10 πράγματα που κάνουν οι αποτυχημένοι

Αν δεν θέλεις να ανήκεις στην κατηγορία των αποτυχημένων, τότε μην κάνεις τα παρακάτω!

αποτυχία και αποτυχημένοι istock

Οι περισσότεροι από εμάς θέλουμε να μάθουμε τι χρειάζεται για να είμαστε επιτυχημένοι στη δουλειά, να απολαμβάνουμε την καριέρα μας και να ζούμε ολοκληρωμένες ζωές. Αναζητούμε βιβλία αυτοβοήθειας, σχετικά άρθρα, ακούμε ομιλίες κ.λπ. για να ανακαλύψουμε τα κλειδιά για μια επιτυχημένη ζωή εντός και εκτός εργασίας αλλά ίσως αγνοούμε τις συμπεριφορές που οδηγούν στην αποτυχία.

Θεραπεία απόρριψης: Γιατί η αποτυχία μπορεί να μας θεραπεύσει;

10 πράγματα που κάνουν οι αποτυχημένοι

Δες ποιες είναι οι 10 συμπεριφορές που ακολουθούν οι αποτυχημένοι.

  1. Φοβούνται
  2. Αδρανούν
  3. Είναι αρνητικοί 
  4. Αμύνονται 
  5. Θεωρούν ότι όλοι συνωμοτούν εναντίον τους 
  6. Παίρνουν τα πράγματα προσωπικά
  7. Κάνουν παράπονα
  8. Δεν αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους
  9. Αναμασούν το παρελθόν
  10. Κουτσομπολεύουν

1. Φοβούνται

Όλοι σε κάποιο βαθμό φοβόμαστε, δεν είμαστε ατρόμητοι. Ενώ οι επιτυχημένοι άνθρωποι έχουν θάρρος, οι αποτυχημένοι άνθρωποι αφήνουν τους εαυτούς τους να κολλούν ή ακόμη και να παραλύουν από φόβο και μετά νιώθουν ανεπαρκείς όταν οι καταστάσεις δεν εξελίσσονται όπως ήλπιζαν. Όταν βλέπουν άλλους συναδέλφους να βγαίνουν μπροστά και να προχωρούν, μπορεί να νιώθουν αγανάκτηση ή ζήλια. Ο φόβος μας εμποδίζει να κάνουμε τα πράγματα που ονειρευόμαστε. Οι επιτυχημένοι άνθρωποι, ακόμα κι αν αποτύχουν, αντιμετωπίζουν τους φόβους τους και καταλήγουν ικανοποιημένοι επειδή ξέρουν ότι προσπάθησαν.

2. Αδρανούν

Οι επιτυχημένοι άνθρωποι που είναι ικανοποιημένοι στη δουλειά τους, έχουν διεξόδους εκτός δουλειάς όπου αντιμετωπίζουν προκλήσεις και δεσμεύονται, ενώ οι αποτυχημένοι άνθρωποι δεν ξεπερνούν ποτέ τα όρια οποιουδήποτε τομέα της ζωής τους. Αυτή είναι μια άλλη συμπεριφορά που οδηγεί σε απογοήτευση και δυστυχία. Όχι μόνο βλάπτει τις πιθανότητές σου για εσωτερική ευτυχία, αλλά επηρεάζει και την ικανότητά σου να πετύχεις, επειδή οι άλλοι το βλέπουν ως τεμπελιά ή έλλειψη κινήτρων.

3. Είναι αρνητικοί

Μερικοί άνθρωποι ξέρουν ακριβώς πώς να βλέπουν το μειονέκτημα κάθε κατάστασης. Μπορεί να απολαμβάνουν τις αρνητικές απόψεις τους, αγνοώντας εντελώς πώς τις αντιλαμβάνονται οι άλλοι. Οι άνθρωποι που είναι αρνητικοί σπάνια ανακαλύπτουν λόγους για να είναι ευτυχισμένοι ή να νιώθουν επιτυχημένοι στη ζωή.

4. Αμύνονται

Οι άνθρωποι που είναι αμυντικοί δυσκολεύονται να αντιμετωπίσουν οτιδήποτε λιγότερο από την τελειότητα και περνούν σημαντικό χρόνο στο να προστατεύουν τον εαυτό τους. Όταν συνεχώς προστατεύεις και υπερασπίζεσαι τον εαυτό σου, είναι δύσκολο να δεις ευκαιρίες για ανάπτυξη και εξέλιξη που είναι δύο βασικά στοιχεία απαραίτητα για την επιτυχία.

