Τι είναι πάλι αυτές οι 'αθόρυβες διακοπές' και γιατί τις προτιμούν οι millenials;

Θέλεις να πάρεις άδεια απ' τη δουλειά, χωρίς να το δηλώσεις; Οι 'αθόρυβες διακοπές' είναι για σένα.

διακοπές istock

Tις πρώτες ημέρες της απομακρυσμένης εργασίας, η "σιωπηλή παραίτηση", κατά την οποία οι εργαζόμενοι έκαναν το ελάχιστο, χωρίς να παραιτηθούν ή να χάσουν το μισθό τους, έγινε ιδιαίτερα δημοφιλής.

Τώρα, μια νέα τάση αναδύεται μεταξύ ορισμένων εργαζομένων που επιδιώκουν ένα διάλειμμα, χωρίς να παίρνουν επίσημα άδεια μετ' αποδοχών ή να ενημερώνουν τους προϊσταμένους τους. Αυτή η πρακτική, γνωστή ως "αθόρυβες διακοπές", προτιμάται ιδιαίτερα από τους millennials.

Τι λέει η έρευνα

Πρόσφατη έρευνα της The Harris Poll, που διεξήχθη διαδικτυακά από τις 26 έως τις 28 Απριλίου, αποκάλυψε ότι σχεδόν το 40% των millennials παραδέχτηκε ότι παίρνει άδεια χωρίς να ενημερώνει τους εργοδότες του. Συγκριτικά, το 24% τόσο των Gen Z-ers, όσο και των Gen X-ers ανέφεραν ότι έκαναν το ίδιο. Η εν λόγω έρευνα περιελάμβανε απαντήσεις από 1.170 εργαζόμενους Αμερικανούς.

Οι millennials τείνουν επίσης προσπαθούν να δώσουν την εντύπωση ότι εργάζονται, ενώ δεν εργάζονται. Σύμφωνα με την έρευνα, το 38% των millennials ομολόγησαν ότι μετακινούν το ποντίκι τους για να διατηρήσουν την κατάστασή τους ενεργή στις εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων, ενώ μόνο το 30% των Gen Z-ers ανέφεραν παρόμοια συμπεριφορά.

Επιπλέον, το 37% των millennials παραδέχτηκε ότι προγραμματίζει μηνύματα εκτός του κανονικού ωραρίου για να δώσει την εντύπωση ότι εργάζεται σε υπερωρίες. Αυτό έρχεται σε αντίθεση με το 27% των Gen Z-ers που ανέφεραν ότι έκαναν το ίδιο.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i