5 μυστικά μακροζωίας για καλύτερο μέλλον

Κάποια από αυτά, μπορεί να σε εντυπωσιάσουν.

τρεξιμο iStock

Πολλές έρευνες αναφέρουν ότι μόνο το 25% της μακροζωίας καθορίζεται από τα γονίδιά μας, ενώ το υπόλοιπο καθορίζεται από το τι κάνουμε μέρα με τη μέρα. Φυσικά δεν υπάρχουν συνταγές, ακριβείς οδηγίες ή κόλπα για να ζήσουμε περισσότερο, ωστόσο υπάρχουν κάποια μυστικά που φαίνεται πως αν τα ακολουθήσουμε πιστά, ίσως και να καταφέρουμε να ζήσουμε παραπάνω. 

Σήμερα, θα μοιραστούμε μαζί σου 5 μυστικά μακροζωίας για ένα καλύτερο μέλλον τα οποία μεταξύ μας, μπορεί και να σε εντυπωσιάσουν.

1. Χορτοφαγική διατροφή

Δε μιλάμε για μια καθολική και ακραία χορτοφαγία, αλλά σίγουρα η οργάνωση της διατροφής σου με μια πολύ πλούσια φυτική βάση είναι το πρώτο βήμα προς μια υγιή και μακροχρόνια ζωή. Τα τρόφιμα φυτικής βάσης είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, φυτοχημικά, αντιοξειδωτικά και φυτικές ίνες ενώ είναι επίσης αντιφλεγμονώδεις. Όλα αυτά προστατεύουν από τη βλάβη των κυττάρων μας λόγω γήρανσης, γεγονός που συμβάλλει στην πρόληψη των ασθενειών.

2. Παρακολούθηση του βάρος σου 

Η παχυσαρκία δυστυχώς επιβαρύνει τα συστήματα του οργανισμού και έχει πολλές αρνητικές επιπτώσεις που αυξάνουν τις πιθανότητες εμφάνισης καρδιακών παθήσεων, εγκεφαλικών επεισοδίων, υπέρτασης, διαβήτη και διαφόρων μορφών καρκίνου. Εκτός από τις σωματικές επιπτώσεις, η παχυσαρκία συνδέεται επίσης με κακή ψυχολογική υγεία. Συνδέεται επίσης με την κατάθλιψη, τη χαμηλή αυτοεκτίμηση και το άγχος.

Δείτε περισσότερα στο esquire.com.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Fitness

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i