Κι όμως, η τελειομανία ΔΕΝ σε κάνει καλή στη δουλειά σου!

Σύμφωνα με μία νέα έρευνα, το πιο δυνατό σου χαρακτηριστικό μπορεί, τελικά, να σου στερήσει σημαντικά πράγματα.

09.11.2018

εχεις διαβασει

Η τελειομανία μπορεί να είναι ένα δυνατό χαρτί όταν στοχεύεις στο να ξεχωρίσεις στη δουλειά σου – μολονότι, μία πρόσφατη έρευνα έρχεται να επιβεβαιώσει πως μπορεί να έχει το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα.

Σύμφωνα με την έρευνα, το να προσπαθείς συνέχεια να βρίσκεσαι στην κορυφή του παιχνιδιού μπορεί να σου προκαλεί άγχος, κατάθλιψη και ξεσπάσματα.

Τι να κάνω; Γίνε καλύτερη στη δουλειά σου (με ΑΥΤΑ τα tips παραγωγικότητας).

Οι ερευνητές της μελέτης, ο καθηγητής Dr. Andrew Hill και ο λέκτορας Dr. Thomas στα York St John University και University of Bath αντίστοιχα,
βρήκαν πως η τελειομανία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το χρόνιο στρες. Το αποτέλεσμα; Υπερβολική κούραση και μείωση της αποδοτικότητας σου στη δουλειά.

τελειομανία στη δουλειά

«Ως κοινωνία, τείνουμε να κρατάμε την τελειομανία ως αρετή» λέει ο Curran. «Ωστόσο, τα ευρήματα μας δείχνουν πως η τελειομανία είναι ένα εντελώς καταστροφικό χαρακτηριστικό».

Η συγκεκριμένη έρευνα δημοσιεύτηκε στo Personality & Social Psychology Review, η οποία συνιστά ρεαλιστικούς στόχους, να αποδέχεσαι και να μαθαίνεις από τις αποτυχίες σου και να συγχωρείς τον εαυτό σου όταν τα πράγματα δεν πηγαίνουν όπως θα ήθελες.

Σίγουρα είναι δύσκολο για έναν τελειομανή να είναι εντάξει με ένα σενάριο λιγότερο-από-τέλειο. Κι αν αυτά τα λόγια σου θυμίζουν εσένα, τι θα έλεγες για λίγη χαλαρωτική yoga;

 

Editor's Picks

Περισσότερα από Καλή ζωή

Πώς να καταλάβεις τι σκέφτεται ο άλλος; Μάθε να διαβάζεις το μυαλό των άλλων

Δε θα ήταν χρήσιμο να ξέρεις τι σκέφτονται οι άλλοι; Οι ειδικοί θεωρούν πως μπορούμε. Ας εξερευνήσουμε, λοιπόν, αυτή την κρυφή δύναμη.

Πώς φιλάει ένας άντρας και τι σημαίνει για το χαρακτήρα του;

Ο τρόπος που σε φιλάει δείχνει πράγματα για την προσωπικότητά του. Αναγνώρισε το στυλ του από και δες τι σημαίνει για εκείνον.

5 επιτυχημένες γυναίκες αποκαλύπτουν τι κάνουν την πρώτη ώρα στη δουλειά

Πώς περνούν αυτές οι επιτυχημένες γυναίκες την πρώτη τους ώρα στη δουλειά; Μήπως ήρθε η ώρα να ακολουθήσεις τα βήματα τους;

Έτσι θα ελέγχεις όλα τα αρνητικά συναισθήματα (τι συστήνει η ψυχοθεραπεύτρια;)

H συναισθηματική ισορροπία είναι το μυστικό για την ευτυχία, λένε οι ειδικοί. Μήπως δυσκολεύεσαι να τη διατηρήσεις και επιτρέπεις στα συναισθήματα σου να φτάσουν σε… σημείο βρασμού;

Οι απλοί και αλάνθαστοι τρόποι για να φλερτάρεις καλύτερα
Οι απλοί και αλάνθαστοι τρόποι για να φλερτάρεις καλύτερα

Κοίτα να δεις τελικά που το φλερτ είναι πιο εύκολο απ’ ότι πίστευες

Ανάλυσέ Το | Πώς να απλοποιήσεις τη ζωή σου
Οι συμβουλές που χρειάζεσαι για να απλοποιήσεις τη ζωή σου

Η Σάντυ Κουτσοσταμάτη σού αναλύει πώς να μην ασχολείσαι με οτιδήποτε περισσό για εσένα

#shapegreece