Πού απέτυχες αυτή την εβδομάδα; Οι 5 λέξεις που θα σε βοηθήσουν να πετύχεις στη ζωή σου

5. Θεωρούν ότι όλοι συνωμοτούν εναντίον τους 

Δεν υπάρχουν τυχαίες πράξεις στον κόσμο, κάποιος ή κάτι συνωμοτεί εναντίον τους. Οι άνθρωποι που νομίζουν ότι δέχονται επιθέσεις που τους βλάπτουν δεν μπορούν να διαχειριστούν τη ζωή τους. Άλλο είναι να διαχειρίζεσαι τα κακώς κείμενα και άλλο να νομίζεις ότι όλοι συνομωτούν εναντίον σου.

6. Παίρνουν τα πράγματα προσωπικά

Πολλοί παίρνουν τα πράγματα προσωπικά και είναι ευαίσθητοι, ενώ δύσκολα λογικεύονται επειδή είναι πολύ απασχολημένοι γιατί πιστεύουν ότι όλοι τα έχουν μαζί τους. Αν έχεις την τάση να θεωρείς ότι οι συμπεριφορές των άλλων είναι επιθέσεις που έχουν εσένα σαν στόχο, αυτό συμβαίνει επειδή μέσα σου θεωρείς ότι είσαι άξια να είσαι στόχος τέτοιων επιθέσεων.

7. Κάνουν παράπονα

Η συνεχής γκρίνια για όλους και για όλα μετατρέπεται σε τοξικότητα. Οι αποτυχημένοι άνθρωποι είναι αρνητικοί και κανένας άνθρωπος ή κατάσταση δεν ανταποκρίνεται ποτέ στις προσδοκίες τους. Ακόμη κι όταν συμβαίνει κάτι, πετούν μια φράση "αλλά" που υπονομεύει το καλό. Είναι δύσκολο να νιώθεις επιτυχημένη ή ευτυχισμένη όταν είσαι επικεντρωμένη στην αρνητική πλευρά των καταστάσεων και είναι αδύνατο να βρεις ικανοποιητικές σχέσεις όταν κανείς δεν μπορεί να ανταποκριθεί στα ιδανικά σου.

8. Δεν αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους 

Δεν φταίνε ποτέ τους, ανεξάρτητα από το τι δείχνουν τα στοιχεία. Βρίσκουν δημιουργικούς τρόπους να κατηγορούν οποιονδήποτε άλλον για τα λάθη τους, ώστε να μην χρειάζεται να αποδεχτούν την ευθύνη και συνήθως θυμώνουν με οποιονδήποτε υπονοεί ότι μπορεί να φταίνε, έστω και εν μέρει. Η επιτυχία προέρχεται από μια ήττες και νίκες, οπότε αν κάποιος δεν μπορεί να μάθει από τις αποτυχίες του, σπάνια θα κατακτήσει τις νίκες.

9. Αναμασούν το παρελθόν

Αυτοί οι άνθρωποι ζουν στο παρελθόν και δεν φαίνεται να μπορούν να προχωρήσουν. Μιλούν ασταμάτητα για το τι συνέβη και όχι για το τί πρέπει να γίνει. Θα τα πουν σε οποιονδήποτε, με την ελπίδα ότι κάποιος θα συμφωνήσει μαζί τους. Ένα χρόνο μετά συνεχίζουν να κρέμονται από τις ίδιες ιστορίες και να τις λένε σαν να συνέβησαν χθες. Οι επιτυχημένοι άνθρωποι μαθαίνουν από τις αποτυχίες τους, παίρνουν το μάθημα και αφήνουν πίσω τους τον πόνο. Οι αποτυχημένοι άνθρωποι κρέμονται από τον πόνο και επιτρέπουν στις χθεσινές αποτυχίες να καταστρέψουν τις μελλοντικές ευκαιρίες για επιτυχία.

10. Κουτσομπολεύουν

Ας το παραδεχτούμε, όλοι το κάνουμε σε κάποιο βαθμό, αλλά εκείνοι που συνηθίζουν να κουτσομπολεύουν αναζητούν πάντα τρόπους να υποβαθμίσουν τους άλλους με την ελπίδα ότι θα νιώσουν καλύτερα. Όταν κουτσομπολεύεις για να βλάψεις άλλους ή δεν μπορείς να ξεπεράσεις κάτι που έγινε, γίνεται συνήθως από κακή πρόθεση. Η φήμη της κουτσομπόλας θα σε εμποδίσει να προχωρήσεις σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο.

Έρευνα: ΑΥΤΟ είναι το μυστικό της ευτυχίας λένε οι ειδικοί

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i