Άγχος στο γραφείο; Τα καλύτερα tips για να το ξεπεράσεις!

Αναθεώρησε τη σχέση σου με το στρες και ανάδειξε τη δημιουργικότητα σου.

09.08.2018

εχεις διαβασει

Συνεργάστηκε ο Ευάγγελος Σ. Γεωργακόπουλος, φυσικοθεραπευτής, HED, BSc Hons, MBASM, MT, MCMT.

Συχνά ξεχνάμε ότι ένας από τους πιο βασικούς λόγους για τον οποίο βρισκόμαστε σε ένα χώρο εργασίας είναι για να εκφράσουμε τη δημιουργικότητά μας. Όμως είναι πολύ δύσκολο να είναι κανείς δημιουργικός, όταν έχει να ασχοληθεί ταυτόχρονα με δεκάδες διαφορετικά πράγματα. «Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις για να αποδώσεις καλύτερα στη δουλειά σου είναι να βρεις ηρεμία μέσα στο μυαλό σου» επισημαίνει η Carrie Barron, ψυχίατρος στο Πανεπιστήμιο Columbia στη Νέα Υόρκη. Εύκολο να το λες, δύσκολο να το κάνεις!

Πώς ακριβώς βρίσκει κανείς την ηρεμία όταν γύρω του χτυπούν τα τηλέφωνα, μιλούν οι συνάδελφοι, ξεπηδούν καινούρια e-mails στο inbox; «Υπάρχουν τρόποι» διαβεβαιώνει η ειδικός. Τα καλά νέα είναι ότι μπορείς να ακολουθείς κάποιες τεχνικές χαλάρωσης και ηρεμίας χωρίς να μοιάζεις σας την… τρελή του γραφείου!

άγχος στο γραφείο

Να τι προτείνει: «Μπορείς να κάνεις ακόμα και διαλογισμό χωρίς κανείς να το πάρει είδηση» λέει η Carrie Barron. «Απλά μείνε καθισμένη στο γραφείο σου, εστίασε το βλέμμα σου σε ένα αντικείμενο και σκέψου ένα ποίημα, ένα mantra ή μια εικόνα που σε ηρεμεί. Είναι ο πιο απλός τρόπος για να αποσυνδεθείς για λίγο με ό,τι συμβαίνει γύρω σου και να αφιερώσεις λίγα λεπτά σ’ εσένα». Η λέξη «διαλογισμός» σου πέφτει βαριά; Ονόμασέ το αλλιώς. Η Carrie Barron το αποκαλεί «ονειροπόληση». «Θυμάσαι όταν ήσουν μικρή στο σχολείο και δεν είχες όρεξη να προσέξεις το μάθημα; Δε συγκεντρωνόσουν σε τίποτα και η σκέψη σου πετούσε σε διάφορα άσχετα πράγματα.

Άγχος στο γραφείο; Δες τι άλλο μπορείς να κάνεις στη σελίδα 2.

Editor's Picks

Περισσότερα από Καλή ζωή

Γέμισε ενέργεια χωρίς καφεΐνη με 5 εναλλακτικούς τρόπους

Νιώσε ξύπνια και γεμάτη ενέργεια χωρίς να πιεις καφέ! Κι όμως γίνεται!

Αστρολογικές προβλέψεις: Tα ζώδια της εβδομάδας

Ποιες είναι οι αστρολογικές εβδομαδιαίες προβλέψεις για όλα τα ζώδια για την εβδομάδα που ξεκίνησε;

7 πράγματα για τα οποία μετανιώνεις συνήθως στη ζωή σου
7 πράγματα για τα οποία μετανιώνεις συνήθως στη ζωή σου

Το «τι θα γινόταν αν…» αποτελεί συχνή σκέψη στο μυαλό όλων μας οδηγώντας μας στο να πιστεύουμε πως η τόλμη παίζει τελικά τεράστιο ρόλο στην προσωπική μας ευτυχία

Να πώς θα ξυπνάς νωρίς το πρωί χωρίς δυσκολία

Ο τέλειος οδηγός «επιβίωσης» και πολύτιμες συμβουλές για να γίνεις κι εσύ -επιτέλους- ο πρωινός τύπος που ξυπνά νωρίς και προλαβαίνει να κάνει όλα αυτά που θέλει!

σημάδια που δείχνουν ότι πρέπει να χωρίσεις
Να χωρίσω; Ο ψυχολόγος δίνει τα 5 σημάδια που δείχνουν ότι πάτε για χωρισμό

Σύμφωνα με τους ψυχοθεραπευτές, υπάρχουν προειδοποιητικά σημάδια που παρατηρούν οι ειδικοί κατά τη διάρκεια μιας συνεδρίας τα οποία απειλούν τη σχέση.

#shapegreece