Περπάτημα στην παραλία: Ποια είναι τα οφέλη του;

Ένα χαλαρό περπάτημα δίπλα στην θάλασσα μπορεί να σου προσφέρει πολλά περισσότερα από όσα πίστευες.

Γυναίκα που περπατάει ξυπόλυτη στην παραλία istock

Το περπάτημα ως μορφή άσκησης προσφέρει στο σώμα σημαντικά οφέλη, για αυτό και οι ειδικοί επισημαίνουν την σημασία του στην καθημερινότητα μας. Εντάσσεται στις αερόβιες προπονήσεις και στοχεύει στην ενδυνάμωση του καρδιοπνευμονικού συστήματος, στην ενίσχυση διάφορων μυών του σώματος, όπως επίσης και στην πνευματική διαύγεια. Έκτος από τα παραπάνω, το περπάτημα μπορεί να προσφέρει πολλά περισσότερο τόσο στο σώμα, όσο και στο μυαλό, ανάλογα με τον τόπο που επιλέγεις για να απολαύσεις τον περίπατο σου. Συγκεκριμένα, το περπάτημα στην παραλία, δίπλα στο κύμα της θάλασσας έχει αποδειχθεί ότι παρέχει επιπλέον πλεονεκτήματα στον αθλούμενο. Και ποια είναι αυτά;

Διαβάστε Επίσης

Ενεργοποιούνται διαφορετικές μυικές ομάδες

Ως γνωστόν το περπάτημα ενεργοποιεί κυρίως τους μύες των ποδιών και των πελμάτων. Περπατώντας, ωστόσο, στην άμμο – και ειδικά ξυπόλυτη – ενισχύεις ακόμα περισσότερους μύες, ενώ ενδυναμώνεις διάφορους νευρώνες και βελτιώνεις το βάδισμα σου.

Βελτιώνεται η διάθεση σου

Όπως προαναφέραμε η αερόβια άσκηση, όπως το περπάτημα, μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την διάθεση σου, όμως ένας περίπατος στην παραλία αποδεικνύεται πραγματικά ωφέλιμος για την ψυχοσύνθεση μας αφού σύμφωνα με σχετική μελέτη, το φυσικό τοπίο σε συνδυασμό με το υγρό στοιχείο τονώνουν αυτομάτως την διάθεση. "Το περπάτημα στη θάλασσα αναζωογονεί το πνεύμα και χαλαρώνει το σώμα από την ένταση, ακόμα και αν ασκείται" επισημαίνει η walking coach και fitness instructor Michele Stanten.

Εξασκείσαι στο mindfulness

Το mindfulness, aka ενσυνειδητότητα, είναι μια επιστημονικά τεκμηριωμένη πρακτική που εξασκεί την προσοχή σε μια τρέχουσα κατάσταση και είναι ιδιαίτερα δημοφιλής. Μέσω αυτής οι σκέψεις, και τα συναισθήματα παρατηρούνται στο μέγιστο βαθμός, βοηθώντας το μυαλό να αποβάλει την ένταση και το άγχος. Το περπάτημα δίπλα στην θάλασσα διαθέτει όλα τα απαραίτητα στοιχεία για πλήρη συγκέντρωση από τους ήχους της θάλασσας, μέχρι την αλμυρή αύρα και τον ζεστό ήλιο. Αποδεδειγμένα μειώνεται το στρες, βελτιώνεται ο ύπνος ενώ αναπτύσσονται ένας πιο υγιής τρόπος ζωής.

Οι μύες σου γυμνάζονται εντατικά

Επιλέγοντας να ασκηθείς στην άμμο, ασφαλώς θα έχεις πιο εντατικά αποτελέσματα αφού το περπάτημα σε αυτή βρίσκει μεγαλύτερη αντίσταση, χωρίς ωστόσο να επιβαρύνεις της αρθρώσεις σου, λόγω της ιδιότητας της να είναι μαλακή. Στην προσπάθεια σου να βαδίσεις πιο γρήγορα θα παρατηρήσεις πως είναι αρκετά πιο δύσκολο από ότι σε σταθερό έδαφος, δουλεύοντας πιο σκληρά τους μύες των προσαγωγών.  

Δες επισης: Απώλεια βάρους μόνο με περπάτημα: Πώς θα γίνει το περπάτημα η προπόνησή σου;

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Fitness

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i