Ιώσεις 2019: Ποιες ιώσεις κυκλοφορούν αυτές τις μέρες;

Οι ιώσεις είναι κάτι σαν μόδα... Ένα παιδί κολλάει τη μία μέρα, πέντε λείπουν από το σχολείο την επομένη! Μάθε ποιες ιώσεις κυκλοφορούν αυτές τις μέρες και πώς θα προστατέψεις το μικρό σου. 

ιώσεις παιδί ίωση υγεία μαμά πυρετός AngelinaDimitrova

Συνεργάστηκε ο Μάριος Ανδρέου, παιδίατρος και επιστημονικός υπεύθυνος του Κέντρου Παιδιατρικής Μέριμνας (www.paidiatros.gr)

Με ποιες ιώσεις μας υποδέχεται το 2019; Ποιες ιώσεις κυκλοφορούν αυτή την περίοδο; Ζητήσαμε από τον παιδίατρο Μάριο Ανδρέου να μας πει τι κυκλοφορεί και ποιες ιώσεις να περιμένουμε το επόμενο διάστημα για να είμαστε προετοιμασμένες, οι μάνες!

Ιώσεις 2019: Ποιες ιώσεις κυκλοφορούν;

Γαστρεντερίτιδα

Το εμβόλιο του ρότα ιού έχει μειώσει πολύ τα σοβαρά περιστατικά γαστρεντερίτιδας στα παιδιά. Παρόλα αυτά, αυτή την εποχή κυκλοφορεί μια ίωση γαστρεντερίτιδας που κρατά πολλά παιδιά και μεγάλους στο σπίτι. Η ξεκούραση και η καλή ενυδάτωση του οργανισμού με νερό, χυμούς και αραιή κοτόσουπα είναι συνήθως αρκετά για να υποχωρήσουν τα συμπτώματα και να νιώσει καλύτερα το μικρό σου.

Ιγμορίτιδα και ρινοκολπίτιδα σε έξαρση στα παιδιά: Τι συστήνουν οι γιατροί στους γονείς

Δίνουμε πολλά φάρμακα στα παιδιά, λένε οι παιδίατροι! Τι να ξέρεις για να μη χορηγείς άσκοπα φάρμακα

Γρίπη

Τα πρώτα κρούσμα γρίπης έκαναν την εμφάνισή τους και ο συγχρωτισμός των παιδιών στους παιδικούς σταθμούς και τα σχολεία αναμένεται να αυξήσει τα κρούσματα. Εάν το παιδί κάνει υψηλό πυρετό, πάνω από 38,5, νιώθει αδυναμία, καταβολή των δυνάμεων και δεν έχει όρεξη για φαγητό είναι σημαντικό να το δει ο παιδίατρος το πρώτο 24ωρο. Εάν επιβεβαιωθεί η γρίπη είναι πιθανό να χρειαστεί το παιδί να πάρει αντιική αγωγή.

Κοξάκι

Ο ιός Κοξάκι είναι μέλος της οικογένειας των εντεροϊών. Μπορεί ένα παιδί να έχει κολλήσει χωρίς να έχει συμπτώματα. Αν όμως παρουσιάσει συμπτώματα, αυτά περιλαμβάνουν υψηλό πυρετό, πονοκέφαλο και μυικούς πόνους. Μπορεί επίσης το παιδί να βγάλει επώδυνες φλύκταινες στο στόμα, το λαιμό και τα ούλα. Τα όχι-και-τόσο-καλά νέα είναι πως ιός κολλάει πολύ εύκολα, τα καλά νέα όμως είναι ότι υποχωρεί χωρίς κάποια ιδιαίτερη θεραπεία σε λίγες ημέρες.

3 tips για να μην κολλήσει το παιδί ίωση

  • Συχνό και προσεκτικό πλύσιμο των χεριών.
  • Αέριζε συχνά το σπίτι και ειδικά τα δωμάτια όπου κυκλοφορεί το παιδί.
  • Βγαίνετε βόλτα και για παιχνίδι έξω. Ο καθαρός αέρας και η φυσική δραστηριότητα ενισχύουν το ανοσοποιητικό.
  • Ενίσχυσε το ανοσοποιητικό του παιδιού μέσω της διατροφής: Τα φρούτα και οι φρέσκιοι χυμοί, οι σούπες με βάση τα λαχανικά και το σπιτικό φαγητό γενικά είναι ό,τι καλύτερο μπορείς για την προστασία του παιδιού από τις ιώσεις.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i