To θέμα υγείας που ταλαιπωρεί την Adele στη σκηνή και στη ζωή της

Για το πρόβλημα υγείας που της προκαλεί έντονους πόνους και δυσκολία στην κίνηση μίλησε πάνω από τη σκηνή στο κοινό της η αγαπημένη τραγουδίστρια Adele.

Adele Istagram

Ανησυχία προκάλεσε η Adele στους θαυμαστές της κατά την διάρκεια ζωντανής εμφάνισης στο Λας Βέγκας την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στην οποία φαινόταν να δυσκολεύεται να περπατήσει. Μάλιστα, δυσκολευόταν να μετακινηθεί από τη μία πλευρά της σκηνής στην άλλη. Όπως αποκάλυψε η ίδια μιλώντας από τη σκηνή στο κοινό της, πάσχει από πολύ σοβαρή ισχιαλγία που επηρεάζει άμεσα την ικανότητά της να περπατάει.

"Πρέπει να περπατάω σιγά-σιγά αυτές τις ημέρες, καθώς έχω πολύ άσχημη ισχιαλγία", είπε η Adele από το μικρόφωνο κατά τη διάρκεια της εμφάνισής της στο The Colosseum at Caesars Palace του Las Vegas. Και πρόσθεσε: "Έπαθα την πρώτη μου ολίσθηση σπονδύλου όταν ήμουν 15 ετών από φτέρνισμα. Ήμουν στο κρεβάτι και φτερνίστηκα και ο πέμπτος μου σπόνδυλος πετάχτηκε έξω. Τον Ιανουάριο, έφυγε ο έκτος, ο L6. Και μετά εκεί που έκανα καισαρική τομή, ο κορμός μου ήταν άχρηστος. Αλλά όταν δυνάμωσα την κοιλιά μου, κάτι που δεν είχα ποτέ πριν, η πλάτη μου άρχισε να μην ταλαιπωρείται τόσο πολύ".

Adele
Istagram

Τι είναι η ισχιαλγία 

Η ισχιαλγία είναι ο έντονος πόνος που ξεκινά από την περιοχή του γλουτού (ισχίου) και συνεχίζει με πόνο σε ένα από τα δύο πόδια. Είναι ένας από τους συχνότερους πόνους για τον οποίο ευθύνονται ο σύγχρονος καθιστικός τρόπος ζωής, η έλλειψη άσκησης ή τα περιττά κιλά. Η yoga καθώς και οι ασκήσεις ενδυνάμωσης του κορμού μπορούν να βοηθήσουν πολύ, όπως και η απώλεια των περιττών κιλών κάτι που έχει συμβεί στην περίπτωση της Adele.

Διαβάστε Επίσης

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

ΥΓΕΙΑ Τρι, 23 Απρ 2024

Κατάθλιψη: Είμαστε πιο κοντά από ποτέ στο τέλος;

Νεότερα δεδομένα από τους ειδικούς της ψυχικής υγείας, έρευνες προς καινούριες κατευθύνσεις και μια πρωτοποριακή γενιά φαρμάκων δείχνουν πως ήδη ζούμε τα πρώτα βήματα μιας επανάστασης στη θεραπεία της ασθένειας. Με τα τελευταία στατιστικά της προηγούμενης χρονιάς να βγάζουν την Ελλάδα στην πρώτη θέση -με επιπολασμό κατάθλιψης 6,52%, το υψηλότερο ποσοστό στην Ευρώπη-, φαίνεται πως αυτά τα καλά νέα τα χρειαζόμαστε περισσότερο από ποτέ.

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i