3 λάθη που κάνεις προσπαθείς να παραμείνεις fit στις γιορτές

Η άσκηση την περίοδο των γιορτών μπορεί να είναι δύσκολο να διατηρηθεί, γεγονός που καθιστά εύκολο να αφήσετε το πρόγραμμα προπόνησης στην άκρη.

christmas istock

Θέλεις να παραμείνεις fit στις γιορτές; Το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να θυμάσαι είναι ότι η περίοδος των γιορτών προσφέρονται για ένα διάλειμμα από την καθημερινότητά σου, για να χαλαρώσεις και να διασκεδάσεις. Δεν χρειάζεεται να νιώθεις πίεση να ασκηθείς ή ενοχές επειδή δεν ασκείσαι. Λίγες μέρες αποχή από την προπόνηση δεν θα καταστρέψουν όλη την πρόοδο που έχεις κάνει!

Λάθος #1 Γυμνάζεσαι τη λάθος ώρα της ημέρας

Εάν έχεις φύγει από την πόλη και έχεις πάρει τα... βουνά, όταν γυμνάζεσαι σε αυτό υπάρχουν στιγμές της ημέρας που πρέπει να αποφεύγεις την άσκηση. Είναι  σημαντικό να γυμνάζεσαι το πρωί παρά στο τέλος της ημέρας.

Λάθος #2 Το παρακάνεις με τα εορταστικό φαγητό 

Φυσικά, όταν βρίσκεσαι στα γιορτινά τραπέζια θέλεις να τα απολαύσεις όλα χωρίς να σκέφτεσαι τη λέξη "δίαιτα". Αυτό είναι φυσιολογικό και αποδεκτό, αλλά είναι σημαντικό να μην υπερβάλλεις εάν προσπαθείς να προσέχεις την υγεία και τη φυσική σου κατάσταση.

Υπάρχουν εύκολοι τρόποι για να το κάνεις αυτό χωρίς να νιώθεις περιορισμένη, όπως η επιλογή ελαφρύτερων γευμάτων την ημέρα και η αποφυγή σνακ μεταξύ των γευμάτων.

Δοκίμασε πιάτα που δεν έχεις φάει ή κάτι που δεν έχεις δοκιμάσει ποτέ και άφησε κάτω ό,τι μπορείς να βρεις σε αφθονία όπως κουραμπιέδες και μελομακάρονα.

Λάθος #3 Προσπαθείς πολύ σκληρά να τηρείς το πρόγραμμά σου

Αντί να προσπαθείς να διατηρήσεις το συνηθισμένο σου πρόγραμμα φυσικής κατάστασης που ακολουθείς, άλλαξέ το. Τρέξε με τα παιδιά στον δρόμο, χόρεψε μέχρι το πρωί, προσπάθησε να είσαι σε κίνηση.

Αν είσαι εκτός πόλης και βρίσκεσαι σε ξενοδοχείο, εκμεταλλεύσου την πισίνα (εάν έχει) και κολύμπησε. Αν έχει γυμναστήριο κάνε λίγο διάδρομο.

Γενικά βρες διάφορες εναλλακτικές για να κινηθείς χωρίς να πιεστείς.

Καλές γιορτές!

 

Βελτίωσε τη λειτουργία του εγκεφάλου σου με αυτήν την άσκηση

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Fitness

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i