Jennifer Lawrence: 7 λόγοι για τους οποίους παραμένει υγιής και fit

Η ρεαλιστική στάση απέναντι σε ζητήματα διατροφής και άσκησης που διατηρεί τα τελευταία χρόνια.

Jennifer Lawrence Instagram/@jenniferlawrence_

Η Jennifer Lawrence εκτός από τις ταλαντούχες ερμηνείες της στην μεγάλη και μικρή οθόνη, διακρίνεται και για το ταλέντο της να κρατάει ιδιαίτερα χαμηλό προφίλ απέναντι στα φώτα της δημοσιότητας. Αυτό σημαίνει ότι η χολιγουντιανή σταρ, η οποία πρόσφατα έφερε στον κόσμο το πρώτο της παιδί, επιλέγει να μοιράζεται συγκεκριμένες πληροφορίες της προσωπικής της ζωής.

Ωστόσο, παρά το μυστήριο που έχει δημιουργήσει γύρω από τα προσωπικά της, οι θαυμαστές της επιμένουν να αναρωτιούνται κυρίως για την κομψή και καλογυμνασμένη σιλουέτα της, η οποία εδώ και χρόνια παραμένει αψεγάδιαστη. Ποια είναι, λοιπόν, η ρεαλιστική στάση που ακολουθεί η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός απέναντι σε ζητήματα άσκησης και διατροφής;

Είχε αποδεχτεί ότι δεν είναι λάτρης της γυμναστικής

Το πρώτο πράγμα που έχει βοηθήσει την 32χρονη Lawrence να παραμείνει υγιής αλλά και fit είναι η ειλικρίνεια απέναντι στον ίδιο της τον εαυτό. Όπως παραδέχτηκε σε παλαιότερη συνέντευξη της "μισεί" το γεγονός να προσποιείται ότι είναι άκρως αθλητικός τύπος, που γυμνάζεται μετά μανίας καθημερινά. "Μισώ να λέω ‘’μου αρέσει να γυμνάζομαι’’. Επίσης θέλω να ‘’χτυπήσω’’ τους ανθρώπους που το λένε αυτό και φυσικά πολλές φορές ψεύδονται. Μου αρέσει, ωστόσο, να είμαι σε φόρμα για τις ανάγκες μιας ταινίας, όπου συνήθως συνεργάζομαι με κάποιο γυμναστή και σύμβολο διατροφής γιατί δεν μου αρέσει επίσης καθόλου να κάνω δίαιτα" εξήγησε μεταξύ άλλων.

Όμως γνωρίζει ότι η άσκηση έχει αλλάξει (προς το καλύτερο) την ζωή της

Στα γυρίσματα της ταινίας X-Men, η ηθοποιός συνεργάστηκε με τον personal trainer Dalton Wong, ώστε να αποκτήσει τονισμένους μύες, περισσότερη δύναμη και αντοχή. Στο βιβλίο του με τίτλο "The Feelgood Plan: Happier, Healthier and Slimmer in 15 Minutes a Day" ο Wong κάλεσε την Lawrence να μοιραστεί με τους αναγνώστες την εμπειρία της σε ένα μικρό πρόλογο, αναφέροντας χαρακτηριστικά η ηθοποιός "Ο Dalton Wong δεν άλλαξε απλώς το σώμα μου για μια ταινία, αλλά μου έδωσε τις δυνατότητες να αλλάξω την ζωή μου. Είμαι σίγουρη ότι δεν θα μπορούσα να ακολουθήσω ποτέ μια "δίαιτα", για αυτό και με δίδαξε πως να τρώω σωστά, πως να κινούμε αποτελεσματικά και πως να ζήσω μια νόστιμη και υγιεινή ζωή. Πάντα θα είμαι ευγνώμων απέναντι του".

Γυμνάζεται σκληρά μόνο όταν το απαιτούν οι ρόλοι

Όπως και πολλές ακόμα προσωπικότητες του Hollywood, επιλέγει να γυμνάζεται σκληρά μόνο όταν το απαιτεί ένας ρόλος. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον Wong, η fitness ρουτίνα της περιλαμβάνει κυρίως αερόβιες ασκήσεις, όπως jogging, έντονο περπάτημα και ποδηλασία, ενώ ταυτόχρονα γυμνάζεται με υψηλής έντασης διαλλειματική προπόνηση (HIIT), χρησιμοποιώντας ωστόσο μόνο το σωματικό της βάρος.

Χωρίς ποτέ να το παρακάνει

Ακόμα και όταν γυμνάζεται σκληρά για τις ανάγκες ενός ρόλου δεν υπερβαίνει τα όρια της αντοχής της, φροντίζοντας να μην εξαντλεί σε υπερβολικό βαθμό το σώμα της. Με τον τρόπο αυτό αποφεύγει τυχόν τραυματισμούς, ενώ κρατάει αποθέματα ενέργειας για να αφιερώσει ξεκούραστη χρόνο και σε άλλες δραστηρίοτητες.

Κάνει διατάσεις και ασκήσεις αναπνοής σχεδόν καθημερινά

Στην fitness ρουτίνα της περιλαμβάνονται μεταξύ των ασκήσεων και ορισμένες στάσεις γιόγκα που εφαρμόζει συνήθως ξαπλωμένη στο κρεβάτι, μερικές διατάσεις και ασκήσεις αναπνοής, οι οποίες την βοηθούν να βελτιώσει σημαντικά τον ύπνο της. Μάλιστα, τις εν λόγω ασκήσεις φροντίζει να τις ακολουθεί σχεδόν καθημερινά, αφού σύμφωνα με τα λεγόμενα της είναι "η μοναδική γυμναστική που δεν την κουράζει, αλλά αντιθέτως την ξεκουράζει".

Δεν κάνει ποτέ δίαιτα – ούτε καν για τις ανάγκες ενός ρόλου

Είναι πρόθυμη να γυμναστεί σκληρά για έναν ρόλο, όμως ποτέ μα ποτέ δεν θα επιλέξει να κάνει δίαιτα για τον λόγο αυτό ή οποιοδήποτε άλλον. Όπως έχει αναφέρει χαρακτηριστικά όταν βρέθηκε στα γυρίσματα του "Hunger Games" της ζητήθηκε να χάσει βάρος, ώσπου έφτασε να μην τρώει για πολλές ώρες τίποτα απολύτως. "Ήταν η πρώτη φορά που ένιωσα αληθινά πεινασμένη. Ένιωθα τα πόδια μου να καταρρέουν για αυτό και ορκίστηκα να μην ξανά κάνω ποτέ δίαιτα" τόνισε. Ακολουθεί, ωστόσο, μια πλούσια θρεπτικά διατροφή, η οποία περιλαμβάνει πολλά και μικρά σνακ κατά την διάρκεια της ημέρας.

 

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Fitness

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i