Παραμύθι για παιδιά: Πώς θα αγαπήσει το παιδί μας το βιβλίο και πώς διαλέγουμε ένα "καλό" παραμύθι

Διαλέγουμε με χαρά ένα παραμύθι για παιδιά με σκοπό να το διαβάσουμε στο μικρό μας. Έχεις όμως αναρωτηθεί εάν υπάρχουν κριτήρια για ένα καλό παραμύθι;

παραμύθια βιβλία για παιδιά PeopleImages

Ένα παραμύθι για παιδιά είναι η καλύτερη αφορμή για συναισθηματική επαφή με το παιδί μας. Ποια όμως παραμύθια είναι τα «καλύτερα» και ποιος είναι ο σωστός τρόπος για να τα χρησιμοποιούμε ώστε να βγαίνουν τα παιδιά μας κερδισμένα;

Παραμύθι για παιδιά: Πώς θα αγαπήσει το παιδί μας το διάβασμα

Η καλή αφήγηση είναι το βασικότερο, για να μπορέσει το παιδί να αγαπήσει το παραμύθι και το βιβλίο ταυτόχρονα. Η επιλογή του βιβλίου που θα επιλέξουμε θα πρέπει να συνδυάζει το ευχάριστο και το ωφέλιμο και να είναι κατάλληλο για την ηλικία και την ψυχική ανάπτυξη του παιδιού μας. Ιδανικά, μπορούμε να φτιάξουμε στο δωμάτιό του «μια γωνιά» ανάγνωσης όπου εκτός από το διάβασμα του βιβλίου θα καθόμαστε για να συζητάμε αυτά που μόλις διαβάσαμε και να ζωγραφίζουμε κάτι μετά. Τέλος, αλλά πολύ σημαντικό, διαβάζουμε κι εμείς βιβλία! Η μίμηση είναι ο καλύτερος τρόπος για να αγαπήσει το παιδί μας το διάβασμα.

Tip ανάγνωσης: Μια ευχάριστη έκπληξη

Όταν επιλέξουμε ένα παραμύθι για παιδιά μπορούμε να έχουμε εντοπίσει από πριν έναν ήρωα ή ένα στοιχείο μέσα από στο βιβλίο που θα το ταιριάξουμε με μια κούκλα ή ένα αντικείμενο. Την ώρα που θα φτάσουμε σε αυτό το σημείο της αφήγησης μπορούμε χρησιμοποιώντας το να εκπλήξουμε, να ξαφνιάσουμε το παιδί - και όλοι οι γονείς ξέρουμε ότι τα παιδιά τρελαίνονται για τέτοιες εκπλήξεις!

Διάβασε επίσης: Παραμύθια για παιδιά: 3 ιδέες για το Σαββατοκύριακο

Διάβασε επίσης: 6 παραμύθια που θα σε βοηθήσουν να μιλήσεις στα παιδιά για δύσκολα θέματα

Πώς θα διαλέξουμε ένα «καλό» παραμύθι για παιδιά;

Εκτός από την προσωπική μας αίσθηση και προτιμήσεις υπάρχουν κάποια πιο συγκεκριμένα «κριτήρια». Το παραμύθι θα πρέπει να είναι ευχάριστο και ωφέλιμο, με θέμα που να αγγίζει τα ενδιαφέροντα του παιδιού, να έχει γλωσσικό πλούτο και ζωντάνια στην εικονογράφηση. Η ιστορία του θα πρέπει να είναι κατανοητή στο παιδί αλλά όχι απλοϊκή, ενώ πρέπει να συμφωνούμε ως γονείς με τα μηνύματα που είναι πίσω από τις λέξεις και που πρεσβεύει ο ήρωας.

The Mamagers Update

15 συγκινητικές φωτογραφίες παιδιών που βλέπουν το αδερφάκι τους για πρώτη φορά

Δεν γίνεται να κακομάθεις ένα παιδί επειδή το παρηγορείς όταν κλαίει

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i