Μάθε τι κάνει κάθε επιτυχημένη γυναίκα την πρώτη ώρα στη δουλειά

5 συνήθειες που αξίζουν να μπουν στην καθημερινότητα σου.

17.11.2018

εχεις διαβασει

Άσχετα από το πώς είναι η πρωινή ρουτίνα σου, το πώς ξεκινάμε την ημέρα μας στο γραφείο είναι εξίσου σημαντικό με το τι θα πετύχουμε κατά τη διάρκεια αυτής. Η μέρα είναι στα χέρια σου και ο τρόπος που περνάς το πρωινό σου, στη δουλειά, καθορίζει και το πώς θα κυλήσει η μέρα σου.

Για λίγη έμπνευση, αξίζει να μάθεις πώς περνά κάθε επιτυχημένη γυναίκα την πρώτη ώρα της στη δουλειά για λιγότερο στρες και περισσότερη παραγωγικότητα. Διάβασε επίσης: Μύρισε λεμόνι και άλλα 5 τρικ παραγωγικότητας!

Χαιρέτα τους συναδέλφους σου

Το πώς αποδίδεις στη δουλειά είναι βασικό, αλλά το πώς επικοινωνείς με τους γύρω σου είναι αυτό που θα κάνει τη δουλειά σου περισσότερο απολαυστική. Αν και δε χρειάζεται να χάσεις τον εαυτό σου για να γίνεις ο καλύτερος φίλος των πάντων, είναι καλό να δημιουργείς συνδέσεις με τους συναδέλφους σου – ειδικά με εκείνους που βλέπεις 40+ ώρες την εβδομάδα.

Έλεγξε και ανανέωσε την to-do λίστα σου

Με τις αλλαγές της τελευταίας στιγμής – δυστυχώς είναι αναπόφευκτες -, το γεγονός πως ένας πελάτης ακύρωσε τελευταία στιγμή το ραντεβού σας, σημαίνει πως η λίστα με τις υποχρεώσεις που έφτιαξες χθες είναι τελείως διαφορετική από αυτή που, τελικά, θα έχεις. Η δημιουργία μιας to-do λίστας είναι σίγουρα μια καλή πρακτική, αλλά θυμήσου να διπλοτσεκάρεις κάθε τι που έχεις να κάνεις πριν το ξεκινήσεις.

Τακτοποίησε το γραφείο σου

Η δουλειά μπορεί να γίνει πολύ χαοτική, αλλά δε χρειάζεται να ισχύει το ίδιο και για το γραφείο σου. Τα deadlines τρέχουν και σίγουρα το να έχεις ένα καθαρό και τακτοποιημένο γραφείο δε θα δώσει λύση σε κάθε πρόβλημα, αλλά σίγουρα μπορεί να αποτελέσει μια βασική προϋπόθεση για να δουλέψεις με περισσότερη χαλαρότητα και διαύγεια.

Διάβασε επίσης: Οι συνήθειες ομορφιάς που έχουν οι επιτυχημένες γυναίκες (και τι δεν κάνουν), λέει η έρευνα

Βάλε προτεραιότητες

Εκτός από τη λίστα με τις υποχρεώσεις σου, είναι σημαντικό να οργανώνεις όλα όσα πρέπει να γίνουν με προτεραιότητα. Αν και το να αφήνεις τη «βαριά» δουλειά για το απόγευμα ακούγεται καλό, το μεσημεριανό που θα φας το μεσημέρι και ο ηλιόλουστος, απογευματινός καιρός, μάλλον θα σε δυσκολέψουν να συγκεντρωθείς. Τα πράγματα είναι απλά: Ξεκίνα το πρωί με τα δυσκολότερα projects και δώσε μια ευκαιρία στον εαυτό σου να χαλαρώσεις στο τέλος της ημέρας με κάτι πιο χαλαρό.

Αξιολόγησε τα σημαντικά

Από το να σκεφτείς την καριέρα σου μέχρι το να νιώσεις ευγνωμοσύνη για την οικογένεια σου, οι σκέψεις που κάνουμε το πρωί έχουν ιδιαίτερη δυναμική και μπορούν να «κατευθύνουν» την ενέργεια της ημέρας μας. Υπενθύμησε στον εαυτό σου αυτά που έχουν πράγματι σημασία και απόλαυσε μερικές στιγμές με τον εαυτό σου, μακριά από το κινητό.

Διάβασε επίσης: 5 κινήσεις που κάνουν οι επιτυχημένες γυναίκες πριν τον ύπνο

 

Editor's Picks

Περισσότερα από Καλή ζωή

Πώς να καταλάβεις τι σκέφτεται ο άλλος; Μάθε να διαβάζεις το μυαλό των άλλων

Δε θα ήταν χρήσιμο να ξέρεις τι σκέφτονται οι άλλοι; Οι ειδικοί θεωρούν πως μπορούμε. Ας εξερευνήσουμε, λοιπόν, αυτή την κρυφή δύναμη.

Πώς φιλάει ένας άντρας και τι σημαίνει για το χαρακτήρα του;

Ο τρόπος που σε φιλάει δείχνει πράγματα για την προσωπικότητά του. Αναγνώρισε το στυλ του από και δες τι σημαίνει για εκείνον.

5 επιτυχημένες γυναίκες αποκαλύπτουν τι κάνουν την πρώτη ώρα στη δουλειά

Πώς περνούν αυτές οι επιτυχημένες γυναίκες την πρώτη τους ώρα στη δουλειά; Μήπως ήρθε η ώρα να ακολουθήσεις τα βήματα τους;

Έτσι θα ελέγχεις όλα τα αρνητικά συναισθήματα (τι συστήνει η ψυχοθεραπεύτρια;)

H συναισθηματική ισορροπία είναι το μυστικό για την ευτυχία, λένε οι ειδικοί. Μήπως δυσκολεύεσαι να τη διατηρήσεις και επιτρέπεις στα συναισθήματα σου να φτάσουν σε… σημείο βρασμού;

Οι απλοί και αλάνθαστοι τρόποι για να φλερτάρεις καλύτερα
Οι απλοί και αλάνθαστοι τρόποι για να φλερτάρεις καλύτερα

Κοίτα να δεις τελικά που το φλερτ είναι πιο εύκολο απ’ ότι πίστευες

Ανάλυσέ Το | Πώς να απλοποιήσεις τη ζωή σου
Οι συμβουλές που χρειάζεσαι για να απλοποιήσεις τη ζωή σου

Η Σάντυ Κουτσοσταμάτη σού αναλύει πώς να μην ασχολείσαι με οτιδήποτε περισσό για εσένα

#shapegreece