Face Essence | Τι είναι και γιατί το χρειάζεσαι για μια λαμπερή επιδερμίδα

Δες για ποιον λόγο έχει γίνει τόσος "θόρυβος" για το face essence στα social media.

face essence iStock

Είναι γνωστό ότι οι Κορεάτισσες ακολουθούν τη φημισμένη 10-step K-Skincare ρουτίνα, που δεν είναι άλλη από τη χρήση πολλών προϊόντων περιποίησης σε πολλά διαφορετικά βήματα. Με λίγα λόγια, μέσα σε 10 βήματα περικλείονται όλες οι απαραίτητες "τεχνικές" για ένα αψεγάδιαστο και λαμπερό δέρμα. Από αυτήν την skincare ρουτίνα δεν γινόταν να λείπει το face essence, ένα προϊόν που μάς κάνει να αναρωτιόμαστε για το αν αξίζει να το εντάξουμε και στη δική μας ιεροτελεστία περιποίησης.

Δες επίσης: Έχεις ξηρή επιδερμίδα; Η σωστή skincare ρουτίνα που καλό είναι να ακολουθήσεις

Είναι ομολογουμένως δύσκολο πολλές φορές να καταλήξεις στα προϊόντα που δεν πρέπει να παραλείπεις ποτέ από τη φροντίδα του προσώπου σου. Η καθεμία από εμάς έχει διαφορετικές ανάγκες που θέλει να καλύψει αλλά και διαφορετικό τρόπο ζωής και συνήθειες. Το σίγουρο είναι ότι δεν πρέπει να ξεχνάς να καθαρίζεις καλά το πρόσωπό σου με ένα cleansing προϊόν, να το ενυδατώνεις με μια καλή ενυδατική κρέμα και να το προστατεύεις απ' τον ήλιο με ένα αντηλιακό υψηλού δείκτη προστασίας. Όλα  καλά μέχρι εδώ. Ποιος είναι ο ρόλος του face essence λοιπόν, ένα προϊόν που τελευταία έχει προκαλέσει τόσο μεγάλο buzz στα social media;

Δες κι εδώ: 7 συμβουλές για τη σωστή περιποίηση της επιδερμίδας σου το φθινόπωρο

Τι είναι το face essence

Αν και έχει ομοιότητες με ένα toner ή ένα serum, το face essence δεν πρέπει να συγχέεται με αυτά. Έχει πιο λεπτόρρευστη σύνθεση από ένα serum ενώ η αίσθησή του μοιάζει σχεδόν με αυτή του νερού. Λέγεται όμως ότι έχει τα ίδια οφέλη σχετικά με τα συστατικά και τα αντιοξειδωτικά στοιχεία που μεταφέρει στην επιδερμίδα. Το μεγαλύτερο πλεονέκτημά του; Η υψηλή περιεκτικότητά του σε νερό επιτρέπει ακόμα και στις πιο ευαίσθητες επιδερμίδες να απορροφήσουν και να "αντέξουν" τα ενεργά συστατικά του, χωρίς να την ερεθίσουν - όπως πιθανόν να συνέβαινε με κάποιο serum.

Πώς να το ενσωματώσεις στη ρουτίνα σου

Αν θες να δοκιμάσεις τα οφέλη ενός essence μπορείς να το ενσωματώσεις στην skincare ρουτίνα σου ως εξής: Αμέσως μόλις τελειώσεις με τον καθαρισμό του προσώπου σου και πριν εφαρμόσεις την ενυδατική σου κρέμα. Μετά το essence μπορείς να χρησιμοποιήσεις με τη σειρά το serum, την ενυδατική και το αντηλιακό σου, όπως κάνεις συνήθως. 

Tip: Ένας γενικός skincare κανόνας θέλει να απλώνονται τα προϊόντα ανάλογα με τη σύστασή τους. Δηλαδή, ξεκινάς από τη λεπτότερη και συνεχίζεις με την πιο πλούσια σύνθεση.

The verdict: Είναι χρήσιμο τελικά;

Σε γενικές γραμμές, το essence χαρίζει παρόμοια οφέλη με αυτά ενός serum ή ενός toner. Επομένως, αν χρησιμοποιείς αυτά τα δύο και δεν είσαι fan τού να προσθέσεις άλλο ένα βήμα στη ρουτίνα σου, σε συμβουλεύουμε να μην "φορτωθείς" και με άλλο ένα προϊόν που πιθανόν τελικά να ξεχνάς να εφαρμόζεις. Αν από την άλλη είσαι λάτρις της Κορεάτικης φιλοσοφίας για την περιποίηση του προσώπου, τότε το essence μόνο κακό δεν θα κάνει στην επιδερμίδα σου, ιδίως αν αυτή είναι ευαίσθητη και θεωρείς ότι θα επωφεληθεί καλύτερα από ένα τέτοιο προϊόν.

Δες κι εδώ: Πώς επηρεάζει η περίοδος το δέρμα μας κάθε μήνα

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i