Το καλύτερο δώρο για το 2022: Πώς θα καταπολεμήσεις το άγχος και θα θέσεις -επιτέλους- τη ψυχική σου υγεία σε προτεραιότητα

Πνευματική υγεία ΤΩΡΑ.

stress woman iStock

Το project της φροντίδας εαυτού με πράγματα που "δεν φαίνονται" δεν ήταν ποτέ εύκολο. Η καθημερινότητα με τους γρήγορους ρυθμούς, και η ανάγκη για επιβίωση σε έναν ωκεανό υποχρεώσεων, κατατάσσει την ενασχόληση με τη ψυχική υγεία χαμηλά στη λίστα προτεραιοτήτων. Εγώ λοιπόν, δεν θα μπορούσα να αποτελώ εξαίρεση σε έναν κανόνα που υπονομεύει μεθοδικά και ύπουλα την πνευματική μου υγεία και με κάνει να κρύβω "κάτω από το χαλί" πράγματα που καταλήγουν εν τέλει να έχουν αντίκτυπο και στο σώμα μου. 

Η εποχή της πανδημίας έβγαλε στην επιφάνεια, όμως, τα πάντα και με έκανε να συνειδητοποιήσω τη σημαντικότητα της αυτο-φροντίδας η οποία περιλαμβάνει "ανακαίνιση εκ βάθρων" ή αλλιώς το concept για το 2022 είναι "νοῦς ὑγιής ἐν σώματι ὑγιεῖ". Χιλιοειπωμένο γνωμικό, ναι, αλλά γιατί κανένας δεν δίνει τη διάσταση και την αξία που του πρέπει; 

Εγώ λοιπόν, αποφάσισα να το λέω δέκα φορές τη μέρα, να γράψω τους στόχους μου σε post-it και να τα τοποθετήσω στο ψυγείο και να κάνω εφαρμογή όλα όσα υποσχέθηκα στον εαυτό μου την τελευταία ημέρα του 2021. Ο δικός μου πλέον νόμος σχετικά με τη φροντίδα της Ανθής, περιλαμβάνει, σωστή διατροφή, άσκηση, ποιοτικό ύπνο, και κάθε δραστηριότητα που σιγοντάρει τις νέες μου επιλογές. Όλη αυτή η ανακατάταξη με βρήκε έχοντας συμμάχους αγαπημένους μου ανθρώπους αλλά και μια νέα προσθήκη που χάρηκα που ήρθε στη ζωή μου μέσω της mouth to mouth φήμης αλλά και μεγάλης έρευνας. Πρόκειται για σύμμαχο που βοηθά σε καταστάσεις άγχους, καταπολεμά τη νευρικότητα καθώς και τη ψυχική κόπωση. Τι εννοώ; 

"Stressveda My Love", εννοώ.

 

MedMelon

Ο νέος μου σύμμαχος, που βρίσκεται πάντα στην τσάντα μου αλλά και σε ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου, περιέχει 30 χορτοφαγικές κάψουλες σε συσκευασία blister. Ανάμεσα σε άλλα, βοηθά με φυσικό τρόπο την αποκατάσταση μιας ισορροπίας σε καταστάσεις άγχους, έντασης και πνευματικής κόπωσης. Όλα αυτά που με ταλαιπωρούν εδώ και καιρό δηλαδή, και που βγήκαν στην επιφάνεια εν μέσω COVID-19 εποχής. Και ποια καλύτερη εποχή για αλλαγές από τον πρώτο και πιο απαιτητικό μήνα του έτους ο οποίος παραδοσιακά είναι αγχωτικός τόσο αναφορικά με τα resolutions του νέου έτους και το άγχος να κατακτήσουμε αυτούς τους στόχους, όσο και με τις υποχρεώσεις που αυτός σηματοδοτεί.

Ένας αξιόπιστος "συνεργάτης"

Το να βάλω κάποιον "συνεργάτη" στη ζωή μου δεν ήταν επίσης εύκολο project διότι δεν εμπιστεύομαι εύκολα. Κανέναν. Το Stressveda είναι ένα super συμπλήρωμα διατροφής με συστατικά που επιλέχθηκαν σύμφωνα με την αποτελεσματικότητα, τη βιβλιογραφία, την επιστημονική έρευνα και δείχνουν ότι ο συνδυασμός τους:

  • Βοηθά στη διαχείριση των συμπτωμάτων του άγχους, της νευρικότητας και της ψυχικής κόπωσης
  • Συμβάλλει στη βελτίωση της πνευματικής απόδοσης και τη φυσιολογική λειτουργία του νευρικού συστήματος
  • Προστατεύει τα κύτταρα από την οξειδωτική δράση των ελεύθερων ριζών
  • Υποστηρίζει τη σεξουαλική υγεία, τη λίμπιντο και τη γονιμότητα

Τα συστατικά αυτής της υπερδύναμης 

Τα κύρια συστατικά είναι το βοτανικό εκχύλισμα Ashwagandha KSM-66® και βιταμίνες Β1, Β2, Β3, Β5, Β6, Β7, Β9 από οργανικές φυτικές πηγές. Είναι εμπλουτισμένο με φυτικής προέλευσης βιταμίνες A, C, D, E, K. Η 100% οργανική φόρμουλα πιστοποιημένη από το USDA, είναι μη γενετικά τροποποιημένη (non-GMO), και κατάλληλη για χορτοφάγους. Δεν περιέχει γλουτένη και δεν έχει παρενέργειες. 

Τι σημαίνει δηλαδή αυτό; 

Σημαίνει ότι εκτός από μια βόμβα υπερδύναμης στον οργανισμό μου, νιώθω πιο καλά από ποτέ, έχω όρεξη για δραστηριότητες, για δουλειά, και να κυνηγήσω τα όνειρά μου. Συνδυαστικά με όλες τις καλές συνήθειες που υιοθέτησα, αισθάνομαι πως για πρώτη φορά ελέγχω το άγχος μου, και κάνω πράγματα για εμένα χωρίς να νιώθω κουρασμένη και απαισιόδοξη.

Και επειδή εκτός από την αυτο-φροντίδα που είναι κορυφαία προτεραιότητα για εμένα, η γενναιοδωρία ήταν πάντα ένα από χαρακτηριστικά μου στα οποία ποτέ δεν έκανα κάποια έκπτωση. Έτσι, αυτό το δώρο, το πρόσφερα στον κολλητό μου Κωνσταντίνο που ένιωσα πως ήθελε ένα boost σε μια δύσκολη φάση της ζωής του που περιλαμβάνει ανακατατάξεις τόσο σε διατροφικό επίπεδο καθώς έγινε vegan αλλά και επίπεδο καθημερινότητας καθώς κάνει τρεις δουλειές για να ανταπεξέλθει στη δύσκολη καθημερινότητα.

Το Stressveda το πρότεινα όμως και σε όλους τους δικούς μου ανθρώπους ενώ το προτείνω και σε όλους εκείνους που ποτέ δεν κοίταξαν τον εαυτό τους όσο πρέπει και που τώρα θέλουν να φτιάξουν την ποιότητα της ζωής τους επενδύοντας σε καλές συνήθειες και ισχυρούς συμμάχους. Ποτέ δεν είναι αργά, έτσι δεν είναι;    

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i