Πέντε τρόποι για να χάσεις πόντους από την κοιλιά και την περιφέρεια μετά τα 50

Ένας fitness στόχος που μπορεί να γίνει πραγματικότητα σε κάθε ηλικία.

Μετά τα 50 iStock

Η απώλεια βάρους δεν είναι πάντα εύκολη υπόθεση. Ειδικά για τους ενήλικες άνω των 50 τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο δύσκολα καθώς το σώμα αλλάζει δραστικά, όπως επίσης και οι συνήθειες. Η κομβική αυτή ηλικία συνοδεύεται συχνά από διάφορες μεταβολές μεταξύ των οποίων και εκείνη του μεταβολισμού, ο οποίος κινείται με πιο αργούς ρυθμούς λόγω της απώλειας μυών. Για τις γυναίκες δε, η απώλεια κιλών μετά από μια ορισμένη ηλικία μοιάζει τρομακτική και ιδιαίτερα κοπιαστική, εξαιτίας των ορμονικών αλλαγών που αντιμετωπίζουν πριν και μετά την εμμηνόπαυση.

Ο τρόπος ζωής, οι ανθυγιεινές συνήθειες που έχεις υιοθετήσει, η έλλειψη σωματικής δραστηριότητας ανά τακτά διαστήματα είναι επίσης παράγοντες που παρεμποδίζουν την προσπάθεια σου να απαλλαγείς από περιττά κιλά, μειώνοντας εμφανώς πόντους από την κοιλιά και την περιφέρεια. Επειδή όμως, τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο, όταν υπάρχει επιμονή και υπομονή, οι παρακάτω αποτελεσματικοί τρόποι θα σε βοηθήσουν να χάσεις βάρος αλλά και να παρατηρήσεις την αλλαγή στο σώμα σου.

Τρόποι για να χάσεις πόντους από την κοιλιά και την περιφέρεια μετά τα 50

Δοκίμασε ένα δυναμικό workout με βάρη

Οι προπονήσεις δύναμης θα σε βοηθήσουν με την ενδυνάμωση των μυών εκεί ακριβώς που εντοπίζεται το πρόβλημα στην συγκεκριμένη ηλικία. Οι δυναμικές προπονήσεις με την χρήση βάρους, όπως αλτήρες, ζώνες αντίστασης, ακόμα και με το βάρος του σώματος σου, θα μειώσουν την απώλεια μυών, αποτρέποντας την πτώση του μεταβολισμού. Σύμφωνα με τους ειδικούς της Καρδιολογικής Εταιρείας, οι ενήλικες πρέπει να ασκούνται με προπονήσεις δύναμης τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα.

Μην παραλείπεις τις cardio προπονήσεις

Η καρδιοαγγειακή γυμναστική ή αν προτιμάς cardio και αερόβια, δεν συμβάλλει μόνο στην καλή υγεία της καρδιάς αλλά και στην ρύθμιση του μεταβολισμού. Η cardio προπονήσεις διατηρούν τον μεταβολισμό σε πολύ καλά επίπεδα για αρκετές μέρες μετά την ολοκλήρωση του workout. Επομένως όσο περισσότερο χρόνο αφιερώνεις σε αυτές, τόσο καλύτερα θα αποδίδει ο μεταβολισμός σου. Ενδεικτικά, οι ανήλικες άνω των 50 θα πρέπει να γυμνάζονται με αερόβια άσκηση τουλάχιστον 150 λεπτά την εβδομάδα.

Φάε έξυπνα

Δεν είναι ποτέ αργά να εξασκηθείς στο mindful eating. Δίνοντας προσοχή στο αίσθημα πείνας αλλά και πληρότητας που σε διακατέχει πριν ή μετά από ένα γεύμα, θα μπορέσεις να ελέγξεις την σωματική και συναισθηματική ανάγκη για φαγητό και μακροπρόθεσμα να ελέγξεις το βάρος σου. Το να γευματίζεις με μεγαλύτερη προσοχή, μεγιστοποιείς την απόλαυση του φαγητού, ενώ ενεργοποιείς μυαλό και σώμα.

Πίνε περισσότερο νερό

Η συμβουλή αυτή ταιριάζει με τους περισσότερους fitness στόχους σου και θα πρέπει να την ακολουθείς πίστα, γιατί ο καλά ενυδατωμένος οργανισμός λειτουργεί πάντα πιο αποδοτικά. Το πόσο νερό θα καταναλώνεις εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, με τους ειδικούς να συμφωνούν ότι 8 με 9 ποτήρια νερό είναι ιδανική ποσότητα για κάθε ημέρα.

Μείωσε την "πρόσθετη ζάχαρη"

Τα περισσότερα επεξεργασμένα τρόφιμα και προφανώς τα γλυκά του εμπορίου περιέχουν "πρόσθετη ζάχαρη" σε μεγάλες ποσότητες. Η ζάχαρη αυξάνει τις προσλαμβάνουσες θερμίδες, χωρίς να προσφέρει κανένα απολύτως θρεπτικό συστατικό. Σημασία έχει να μην το παρακάνεις και όχι να μην απολαμβάνεις μια στο τόσο μια γλυκιά αμαρτία. Σε μια πλήρης διατροφή 2000 θερμίδων, το επιτρεπόμενο όριο είναι 25 γραμμάρια ημερησίως.

9 καθημερινές κινήσεις για να έχεις υγεία και ευεξία χωρίς προπόνηση

Πώς θα αυξήσω το ποσοστό της μυϊκής μάζας γρήγορα;

 

 

 

 

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Fitness

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i