Τα 5 πράγματα που πρέπει να ξεφορτωθείς τον Φεβρoυάριο

Είναι ο μικρότερος μήνας του έτους, αλλά η καλύτερη αρχή για ένα νέο ξεκίνημα. Δες τι να πετάξεις τον Φεβρουάριο για να είσαι έτοιμη για την Άνοιξη.

φεβρουαριος_συμβουλες Istock

Τον Φεβρουάριο συνήθως δεν σκεφτόμαστε να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα του σπιτιού και να υποδεχτούμε την άνοιξη πιο ανάλαφροι και οργανωμένοι.

Σίγουρα, οι ρυθμοί της καθημερινότητας δεν ευνοούν στο να αφιερώσεις τον απαραίτητο χρόνο για την οργάνωση του σπιτιού σου, αλλά αξίζει να το βάλεις προτεραιότητα. Άλλωστε, ένα καθαρό σπίτι και μία οργανωμένη ντουλάπα προσφέρει στη ζωή σου πολλά περισσότερα από όσα φαντάζεσαι. 

Ο Φεβρουάριος είναι ο πιο μικρός μήνας του χρόνου, αλλά μπορεί να γίνει η αφετηρία για ένα "ξεσκαρτάρισμα" που θα βελτιώσει τη ζωή σου. Παρακάτω θα βρεις τα 5 πράγματα που πρέπει να πετάξεις. Αφιέρωσε λίγο από το χρόνο σου για να διαβάσεις τo άρθρο και να ετοιμάσεις το πλάνο ξεκαθαρίσματος.

Διαβάστε περισσότερα: Γίνε πιο αισιόδοξη | 5 τεχνικές που εφαρμόζουν οι θετικοί άνθρωποι

5 πράγματα που πρέπει να ξεφορτωθείς τον Φεβρουάριο

φεβρουαριος_συμβουλες
Istock

1. Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση

Εάν είσαι από αυτές που θέλουν οι γιορτές να κρατήσουν λίγο παραπάνω, ο Φεβρουάριος είναι ο μήνας που πρέπει να πεις "αντίο" στην κόκκινη κορδέλα που κρέμεται ακόμη στη βιβλιοθήκη σου και να μαζέψεις τα φωτάκια που βρίσκονται σε διάφορα σημεία του σπιτιού σου (εκτός και να τα θέλεις για ατμόσφαιρα). Γενικά, είναι μία καλή στιγμή να πετάξεις όσα αντικείμενα δεν είναι, πλέον, επίκαιρα, έχουν χαλάσει ή κρατάνε άσκοπα χώρο.

2. Παλιά χειμερινά ρούχα

Ο Φεβρουάριος είναι, επίσης, ο κατάλληλος μήνας για να οργανώσεις τη ντουλάπα σου. Απάλλαξε τον εαυτό σου από οτιδήποτε είναι σκισμένο, στενό ή δεν επιδιορθώνεται. Τώρα, είναι η στιγμή να αποσύρεις τα πολύ χοντρά πουλόβερ, αφού ο Μάρτιος είναι προ των πυλών. Εκτός από την πρακτικότητα που προσφέρει το καθάρισμα της ντουλάπας είναι η ευκαιρία να χαρίσεις μερικά από τα κομμάτια που πιθανόν να μη φορέσεις ξανά, σε ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη.

3. Σκεύη κουζίνας που δεν χρησιμοποιείς

Είτε πρόκειται για ένα αντικολλητικό τηγάνι που έχει χάσει την επικάλυψη του είτε για αυτά τα old fashioned πιάτα γλυκού, πολλά από τα αντικείμενα που κάποτε σε ενθουσίασαν ίσως δεν σου είναι τώρα χρήσιμα. Οτιδήποτε δεν χρησιμοποίησες τον προηγούμενο χρόνο ή οτιδήποτε καταλαμβάνει περιττό χώρο θα πρέπει να απομακρυνθεί και να δωριστεί. Ειδικά, εάν έχεις μικρή κουζίνα ή ο αποθηκευτικός σου χώρος είναι περιορισμένος.

4. Σχολικά αντικείμενα

Οι περισσότερες μητέρες αντιμετωπίζουν μια καθημερινή ακαταστασία, λόγω των σχολικών αντικειμένων των παιδιών τους. Ο Φεβρουάριος είναι η τέλεια στιγμή για να τακτοποιήσεις και να απαλλαγείς από όλα εκείνα τα πράγματα που δεν θέλεις να κρατήσεις για μεγάλο χρονικό διάστημα. Επιπλέον, τα παιδιά συχνά έρχονται σπίτι με μυριάδες σχολικές φωτοτυπίες και οι μαμάδες διχάζονται ανάμεσα στο τι αξίζει να κρατήσουν ως αναμνηστικά και ποια είναι περιττά. 

5. Έγγραφα

Ο Φεβρουάριος είναι μια πολύ καλή στιγμή για να αναλάβεις να "καθαρίσεις" αυτούς τους κλειστούς φακέλους και τα χαρτιά από τράπεζες και λογαριασμούς. Διάβασε ένα ένα τα χαρτιά σου και χώρισέ τα σε στοίβες:

  • αυτά που πρέπει να πετάξεις,
  • αυτά για τα οποία πρέπει να κάνεις κάτι  (λογαριασμούς για πληρωμή ή φορολογικά έγγραφα)
  • αυτά που πρέπει να αρχειοθετήσεις.

Ας ελπίσουμε ότι θα μπορέσεις να ολοκληρώσεις τη διαλογή σε μία ημέρα, αλλά αν δεν το κάνεις, απλώς συνέχισε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσεις. Η ανακούφιση που θα νιώσεις μετά θα είναι η ανταμοιβή σου.

Shape πρόταση:  Μετά την ολοκλήρωση του παραπάνω πλάνου αναδιοργάνωσης, είναι η ώρα να πετάξεις αυτό τον Φεβρουάριο οτιδήποτε/ οποιοδήποτε εμποδίζει ή δεν συμβάλλει στην ευτυχία σου.

Διαβάστε περισσότερα: O λάθος τρόπος που 'θέτεις τα όριά σου', σύμφωνα με την ψυχολόγο

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i