Άγχος στο γραφείο; Τα καλύτερα tips για να το ξεπεράσεις!

Αναθεώρησε τη σχέση σου με το στρες και ανάδειξε τη δημιουργικότητα σου.

09.08.2018

εχεις διαβασει

Συνεργάστηκε ο Ευάγγελος Σ. Γεωργακόπουλος, φυσικοθεραπευτής, HED, BSc Hons, MBASM, MT, MCMT.

Συχνά ξεχνάμε ότι ένας από τους πιο βασικούς λόγους για τον οποίο βρισκόμαστε σε ένα χώρο εργασίας είναι για να εκφράσουμε τη δημιουργικότητά μας. Όμως είναι πολύ δύσκολο να είναι κανείς δημιουργικός, όταν έχει να ασχοληθεί ταυτόχρονα με δεκάδες διαφορετικά πράγματα. «Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις για να αποδώσεις καλύτερα στη δουλειά σου είναι να βρεις ηρεμία μέσα στο μυαλό σου» επισημαίνει η Carrie Barron, ψυχίατρος στο Πανεπιστήμιο Columbia στη Νέα Υόρκη. Εύκολο να το λες, δύσκολο να το κάνεις!

Πώς ακριβώς βρίσκει κανείς την ηρεμία όταν γύρω του χτυπούν τα τηλέφωνα, μιλούν οι συνάδελφοι, ξεπηδούν καινούρια e-mails στο inbox; «Υπάρχουν τρόποι» διαβεβαιώνει η ειδικός. Τα καλά νέα είναι ότι μπορείς να ακολουθείς κάποιες τεχνικές χαλάρωσης και ηρεμίας χωρίς να μοιάζεις σας την… τρελή του γραφείου!

άγχος στο γραφείο

Να τι προτείνει: «Μπορείς να κάνεις ακόμα και διαλογισμό χωρίς κανείς να το πάρει είδηση» λέει η Carrie Barron. «Απλά μείνε καθισμένη στο γραφείο σου, εστίασε το βλέμμα σου σε ένα αντικείμενο και σκέψου ένα ποίημα, ένα mantra ή μια εικόνα που σε ηρεμεί. Είναι ο πιο απλός τρόπος για να αποσυνδεθείς για λίγο με ό,τι συμβαίνει γύρω σου και να αφιερώσεις λίγα λεπτά σ’ εσένα». Η λέξη «διαλογισμός» σου πέφτει βαριά; Ονόμασέ το αλλιώς. Η Carrie Barron το αποκαλεί «ονειροπόληση». «Θυμάσαι όταν ήσουν μικρή στο σχολείο και δεν είχες όρεξη να προσέξεις το μάθημα; Δε συγκεντρωνόσουν σε τίποτα και η σκέψη σου πετούσε σε διάφορα άσχετα πράγματα.

Άγχος στο γραφείο; Δες τι άλλο μπορείς να κάνεις στη σελίδα 2.

Editor's Picks

Περισσότερα από Καλή ζωή

Αυτά τα 10 χαρακτηριστικά που αγαπάμε στους άντρες

Είναι πολλά αυτά που μας εκνευρίζουν, που μας θυμώνουν, και πολλά αυτά που δεν μπορούμε να καταλάβουμε στα αγόρια… Υπάρχουν όμως και αυτά τα 10 χαρακτηριστικά των άντρων, εξαιτίας των οποίων δεν μπορούμε να ζήσουμε χωρίς αυτούς…

«Θέλω να αγαπώ το σώμα μου»: Έτσι θα το πετύχεις σύμφωνα με τη life coach!

Μήπως τα κιλά και η σωματική διάπλαση σε απασχολούν πολύ, ενώ ίσως θα έπρεπε να σε απασχολεί περισσότερο η αυτοβελτίωση και η εξέλιξή σου;

Τεστ: Έχεις μάθει στη ζωή σου να διεκδικείς;

Απάντησε με ειλικρίνεια τις παραπάνω ερωτήσεις και δες πόσο έχεις μάθει να διεκδικείς αυτά που σου αναλογούν.

Πώς να κερδίσεις σε έναν καβγά (με τον σύντροφο ή τα παιδιά σου);

Χρησιμοποίησε τα επικοινωνιακά και διπλωματικά τρικ.

10 δημιουργικοί τρόποι για να περάσεις καλά τον ελεύθερό σου χρόνο
10 δημιουργικοί τρόποι για να περάσεις καλά τον ελεύθερό σου χρόνο

Κι όμως, είναι πολλά αυτά που μπορείς να κάνεις και να νιώσεις ανανεωμένη

#shapegreece