Πέντε ασκήσεις που βελτιώνουν την κακή διάθεση

Είσαι στεναχωρημένη, αγχωμένη, καταθλιπτική; Η γυμναστική θα σε βοηθήσει να απαλλαγείς απο την κακή ψυχολογία.

λύπη iStock

Η κακή ψυχολογία είναι η no1 αιτία να βάλεις για λίγο στην άκρη τα fitness goals σου, αφήνοντας την φυσική σου κατάσταση στην μοίρα της. Σίγουρα σου έχει συμβεί παραπάνω από μια φορές να νιώθεις θλίψη ή έντονο στρες ή απλώς να είσαι στεναχωρημένη με ένα πρόβλημα που προέκυψε. Το να μην κάνεις τίποτα, μοιάζει ονειρικό εκείνη τη στιγμή, ωστόσο αυτό το "τίποτα”, δεν πρόκειται να σε κάνει να νιώσεις καλύτερα. Αντ’ αυτού επίλεξε να γυμναστείς, αφού σύμφωνα με τα ευρήματα έρευνας για την ψυχική υγεία, αποδείχθηκε πως η γυμναστική μπορεί να αλλάξει τον τρόπο που σκέφτεται ο εγκέφαλός σου και να μειώσει τα αρνητικά συναισθήματα και το άγχος. Οι παρακάτω 5 ασκήσεις είναι το μυστικό να καταπολεμήσεις τον αρνητισμό, όταν αισθάνεσαι πως σε κυριεύει.

1. 30 λεπτά διαλογισμού + 30 λεπτά περπάτημα

Σύμφωνα με την Translational Psychiatry, 60 λεπτά μιας προπόνησης, χωρισμένη σε μια συνεδρία διαλογισμού τριάντα λεπτών και τριάντα λεπτά ήπιας αερόβιας άσκησης, όπως το περπάτημα, μπορεί να μειώσει σημαντικά την κατάθλιψη και αρνητικές σκέψεις. Ο διαλογισμός στην αρχή θα σε βοηθήσει να εστιάσεις την προσοχή σου κάπου άλλου, ενώ το περπάτημα στην συνέχεια θα βελτιώσει την κυκλοφορία του αίματος.

2.Ένα μάθημα Tai Chi

Το Tai Chi είναι μια αρχαία κινεζική πολεμική τέχνη που είναι γνωστή σε όλο τον κόσμο για τα οφέλη της στην υγεία. Η άσκηση ακολουθεί μια σειρά από αργές, ήπιες κινήσεις χρησιμοποιώντας συνδυασμό αναπνοής, μυαλού και σωματικής δραστηριότητας με την ελπίδα να επιτευχθεί η εσωτερική γαλήνη. Τα μαθήματα Tai Chi μπορεί να διδάσκονται διαφορετικά απο κάθε δάσκαλο, αφού δεν υπάρχουν επίσημα πρότυπα μαθήματα, όλες όμως οι πρακτικές έχουν σχεδιαστεί για να ενισχύουν τους μύες και να βελτιώνουν τη ροή του αίματος.

3.Κινήσεις hatha γιόγκα

Οι θετικές επιδράσεις της γιόγκα στην ψυχική υγεία είναι επιστημονικά τεκμηριωμένες. Σε μια συστηματική μελέτη της γιόγκα, με στόχο τη βελτίωση της θλίψης και των καταθλιπτικών συμπτωμάτων, η hatha γιόγκα (ένας τύπος γιόγκα που διδάσκει σωματικές στάσεις), αποδείχθηκε επιτυχής στη μείωση των συναισθημάτων κατάθλιψης. Οι στάσεις γιόγκα που καταπολεμούν την θλίψη είναι η child's pose, η corpse, η γέφυρα, το στήριγμα κεφαλιού στο έδαφος.

4.10 λεπτά ισορροπίας

Οι ασκήσεις ισορροπίας έχουν αποδειχθεί ωφέλιμες στην βελτίωση της ψυχικής υγείας. Τέτοιες μπορείς να είναι περπάτημα στα δάχτυλα των ποδιών, να σηκώνεσαι και να κάθεσαι σε μια καρέκλα, βάζοντας δύναμη μόνο στα πόδια, ένας περίπατος που τα βήματά σου θα εναλλάσσονται μεταξύ της φτέρνας και των δαχτύλων.

5. 50 λεπτά περπάτημα στην φύση

Είναι γνωστό πως ένας περίπατος μέσα σε ένα πάρκο, στο δάσος ή σε λόφο, μπορεί να δημιουργήσει θετικά συναισθήματα σε εκείνον που την απολαμβάνει. Και αυτό γιατί, η επαφή με την φύση, το πράσινο, τον καθαρό αέρα σε βοηθάει να μειώσεις το στρες, κάνοντας καλύτερες σκέψεις.

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Fitness

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i