Η πιο εύκολη κατασκευή χαρταετού! Θα δοκιμάσεις;

Λοιπόν, θα μοιραστώ μαζί σου τα μυστικά για κατασκευή χαρταετού του μπαμπά μου που μας έφτιαχνε τους ωραιότερους και πιο καλοτάξιδους χαρταετούς του κόσμου!

χαρταετός καθαρή δευτέρα benemaleistock

Οι παρακάτω οδηγίες για κατασκευή χαρταετού προέρχονται κατευθείαν από τον μπαμπά μου που μας έφτιαχνε τους ωραιότερους και πιο καλοτάξιδους χαρταετούς του κόσμου! Ακολουθώντας τες κατά γράμμα, έχω φτιάξει με τη σειρά μου πολλούς χαρταετούς με τα δικά μου παιδιά, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και με... αντίξοες συνθήκες στην Ιρλανδία!

Για την κατασκευή χαρταετού θα χρειαστείς:

3 ξυλάκια πάχους 5Χ8 χιλιοστά και μήκους 70 εκ. (θα τα ζητήσεις από έναν μαραγκό ή θα τα βρεις σε μεγάλο χαρτοπωλείο) όσες καλούμπες σπάγκο θέλεις – μέχρι πόσο ψηλά θες να φτάσει ο αετός σου; χρωματιστές λαδόκολλες κόλα, 1 καρφάκι, ψαλίδι, μέτρο

Τα βήματα

Σημαδεύουμε τα ξυλάκια στη μέση τους (στα 35 εκ.) και τα ενώνουμε με το καρφάκι. Χαράζουμε με ένα μυτερό μαχαίρι τις άκρες τους, στα σημεία που θα δέσουμε το σπάγκο. Δένουμε το σπάγκο στο ένα ξύλο και συνεχίζουμε μέχρι να καλύψουμε όλο το εξάγωνο. Για να γίνει ομοιόμορφος ο σκελετός ο σπάγκος πρέπει να έχει ίσο μήκος με την ακτίνα του εξαγώνου, δηλαδή 35 εκ. Πρακτικά μετράμε κατεβάζοντας το σπάγκο μέχρι το κέντρο του εξαγώνου και δένοντας την άκρη του στο επόμενο ξυλάκι. Κόβουμε λωρίδες πάχους 10 εκ. από τις λαδόκολλες και τις ενώνουμε σχηματίζοντας ένα φύλλο που θα καλύπτει τον αετό. Το στρώνουμε στο πάτωμα και τοποθετούμε επάνω τον αετό. Κόβουμε όσο χρειάζεται για να περισσεύει περίπου 2 εκ. χαρτί γύρω από το σκελετό. Κόβουμε στις γωνίες των ξύλων και γυρίζουμε προς τα μέσα το χαρτί κολλώντας το.

Για τα ζύγια της ουράς

Δένουμε 2 κομμάτια σπάγκο –περίπου 40 εκ. μήκους- στα δυο κάτω ξυλάκια και σχηματίζουμε ένα τρίγωνο. Σηκώνουμε την κορυφή προς το κέντρο του χαρταετού και στο σημείο εκείνο ενώνουμε τους δυο σπάγκους. Είναι σημαντικό να γίνει η ένωση ακριβώς στη μέση. Στο μικρό κομμάτι σπάγκου που περίσσεψε θα δέσουμε την ουρά, περίπου 2 μ. μήκους.

Διαβάστε επίσης: Ωτίτιδα στα παιδιά, αμυγδαλίτιδα και ρινίτιδα: Πώς μπορείς να τα προλάβεις

Διαβάστε επίσης: 5 πράγματα που μπορείτε να κάνετε όταν το παιδί αρνείται να μπει στο παιδικό κάθισμα αυτοκινήτου

Η ουρά

Φτιάχνουμε με λωρίδες από τις λαδόκολλες ή σερπαντίνες φούντες περίπου 15 εκ. μήκους. Τις δένουμε στο σπάγκο της ουράς σε τέτοια απόσταση ώστε η μια να καλύπτει την άλλη.

Τα επάνω ζύγια ή σκουλαρίκια

Φτιάχνουμε όπως και στα κάτω ένα ισοσκελές τρίγωνο. Δένουμε ένα κομμάτι σπάγκου περίπου 50 εκ. στο κέντρο του χαρταετού με τέτοιον τρόπο ώστε να έρχεται από κάτω προς τα πάνω για να συναντήσει και να δεθεί με την κορυφή του τριγώνου. Στην άκρη του σπάγκου που περισσεύει δένουμε την άκρη της καλούμπας. Για να στολίσεις το χαρταετό σου φόρεσέ του σκουλαρίκια, δένοντας δυο φούντες στα πλάγια του. Καλή πτήση και καλή Καθαρή Δευτέρα και καλή Σαρακοστή!

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i