Θεραπευτικό Πιλάτες: Τι είναι; Τι προσφέρει; Πότε αντενδείκνυται;

Πώς η άσκηση, εκτός από βελτίωση της φυσικής κατάστασης, μπορεί να προσφέρει θεραπεία τόσο για το σώμα, μειώνοντας ενοχλήσεις και πόνους, όσο και για την ψυχή;

woman-doing-pilates-workout-at-the-gym-picture-id1043158514

Συνεργάστηκε η Ιφιγένεια Μπάκα, special cancer therapist, clinical Pilates (Breath Pilates by Ifigenia Baka).

Αν αναρωτιέσαι για το αν το θεραπευτικό Πιλάτες μπορεί να σε ωφελήσει σε περίοδο που υποφέρεις από κάποια ασθένεια, η απάντηση είναι «ναι». Κι αν ανησυχείς μήπως η άσκηση θα σου επαναφέρει συμπτώματα που δεν επιθυμείς, εμείς θα σου πιστοποιήσουμε ότι μάλλον το αντίθετο θα συμβεί, εφόσον βέβαια απευθυνθείς στον κατάλληλο εκπαιδευτή.

Διάβασε επίσης: Θεραπευτική γιόγκα: Γιατί να την επιλέξεις και πώς γίνεται;

Διάβασε παρακάτω περισσότερα για το θεραπευτικό Πιλάτες.

Θεραπευτικό Πιλάτες

Τι είναι;

Πρόκειται για τη θεραπευτική μορφή της αυθεντικής μεθόδου Pilates. Κατά τη συνεδρία δίνεται μεγάλη προσοχή ώστε να κατανοήσουν οι ασκούμενοι τις βασικές αρχές της αυθεντικής μεθόδου Pilates, προκειμένου να τις εφαρμόζουν τόσο στο μάθημα όσο και στην καθημερινή τους ζωή. Έτσι, θα πετύχουν κατανόηση και συνειδητοποίηση του σώματός τους όσο και του προβλήματος, ώστε να επιτευχθεί το καλύτερο αποτέλεσμα.

Τι προσφέρει το θεραπευτικό Πιλάτες;

Στα αρχικά στάδια το πρόγραμμα πρέπει να έχει ατομικό χαρακτήρα. Η ένταξη του ασθενούς σε ολιγομελές γκρουπ θα γίνει σταδιακά και αφού έχει σημειώσει σημαντική βελτίωση.

Πότε ενδείκνυται το θεραπευτικό Πιλάτες;

Aσκείται αποκλειστικά από πιστοποιημένους θεραπευτές και αποτελεί μια ολοκληρωμένη μέθοδο εκγύμνασης και αποκατάστασης για ανθρώπους όλων των ηλικιών. Απευθύνεται σε άτομα με μυοσκελετικά προβλήματα, τραυματισμούς ή ιδιομορφίες που χρειάζονται εξειδικευμένη προσέγγιση. Πρόσφατες μελέτες έχουν δείξει τη σημαντική συνεισφορά των εν τω βάθει μυών του κορμού στη σταθεροποίηση και αποκατάσταση ατόμων με χρόνιο πόνο στη μέση, αυχενικά προβλήματα, πόνους στα ισχία ή στην περιοχή της πλάτης.

Πότε δεν πρέπει να εφαρμόζεται;

Δεν υπάρχει αντένδειξη από τη στιγμή που οι ασκήσεις προσαρμόζονται στην περίπτωση κάθε ασθενoύς.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i