Ασκήσεις ορθοσωμίας: Το δυναμικό σετ που στοχεύει στην ευθυγράμμιση του σώματος

Χάρη σε αυτές τις δύο παρεμφερείς ασκήσεις και τις αναπνοές που τις συνοδεύουν, πετυχαίνεις την ευθυγράμμιση του θώρακά με τη λεκάνη, σύμφωνα με την trainer.

Ασκήσεις ορθοσωμίας

Αποκατάσταση και σωματική αναγέννηση υπόσχεται η Lucy Fernandez, personal trainer στο Performance Lab στη Νέα Υόρκη, χάρη σε ένα σετ ασκήσεων oι οποίες στοχεύουν στην ευθυγράμμιση του σώματος.

Χάρη σε αυτές τις δύο παρεμφερείς ασκήσεις και τις αναπνοές που τις συνοδεύουν, πετυχαίνεις την ευθυγράμμιση του θώρακά με τη λεκάνη, σύμφωνα με την trainer. Πρόκειται για δύο ήπιες αλλά δυναμικές ασκήσεις, που, όταν γίνουν σωστά, θα σε βοηθήσουν σταδιακά να απαλλαγείς από τους πόνους στον αυχένα και στη μέση. Και με τις δύο θα ενεργοποιήσεις τη λεκάνη σου από διαφορετική θέση κάθε φορά – παίρνοντας τη "θέση της γάτας" την πρώτη φορά και έπειτα ανάσκελα–, ενώ δε θα πρέπει να ξεχνάς να εισπνέεις από τη μύτη και να εκπνέεις από το στόμα, αργά και σταθερά, για να αδειάσουν εντελώς οι πνεύμονες. Κάτι θαυματουργό, κατά τα λεγόμενα της Fernandez, η οποία, εκτός από αποτελέσματα, "υπόσχεται" και χαλάρωση.

Άσκηση 1η

‣ Πάρε τη "θέση της γάτας" με στήριξη στα τέσσερα (γόνατα και παλάμες) στο έδαφος. Αυτή είναι η αρχική θέση. Σφίγγοντας τη λεκάνη, καμπύλωσε την κοιλιά προς τα μέσα, προς το ταβάνι. Ένα συχνό λάθος που πρέπει να αποφύγεις είναι να "φύγει" το στέρνο σου προς τα μπρος.

‣ Είσπνευσε και έκπνευσε πέντε φορές και επίστρεψε στην αρχική θέση.

‣ Επανάλαβε άλλο ένα σετ.

Άσκηση 2η

‣ Ξάπλωσε ανάσκελα, με τα πόδια λυγισμένα και τα πέλματα να πατούν στο έδαφος.

‣ Ανέβασε τη λεκάνη σου προς τα πάνω. Θα σε βοηθήσει η σκέψη της κίνηση που κάνεις ενώ προσπαθείς να κουμπώσεις ένα στενό παντελόνι.

‣ Ο στόχος είναι να πετύχεις την απόλυτη ευθυγράμμιση της σπονδυλικής σου στήλης χωρίς να αλλάξεις θέση στον κορμό σου. Θα σε βοηθήσει αν σηκώσεις και τα δύο χέρια πάνω από το στήθος.

‣ Είσπνευσε και έκπνευσε πέντε φορές και επίστρεψε στην ξαπλωτή θέση.

‣ Επανάλαβε άλλο 1 σετ.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i