Οικογενειακή υπόθεση: Πώς θα ενισχύσουμε οικογενειακά το ανοσοποιητικό σύστημα και θα κάνουμε "ρουτίνα" αυτό το νέο μέλος

Η οικογένεια που αποτελείται από 7 προβιοτικά για κάθε ηλικία και κατάσταση υγείας.

χαρούμενη οικογένεια iStock

Η έξαρση των ιώσεων που παρατηρείται τον τελευταίο καιρό ήταν κάτι που με προβλημάτισε ιδιαίτερα, σε συνδυασμό με την "απειλή” του κορονοϊού, βάζοντάς με σε σκέψεις για το πώς θα μπορούσα να βρω έναν τρόπο να προστατεύσω τον εαυτό μου αλλά και τα μέλη της οικογένειάς μου. Αν έχεις μικρό παιδί, γνωρίζεις πολύ καλά και έχεις εξοικειωθεί με το ενδεχόμενο ενός συναχιού ή πονόλαιμου που εμφανίζονται αρκετά συχνά – ίσως περισσότερο από αυτό που φανταζόσουν. Ωστόσο, οι απαιτήσεις της σύγχρονης καθημερινότητας και της δουλειάς σου δεν σου επιτρέπουν να απουσιάζεις από τα σημαντικά γεγονότα που συμβαίνουν στη ζωή σου, με αποτέλεσμα να πρέπει να βρεις έναν τρόπο να "αποφεύγεις” τις κακοτοπιές. Πώς γίνεται αυτό; Το κλειδί βρίσκεται στο δυνατό ανοσοποιητικό σύστημα.

Όλα είναι ζήτημα πρόληψης

Δεν είναι τυχαία η φράση να προσέχουμε για να έχουμε. Γι' αυτό πέρα από το ότι έψαχνα κάτι αποτελεσματικό για τις στιγμές που η ίωση "χτυπούσε” την πόρτα της οικογένειάς μου, το ζητούμενο ήταν να βρω μία φόρμουλα που θα είχε τη δυνατότητα να προφυλάξει εμένα και τα υπόλοιπα μέλη, πριν προκληθεί το "πρόβλημα”. Ύστερα από πολλή μελέτη γύρω από το τι θα μπορούσε να βοηθήσει την κατάσταση και που θα παρείχε την προστασία για όλη την οικογένεια, η ερευνά μου με οδήγησε στα προβιοτικά.

Εσύ τι γνωρίζεις για τα προβιοτικά;

Πριν τρομάξεις διαβάζοντας πως τα προβιοτικά είναι στην ουσία βακτήρια, μάθε πως ανήκουν στα "φιλικά” που είναι απαραίτητα για τον οργανισμό μας. Ειδικότερα, η υγεία μας εξαρτάται από την συνύπαρξη των φιλικών και των παθογόνων βακτηρίων που υπάρχουν στον οργανισμό μας, ώστε να διατηρείται υγιής, καταπολεμώντας τις ασθένειες που κυκλοφορούν. Ωστόσο η ηλικία, ο τρόπος ζωής και διάφοροι περιβαλλοντικοί παράγοντες, όπως η κακή διατροφή, το στρες, το χλωριωμένο νερό, οι ασθένειες κ.ά., ελαττώνουν τον πληθυσμό των φιλικών βακτηρίων, καταλήγοντας σε έλλειψη. Άρα, με το να λαμβάνουμε τα προβιοτικά είναι σαν να συμπληρώνουμε τα συγκεκριμένα βακτήρια, με στόχο την εντερική υγεία και την άμυνα του οργανισμού ενάντια στις παθήσεις.

