Τα 7 μυστικά της ευτυχίας | Τα αποκαλύπτει το Χάρβαρντ

Δεν υπάρχουν ούτε μαγικά ούτε μυστική συνταγή για να είσαι ευτυχισμένη. Έχεις τη δύναμη να επιλέξεις την ευτυχία σου και να εκπαιδευτείς στην αναγνώρισή της.

happy istock

Η ευτυχία αποτελεί τον κυριότερο παράγοντα κινήτρου. Πρέπει να απαλείψεις από τη ζωή σου ό,τι δε σου την προσφέρει. Αφού τα χρήματα δε φέρνουν πάντα την ευτυχία, η περίοδος που διανύουμε μήπως προσφέρεται για στροφή προς τις αληθινές αξίες; Τι μπορείς να κάνεις, σύμφωνα με το Χάρβαρντ:

1. Αγάπησε τον εαυτό σου με τα θετικά αλλά και τα αρνητικά του στοιχεία

Αποδέξου την εικόνα σου και προσπάθησε να καλλιεργείς τις γνώσεις σου και να προβάλεις τα "δυνατά" σου σημεία. Κράτα τη μοναδικότητά σου, αλλά έχε το θάρρος να ακούς τους γύρω σου και να φιλτράρεις όσα οι άλλοι σχολιάζουν σ' εσένα. Κέρδισε τη ζωή σου με αξιοπρέπεια και διεκδίκησε τα όνειρά σου και την ποιότητα της ζωής που επιθυμείς. Προσπάθησε να απαλλαγείς από τις ενοχές σου, την αίσθηση της αποξένωσης ή της διαφορετικότητας.

2. Εστίασε στις πραγματικές σου ανάγκες και οριοθέτησε ξεκάθαρα το σκοπό για τον οποίο ζεις

Ποιοι είναι οι στόχοι σου; Κανένα πρόγραμμα, όσο πιεστικό και αν είναι, δεν πρέπει να σου στερεί το δικαίωμα αλλά και την υποχρέωση που έχεις στον εαυτό σου της απρόσμενης ή προγραμματισμένης διακοπής, βγαίνοντας από την καθημερινή σου ρουτίνα για να ξεκουραστείς και να ανασυγκροτηθείς.

3. Μην αφήνεις άλλους να θέτουν τις προτεραιότητές σου ή να καθορίζουν το πρόγραμμά σου

Μην ακολουθείς τις υπαγορεύσεις τους και βάλε τις δικές σου προτεραιότητες με οδηγό τα "θέλω" σου. Η γυναίκα που δεν είναι ισορροπημένη παλινδρομεί ανάμεσα στις επιθυμίες και τις ανασφάλειές της, προκαλώντας πίεση στον εαυτό της αλλά και στους γύρω της.

4. Επένδυσε σε μια καλή φιλία

Μοιράσου τα κοινά ενδιαφέροντα αλλά και τις σκέψεις σου με τους φίλους που "αντικατοπτρίζουν" το δικό σου χαρακτήρα. Μη βιαστείς να διαγράψειςε μια σχέση, όσο ανέλπιδη και αν μοιάζει στην παρούσα κατάσταση. Η επιρροή μιας φιλίας μας συμπληρώνει και μας κάνει πιο δυνατούς.

5. "Κυνήγησε" την αγάπη

Μαζί με την κρίση του ευρώ βιώνουμε και την απόλυτη κρίση στις ανθρώπινες σχέσεις. Οι άνθρωποι που ξέρουν να αγαπούν είναι χαρισματικοί. Νιώθουν τον πόνο μας, αφουγκράζονται τα συναισθήματα των γύρω τους και μας γεμίζουν σοφία και ενθουσιασμό. Δείξε την αγάπη σου σε όσους το αξίζουν και πες σε αυτούς πόσο σημαντικοί είναι για σένα. Μη ξεχνάς να λες "σ' αγαπώ", "μου λείπεις", "συγγνώμη", "ευχαριστώ", "λυπάμαι".

6. Συμφιλιώσου με τις αλλαγές και τη ρευστότητα της καθημερινότητας

Δεν μπορείς πάντα να αλλάξεις τα πράγματα ή τις συμπεριφορές όσων σε περιβάλλουν. Εσύ είσαι η κυρίαρχος της ζωής σου και από εσένα εξαρτάται η διαχείριση των καταστάσεων και των επιλογών σου. Η στενοχώρια, η απόρριψη, η ανατροπή είναι μέσα στη ζωή. Μάθε να διαχειρίζεσαι τα συναισθήματά σου. Βάλε στόχους και διεκδίκησε πράγματα με υπομονή και επιμονή.

7. Ποτέ μη σταματάς να χαμογελάς έστω και αν όλα είναι δυσάρεστα

Ποτέ δεν ξέρεις ποιος μπορεί να σε αγαπήσει γι' αυτό το χάρισμα, αλλά και για τη γοητεία που θα αποπνέει η συμπεριφορά σου.

Πώς να ζεις ευτυχισμένα: Κάνε μία αλλαγή κάθε μέρα της εβδομάδας (το πρόγραμμα ευτυχίας 7 ημερών)

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i