. Ανασήκωσε το δεξί πόδι παράλληλο με το πάτωμα (Αν είσαι αρχάρια, φρόντισε τα πέλματά σου να μένουν στο πάτωμα).Λύγισε τους αγκώνες στις 90 μοίρες πίσω σου, κατεβάζοντας τα ισχία προς το πάτωμα. Τέντωσε τα χέρια – επανάλαβε. Εκτέλεσε 10-15 επαναλήψεις (άλλαξε πόδια για το επόμενο σετ).

Εκτάσεις Τρικέφαλων

Εκτάσεις Τρικέφαλων

Γυμνάζει τρικεφάλους, γλουτούς, πόδια.Πιάσε ένα βαράκι 2,5-4 κιλών στο δεξί χέρι και στάσου με τα πόδια χαλαρά, το αριστερό μπροστά από το δεξί. Κατέβα σε προβολή, με τα γόνατα σε ορθή γωνία και το αριστερό γόνατο ευθυγραμμισμένο πάνω από τον αστράγαλο.Διατηρώντας την προβολή, γείρε μπροστά και ακούμπησε τον αριστερό πήχη στο μηρό. Φέρε το δεξιό αγκώνα προς τα πλευρά, με την παλάμη να κοιτάζει το σώμα σου και τον αγκώνα λυγισμένο στις 90 μοίρες.Τέντωσε το δεξί χέρι πίσω σου. Φέρ’ το ξανά στις 90 μοίρες και επανάλαβε. Εκτέλεσε 10-15 επαναλήψεις. Άλλαξε πλευρές και επανάλαβε.

Diamond Push-ups

Diamond Push-ups

Γυμνάζει ώμους, στήθος, τρικεφάλους, κορμό.Γονάτισε και βάλε τα χέρια στο πάτωμα κάτω από το στήθος. Στρίψε τις παλάμες ώστε οι δείκτες και οι αντίχειρες να σχηματίζουν τρίγωνο.Τέντωσε τα χέρια και τα πόδια ώστε το σώμα να σχηματίζει μια ευθεία από το κεφάλι έως τις φτέρνες.Λύγισε τους αγκώνες στο πλάι, περίπου 45 μοίρες, καθώς κατεβάζεις το στήθος προς το πάτωμα. Πίεσε τα χέρια για να ανεβάσεις το σώμα ψηλά και επανάλαβε. Εκτέλεσε 10-15 επαναλήψεις.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Fitness

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i