Η καινοτομία της Med Melon

Στην αγορά υπάρχουν αρκετά σκευάσματα με προβιοτικά, ωστόσο ο λόγος που με οδήγησε να επιλέξω συνειδητά τη Med Melon ήταν η ποικιλία που περιλάμβανε η "οικογένεια” των προβιοτικών, καθώς τα 7 προϊόντα που μπορεί κανείς να βρει, απευθύνονται σε διαφορετικές ηλικίες και περιπτώσεις.

medmelon

Ας τα γνωρίσουμε όμως:

Toddler’s Probiotic

Ξεκινώντας από νωρίς, το Toddler's Probiotic απευθύνεται σε ηλικίες 1-3 και πρόκειται για ένα ποιοτικό αξιόπιστο συμπλήρωμα προβιοτικών, που θα διατηρήσει την εντερική και συνολική υγεία του μωρού σου. Δεδομένου ότι τα μωρά δεν έχουν αναπτύξει ένα πλήρως λειτουργικό ανοσοποιητικό σύστημα, η συμπλήρωση με φιλικά βακτήρια, μεταξύ των οποίων το B. Infantis, ένα στέλεχος που βρίσκεται στη βρεφική χλωρίδα συμβάλλει στην υγιή ανάπτυξη του ανοσοποιητικού, την αντιμετώπιση βρεφικής διάρροιας ή δυσκοιλιότητας, των τροφικών αλλεργιών, της επιβάρυνσης από τη χρήση αντιβιοτικών, τη σύνθεση βιταμινών Β, αλλά και την υγιή αύξηση του βάρους. Διάβασε περισσότερα εδώ.

Kid’s Probiotic

Δεδομένου ότι το παιδί έχει ξεκινήσει να έχει μία πιο έντονη κοινωνική ζωή από την ηλικία των 4 και μετά, το Kid’s Probiotic είναι ιδανικό για να αναπτυχθεί μια σωστή βάση για τη μετέπειτα υγιή πορεία του. Πιο αναλυτικά, το Kid's Probiotic αποτελεί ένα ολοκληρωμένο ποιοτικό συμπλήρωμα προβιοτικών που συμβάλλουν στην καλή εντερική υγεία και πέψη, την πρόληψη της διάρροιας και της δυσκοιλιότητας, την απορρόφηση βιταμινών και μετάλλων, ενώ υποστηρίζουν το ανοσοποιητικό. Διάβασε περισσότερα εδώ.

Super Adult Microbiota

Όσο ανεβαίνουμε ηλικιακό γκρουπ, τόσο αλλάζουν και οι ανάγκες του οργανισμού. Ειδικότερα, το Super Adult Microbiota για ηλικίες 19-54 ετών περιλαμβάνει 6 προβιοτικές καλλιέργειες που δρουν συνεργικά και προάγουν την πεπτική υγεία, ενισχύοντας τη φυσική μικροχλωρίδα και υποστηρίζοντας τη φυσιολογική εντερική κινητικότητα. Οι επιλεγμένες του καλλιέργειες στοχεύουν στην υποστήριξη του ανοσοποιητικού συστήματος και τη διασφάλιση της εντερικής ισορροπίας. Ειδικότερα, είναι ιδανικό για καθημερινή χρήση, αντιμετωπίζοντας απλά και μεσαία σε ένταση προβλήματα, μειώνοντας τα αέρια και τη δυσπεψία. Με υψηλή συγκέντρωση του L. casei που, σύμφωνα με έρευνες, έχει ευεργετική δράση για τους διαβητικούς. Διάβασε περισσότερα εδώ.

Senior's Probiotic

Ένας οργανισμός ηλικιωμένου ατόμου αναμφίβολα χρειάζεται μεγαλύτερη υποστήριξη, εξαιτίας των ελλείψεων που παρουσιάζονται ιδιαίτερα μετά τα 55. Το Senior's Probiotic περιλαμβάνει 7 προβιοτικές καλλιέργειες με μεγάλη περιεκτικότητα σε μπιφιδοβακτήρια που έχουν αντιφλεγμονώδη δράση και δρουν κυρίως στο παχύ έντερο και συνεργάζονται ώστε να προάγουν την πεπτική υγεία και την καλύτερη εντερική υγεία που είναι βασική στους μεγαλύτερους σε ηλικία οργανισμούς. Το ίδιο ισχύει και για το ανοσοποιητικό, στην υποστήριξη του οποίου στοχεύει το Senior's Probiotic, χάρη στην αποτελεσματική φόρμουλά του. Διάβασε περισσότερα εδώ.

