Silent walking: Η νέα τάση στο περπάτημα βελτιώνει την ψυχική σου υγεία

Το νέο trend του Tiktok θα σε πείσει να αφήσεις το κινητό στο σπίτι και να απολαύσεις μία ήσυχη βόλτα.

Silent walking Istock

Το πρώτο πράγμα που θα κάνεις πριν πας για ένα χαλαρό τρέξιμο ή περπάτημα είναι να πάρεις μαζί σου τα ακουστικά του κινητού σου. Το νέο trend στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με την άθληση και την βελτίωση της ποιότητας ζωής είναι το "ήσυχο περπάτημα" που ενθαρρύνει όσους περπατάνε να μην παίρνουν μαζί τους συσκευές ήχου.

Αντί να βάλεις το αγαπημένο σου podcast ή την playlist με τα τραγούδια που αγαπάς, το Tiktok σου προτείνει να βγεις για ένα ήσυχο περίπατο χωρίς κανέναν αντιπερισπασμό.

Τα οφέλη του περπατήματος είναι ήδη γνωστά, ωστόσο η νέα πρόταση στο fitness υπόσχεται καλύτερα αποτελέσματα σε ψυχολογικό και σωματικό επίπεδο. Το "ήσυχο περπάτημα" έχει γίνει τάση και υπάρχουν αρκετοί λόγοι για να σε πείσουν να το υιοθετήσεις στην καθημερινότητά σου.

Διάβασε επίσης: Περπάτημα: 5 αναπάντεχα οφέλη υγείας

Η νέα τάση στο περπάτημα για απώλεια βάρους και αντιμετώπιση του άγχους

Το trend του "ήσυχου περπατήματος" ξεκίνησε από τη δημιουργό περιεχομένου, Maya Maio, όταν με ένα βίντεό της αποκάλυψε ότι ο διατροφολόγος της την παρότρυνε να περπατά 30 λεπτά την ημέρα, αντί να κάνει έντονο cardio. Σε αυτό προστέθηκε η άποψη του συντρόφου της να κάνει το χαλαρό της περπάτημα χωρίς αντιπερισπασμούς.

Φυσικά, το να περπατάς και να μην έχεις κάποια συσκευή μαζί σου δεν είναι κάτι καινούργιο, αλλά στην σημερινή εποχή, όπου όλοι έχουμε μάθει να ασχολούμαστε συνεχώς με κάτι, η τάση του " ήσυχου περπατήματος" μοιάζει επαναστατική .

@madymaio #stitch with @KENZIEELIZABETH WE’RE SILENT WALKING ALL SUMMER, BABE 🚶 #walkinggirls #girlswhowalk #meditativewalk #intentionalwalk ♬ original sound - Mady Maio

Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε το 2022, διαπίστωσε ότι μια ωριαία βόλτα στη φύση μείωσε την εγκεφαλική δραστηριότητα που σχετίζεται με το στρες. Διαπίστωσε, επίσης, ότι ο χρόνος που δαπανήθηκε στη φύση αποκατέστησε τα αισθήματα άγχους και προκάλεσε μειώσεις στα επίπεδα της αρτηριακής πίεσης.

Το "ήσυχο περπάτημα" επιτρέπει να συνδεθούμε με τη ζωή, το περιβάλλον και μας επιτρέπει να ζήσουμε το παρόν. Η μουσική προκαλεί συναισθήματα και ανασύρει αναμνήσεις, ενώ μία κουβέντα με φίλους - καθώς περπατάμε- μπορεί να καταλήξει στην αναφορά όσων σε προβληματίζουν καθημερινά.

Ο σύγχρονος τρόπος ζωής έχει προκαλέσει μία αίσθηση συνεχής επιβίωσης που δεν επιτρέπει στον άνθρωπο να απολαύσει τις μικρές χαρές της ζωής. Υιοθετώντας το trend του Tiktok, προσφέρεις στον εαυτό σου τo δώρο να νιώσει ευγνώμων για τη στιγμή. Για να αποκομίσεις όλα τα οφέλη που προσφέρει το "ήσυχο περπάτημα" στην ψυχική σου υγεία επέτρεψε στο σώμα σου να νιώσει το δροσερό αεράκι, τον ήλιο, τα χρώματα και την αίσθηση του εδάφους, καθώς περπατάς.

Όλα αυτά τα μικρά πράγματα είναι ένα σημαντικό μέρος για την εξάσκηση της ενσυνείδησης, προσέχοντας τις λεπτομέρειες γύρω σου και κρατώντας το μυαλό σου εστιασμένο στο εδώ και τώρα, αντί να περιπλανάσαι σε σκέψεις για την δουλειά, την οικογένεια ή τις μελλοντικές ανησυχίες.

Μία βόλτα των 30 λεπτών καθημερινά συμβάλλει, επίσης, στην απώλεια βάρους. Εάν προσθέσεις έναν περίπατο των 30 λεπτών στην ρουτίνα σου, μπορείς να κάνεις καύση 150 θερμίδων. Φυσικά, όσα περισσότερα χιλιόμετρα κάνεις και όσο πιο γρήγορος είναι ο βηματισμός σου τόσες περισσότερες θερμίδες καις. Το περπάτημα είναι εξαιρετικά ωφέλιμο για την γενική υγεία του οργανισμού, σε συνδυασμό μάλιστα με την έλλειψη αντιπερισπασμών ενισχύει εξίσου και την βελτίωση της ψυχικής υγείας. 

Διάβασε επίσης: Πρωινό άγχος: Τι είναι και πώς μπορείς να το αντιμετωπίσεις

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i