«Αυτή είναι η πανδημία των αβεβαιοτήτων...»

Τελικά θα έχουν ανοσία όσοι νοσούν από τον κορονοϊό;

corona-virus-map-and-vial-with-corona-virus-covid19-picture-id1212563715 Bill Oxford

Στη σημερινή του ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας, ο λοιμωξιολόγος καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, έδωσε έμφαση στο γεγονός ότι πολλά στοιχεία και δεδομένα για την νόσο είναι ακόμη ασαφή ενώ οι απόψεις της επιστημονικής κοινότητας μπορεί να διίστανται.

Διχάζει η χρήση της μάσκας για την προστασία από τον κορονοϊό την επιστημονική κοινότητα

Χαρακτηριστικό παράδειγμα των παραπάνω, είναι το εάν είναι αποτελεσματική για την προστασία από τον κορονοϊό η χρήση της μάσκας ή όχι. Όπως ανέφερε ο κύριος Τσιόδρας, ζήτησε συγκεκριμένη επίσημη σχετική απάντηση από τον ευρωπαϊκό φορέα πρόληψης και ελέγχου νοσημάτων ECDC. Όπως ανέφερε ο καθηγητής, η απάντηση ήταν πως η μάσκα δεν αφορά τη γενική πρόληψη του κορονοϊού αλλά συγκεκριμένα ανθρώπους που παρουσιάζουν συμπτώματα κορονοϊού και φυσικά το ιατρικό προσωπικό. Επιπλέον, η λάθος χρήση της μπορεί να αυξήσει την έκθεση στον κίνδυνο σε υγιείς ανθρώπους.

Υπάρχει ανοσία τελικά σε όσους νόσησαν;

Σε απάντησή του σε σχετικό ερώτημα, ο Σωτήρης Τσιόδρας εκτιμά πως πράγματι δείχνει πως αφήνει μετά τη νόσηση ανοσία για ένα χρονικό διάστημα. Μία σχετική μελέτη μιλάει για δύο με τρία χρόνια, τα δεδομένα όμως δεν είναι ακόμη επαρκή ώστε να μπορούμε να μιλήσουμε θετικά για ανοσία στον κορονοϊό.

Η εξέλιξη της πανδημίας κορονοϊού στη χώρα μας

Ακόμη ένας συμπολίτης μας έχασε τη ζωή του από τον κορονοϊό στην Ελλάδα, ανεβάζοντας τον τραγικό απολογισμό των θυμάτων στους 50. Επιπλέον, το τελευταίο 24ώρο επιβεβαιώθηκαν 81 νέα κρούσματα, με τον συνολικό αριθμό των προσβληθέντων σε όλη την επικράτεια να ανέρχονται σε 1.375, ενώ εντοπίστηκαν ακόμη 20 κρούσματα στο κρουαζιερόπλοιο, με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός να φτάνει τα 1.415 άτομα.

Διάβασε επίσης: Πανδημία κορονοϊού: Τι καλό φέρνει μαζί της η κρίση που διανύουμε;

Διάβασε επίσης: Επιπλοκές κορονοϊού – τι πρέπει να γνωρίζουμε για την πνευμονία

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i