Πέρα, όμως, από την ηλικία, η Med Melon προτείνει 3 ακόμα προϊόντα που εξειδικεύονται για την υποστήριξη συγκεκριμένων αναγκών:

1. Στοματική υγεία:  Το Super 5 Probiotic είναι ιδανικό για όλα τα μέλη της οικογένειας και είναι ο πιο εύκολος τρόπος για την ενίσχυση των φιλικών βακτηρίων στη στοματοφαρυγγική κοιλότητα. Απλά μασάς μια νόστιμη παστίλια με γεύση φυσικό βατόμουρο καθημερινά, έχοντας σιγουρέψει τη στοματική υγεία σου, ενάντια σε άφθες, στοματίτιδες, ουλίτιδες, προβλήματα στα δόντια, φλεγμονές και δυσάρεστη αναπνοή. Ειδικά σχεδιασμένο για να προστατεύει το άνω πεπτικό σύστημα, το Super 5 Probiotic συμβάλλει και στην καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού. Διάβασε περισσότερα εδώ.

2. Εντερικά προβλήματα: Αντιμετωπίζεις χρόνια εντερικά προβλήματα ή έχεις ευαίσθητο πεπτικό σύστημα; Το Super Hi-Potency Microbiota  είναι ό,τι καλύτερο μπορούσες να βρεις για την ταχεία αποκατάσταση της εντερικής χλωρίδας. Αποτελούμενο από στελέχη βακτηρίων με αντιφλεγμονώδεις και ανοσοδιεγερτικές δράσεις, το σκεύασμα στοχεύει στην υποστήριξη του παχέος εντέρου με τη μεγάλη περιεκτικότητα σε μπιφιδοβακτήρια. Ειδικότερα, πρόκειται για το πιο ισχυρό προβιοτικό συμπλήρωμα σε ζωντανά προβιοτικά, το οποίο βοηθά στην αντιμετώπιση σοβαρής διάρροιας ή δυσκοιλιότητας, αλλά και σε καταστάσεις όπως κολίτιδα, κοιλιοκάκη, νόσος Crohn, διαρρέον έντερο, χρόνια δυσκοιλιότητα κ.λπ. Διάβασε περισσότερα εδώ.

3.Μύκητες: Παθαίνεις συχνά μολύνσεις και λοιμώξεις, οι οποίες οφείλονται σε μύκητες; Έχεις στρες και επιλέγεις τροφές που είναι πλούσιες σε υδατάνθρακες και σάκχαρα; Οι περιπτώσεις αυτές ενδέχεται να έχουν επιπτώσεις στην υγεία του λεπτού εντέρου, με την υπερανάπτυξη των παθογόνων βακτηρίων και μυκήτων που υπερτερούν των φιλικών βακτηρίων. Αποτέλεσμα; Παρατηρούνται πολλά πεπτικά προβλήματα, φουσκώματα, κολπικές μολύνσεις, ουρολοιμώξεις κ.α. Το Super 8 Plus Microbiota είναι σχεδιασμένο για να αποτρέπει την υπερανάπτυξη μυκήτων και παθογόνων βακτηρίων, υποστηρίζοντας παράλληλα το ανοσοποιητικό και την εντερική ισορροπία. Ιδανικό για όσους αντιμετωπίζουν συχνά ουρογεννητικές μολύνσεις, παίρνουν αντιβιώσεις, υποφέρουν από στρες, ή απλά χρειάζονται ένα ισχυρό προβιοτικό συμπλήρωμα για προστασία από πιθανά προβλήματα που οφείλονται σε έλλειψη προβιοτικών. Διάβασε περισσότερα εδώ.

 

Τώρα γνωρίζεις πώς μπορείς να θωρακίσεις όχι μόνο τον δικό σου οργανισμό, αλλά και ολόκληρης της οικογένειάς σου. Αρκεί να πεις Med Melon!

Useful Info: Το προϊόν παρασκευάζεται από την καναδική εταιρία Flora και διατίθεται από τη MedMelon. Μπορείτε να το βρείτε σε φαρμακεία ή καταστήματα υγιεινών τροφών.

Διαβάστε Επίσης

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i