Η Ελένη Πετρουλάκη αποκαλύπτει 2 συνηθισμένα λάθη που κάνουμε (σχεδόν) σε κάθε workout

Η fitness expert μέσα από τα Instagram stories μάς δίνει δύο πολύ βασικές συμβουλές.

elenipetroulaki Instagram @elenipetroulaki

Εάν στόχος σου είναι ένα πιο σφιχτό και γραμμωμένο κάτω μέρος του σώματος, όποιο workout και αν κάνεις, ένα είναι το βέβαιο: οι γέφυρες γλουτών θα πρέπει να είναι μία από τις βασικές ασκήσεις του. Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα της συγκεκριμένης άσκησης είναι ο τρόπος με τον οποίο απομονώνουν τους γλουτούς, ένα σημείο που βάζουμε πρώτα στη λίστα όταν θέλουμε να τονώσουμε και ανανεώσουμε, μέσα από τη γυμναστική, την εμφάνισή μας. 

Και ενώ οι γέφυρες γλουτών φαίνονται πολύ απλές - απλά ξαπλώνεις ανάσκελα και τους σηκώνεις από το έδαφος - στην πραγματικότητα δεν είναι. Υπάρχουν κοινά λάθη που πολύ συχνά κάνουμε και η Ελένη Πετρουλάκη μάς τα επισημαίνει μέσα από δύο Instagram stories. Δες ποια είναι και πώς θα τα διορθώσεις, έτσι ώστε να έχεις τα μέγιστα δυνατά οφέλη της όταν την εκτελείς. 

Λάθος Νο1: Τεντώνεις υπερβολικά τη μέση σου 

Εσύ μπορεί να νομίζεις ότι με αυτόν τον τρόπο κάνεις την άσκηση πιο δύσκολη και άρα πιο αποτελεσματική, όμως κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Το μόνο που καταφέρνεις είναι να ασκείς υπερβολική πίεση στη μέση με κίνδυνο να την τραυματίσεις.

Τι να κάνεις: Για να το αποφύγεις αυτό, μη σηκώνεις τους μηρούς σου υπερβολικά ψηλά και κράτα τον κορμό χαμηλά και σφιχτά τους κοιλιακούς με την πλάτη όσο μπορείς να είναι ίσια. 

Ελένη Πετρουλάκη

Λάθος Νο2: Τοποθετείς τα πόδια σου πολύ κοντά ή πολύ μακριά από τους γλουτούς σου 

Σε τέτοιου είδους ασκήσεις, το βασικότερο νήμα είναι η θέση των ποδιών. Στα glute bridges, αν τα πόδια σου βρίσκονται πολύ μακριά ή κοντά στους γλουτούς, τότε οι γοφοί είναι αυτοί που απορροφούν όλη την αντίσταση. 

Τι να κάνεις: Για μία σωστή στάση, υπολόγισε ότι τα πέλματά σου θα πρέπει να απέχουν περίπου 30 εκατοστά από τους γλουτούς σου, ενώ θα πρέπει να έχουν μεταξύ ένα άνοιγμα περίπου 15 εκατοστών με τις μύτες των ποδιών να είναι ελάχιστα στραμμένες προς τα έξω. 

Ελένη Πετρουλάκη

Νομίζεις ότι τα βάρη φουσκώνουν κι άλλες κοινές παρανοήσεις για την άσκηση

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Fitness

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i