Αντιμετώπισε το φούσκωμα στην κοιλιά με αυτόν τον οδηγό μασάζ

Το κοιλιακό μασάζ ξεκουράζει τους μύες, αντιμετωπίζει το ενοχλητικό φούσκωμα και ενισχύει τη λειτουργία της πέψης.

οδηγό μασάζ iStock

Είτε έχεις περίοδο, είτε δυσκοιλιότητα ή απλά μερικά αέρια που δεν απελευθέρωσες, το φούσκωμα στην κοιλιά είναι ενοχλητικό. Δεν είναι απλά ότι σε εμποδίζει να κουμπώσεις το αγαπημένο σου τζιν παντελόνι, αλλά μπορεί και να διαλύσει την ψυχολογική σου κατάσταση για μία ολόκληρη ημέρα.

Υπάρχουν τροφές που μπορεί να σε βοηθήσουν να αντιμετωπίσεις το ενοχλητικό φούσκωμα στην κοιλιά, αλλά και πράγματα που μπορείς να αποφύγεις για να το ελαττώσεις. Και αφού είσαι σε αναζήτηση λύσης, το μασάζ στην κοιλιά είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για τις ημέρες που η κοιλιά σου είναι πιο πρησμένη από ποτέ.

Μπορείς να απευθυνθείς σε έναν θεραπευτή μασάζ για ένα επαγγελματικό μασάζ στην κοιλιά, αλλά μπορείς, επίσης, να το κάνεις μόνη σου. Με τον παρακάτω οδηγό μασάζ στην περιοχή της κοιλιάς θα μπορέσεις όχι μόνο να εξοικονομήσεις χρήματα, αλλά θα μπορείς να το κάνεις όποτε χρειαστεί για να μειώσεις το φούσκωμα σου και να νιώσεις ξανά καλά.

Διάβασε επίσης: 5 θεραπείες ανακούφισης από κράμπες περιόδου

Αντιμετώπισε το φούσκωμα στην κοιλιά με αυτό τον οδηγό μασάζ

μασαζ_κοιλια
Istock

Οι κινήσεις να είναι πάντα από τα δεξιά προς τα αριστερά

Επειδή το κοιλιακό μασάζ έχει να κάνει με τη σωστή μετακίνηση του εσωτερικού σου, πρέπει να ακολουθήσεις τη φυσική ροή που ακολουθεί το έντερο και τα σπλάχνα αντί να πηγαίνεις ενάντια σε αυτά. Το μασάζ διεγείρει τους μύες, ώστε να μπορούν να κάνουν αυτό που πρέπει να κάνουν: να βγάλουν τα πράγματα έξω από το σώμα σου. Αυτά τα πράγματα μπορεί να είναι αέρια ή περιττώματα, με το πρώτο να είναι η πιο κοινή αιτία για φούσκωμα, σύμφωνα με την Εθνική Υπηρεσία Υγείας.

Χρησιμοποίησε την τεχνική ILU

Η τεχνική ILU ονομάζεται έτσι για την κίνηση που κάνεις: προς τα πάνω για να κάνεις ένα I, απέναντι για να κάνεις ένα L και μετά να τελειώσεις κάνοντας ένα U. "Για να βοηθήσεις με το φούσκωμα και την πέψη, θα πρέπει να κάνεις μασάζ γύρω από την κοιλιά με μια κυκλική κίνηση ή ένα μεγάλο ανάποδο γράμμα 'U'", είπε στο Shape η Lisa Ganjhu, κλινική αναπληρώτρια καθηγήτρια ιατρικής στα τμήματα γαστρεντερολογίας και ηπατολογίας στο Ιατρικό Κέντρο Langone του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης. "Ξεκίνησε από την κάτω δεξιά πλευρά, πάνω από το οστό του ισχίου και, στη συνέχεια, μέχρι κάτω από τα πλευρά σου, κατά μήκος της άνω κοιλιάς στα αριστερά των πλευρών και στη συνέχεια προς τα κάτω στο αριστερό κάτω οστό του ισχίου σου. Η πίεση [θα πρέπει] να εφαρμοστεί με μακριές κινήσεις σε μεγάλο κύκλο ή μικροσκοπικούς μίνι κύκλους."

Κάνε το κοιλιακό μασάζ με αιθέριο έλαιο

Αν και δε χρειάζεται να χρησιμοποιείς αιθέρια έλαια, κάποιοι προτιμούν λοσιόν ή κρέμα για να βοηθήσουν τα δάχτυλα και τα χέρια τους να γλιστρήσουν άνετα πάνω στο δέρμα. Τα αιθέρια έλαια, ωστόσο, μπορούν να αναβαθμίσουν την εμπειρία του να κάνεις μασάζ στην κοιλιά σου, καθώς μερικά από αυτά είναι ευεργετικά για την υγεία της πέψης, όπως η μέντα, το τζίντζερ, η λεβάντα και ο μάραθος.

Πριν από το μασάζ, μπορείς επίσης να βάλεις τα αιθέρια έλαια της επιλογής σου σε μια ζεστή πετσέτα και να την κρατήσεις στο στομάχι σου μέχρι να κρυώσει.

Επίλεξε τη στάση σου

Οι δύο πιο συνηθισμένες στάσεις για να κάνεις μασάζ στην κοιλιά είναι είτε να ξαπλώνεις ανάσκελα είτε να το κάνεις ενώ στέκεσαι στο ντους, σύμφωνα με το Foundational Concepts. Η προσθήκη θερμότητας στο μασάζ σου μπορεί να βοηθήσει στη χαλάρωση των μυών καθώς ασκείτε μια ισχυρή, ελαφριά πίεση στο στομάχι σου. Ένα μασάζ που κάνεις ξαπλωμένος είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ενσωματώσεις αιθέρια έλαια, αλλά στο ντους, μπορείς να χρησιμοποιήσεις σαπούνι για να βοηθήσεις τα δάχτυλά σου να γλιστρήσουν στις κινήσεις μασάζ από τα δεξιά προς τα αριστερά.

Χρησιμοποίησε μόνο τα χέρια σου

Μπορεί να βρεις στο διαδίκτυο βίντεο που δείχνουν το κοιλιακό μασάζ να γίνεται με διάφορα αντικείμενα, όπως μία μπάλα του τένις. Η χρήση ενός αντικειμένου μπορεί να ασκήσει παραπάνω πίεση από όση πρέπει στα όργανά σου, προκαλώντας ακόμη και μικροτραυματισμούς.

Τα χέρια σου είναι το ιδανικό μέσο για το κοιλιακό μασάζ, καθώς μπορείς να ελέγξεις την δύναμη και την ένταση που ασκείς.

Διάβασε επίσης: Ρυτίδες στο ντεκολτέ: Πώς θα διατηρήσεις το μπούστο σου νεανικό;

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i