3 τρόποι να μεταμορφώσεις τη μετακίνηση με το ποδήλατο σε σούπερ άσκηση για το σώμα σου

Βόλτα ή σούπερ άσκηση; Kάνε τα και τα δύο ταυτόχρονα έτσι!

μετακίνηση με το ποδήλατο iStock

Συνεργάστηκε ο Χρήστος Αντωνίου, studio one trainer, υπεύθυνος ποδηλασίας (www.studione.gr).

Βόλτα ή σούπερ άσκηση;

Διάβασε επίσης: Τι να φάω πριν το ποδήλατο; Η ειδικός εξηγεί όσα πρέπει να ξέρεις

Ακολούθησε τις παρακάτω 3 ιδέες για να συνδυάσεις τη μετακίνηση με το ποδήλατο σε μια αποτελεσματική άσκηση και να σμιλέψεις τα πόδια, να σφίξεις τους κοιλιακούς και τον κορμό σου.

1. Διαλειμματική στο ποδήλατο

Κάνε εναλλάξ πετάλι για 20 δευτερόλεπτα στο 100% της προσπάθειάς σου με 120 δευτερόλεπτα δραστήριας ανάκαμψης (πετάλι στο 40% της προσπάθειας) έξι φορές. "Οι ποδηλάτες συνήθως δεν κάνουν διαλειμματική υψηλής έντασης, είναι όμως ένα φανταστικό εργαλείο που θα σε βοηθήσει να αυξήσεις την ταχύτητα και την αντοχή σου σε όλα τα αθλήματα" σχολιάζει ο personal trainer Alex Chaple.

2. Παίξε με τη θέση του σώματος

"Για να δεις αλλαγές στο σώμα σου και βελτίωση στις ποδηλατικές σου ικανότητες, χρειάζεσαι ποικιλία στην προπόνησή σου" εξηγεί ο trainer. "Ένας απλός τρόπος για να το κάνεις είναι να αλλάζεις θέση επάνω στη σέλα, από όρθια καθιστή και από σκυφτή σε ίσια πλάτη".

3. Βελτίωσε τη στάση σου

"Είναι πολύ σημαντικό να έχεις μια σωστή στάση της πλάτης και των ώμων. Κράτησε τη σπονδυλική σου στήλη όσο το δυνατόν πιο ευθεία, τράβηξε τους ώμους προς τα πίσω και ακινητοποίησε τον κορμό" εξηγεί ο Alex Chaple. Έτσι, είσαι πιο αποτελεσματική και αποφεύγεις τραυματισμούς.

Διάβασε επίσης: Ποδήλατο + Pilates, μποξ + yoga, τρέξιμο + ... : Να ποιες ασκήσεις πρέπει να συνδυάζεις για MAXIMUM αποτέλεσμα στο σώμα!

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i