Πώς και γιατί η μουσική κάνει καλό στην υγεία μας

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής θυμόμαστε την έρευνα που αποδεικνύει αυτό που οι περισσότεροι γνωρίζουμε εμπειρικά: Η μουσική κάνει καλό στην υγεία μας.

Γυναίκα που ακούει μουσική και νιώθει καλά istock

Η 21 Ιουνίου δεν είναι μόνο η μεγαλύτερη μέρα του χρόνου για εμάς που ζούμε στο βόρειο ημισφαίριο. Το σημερινό θερινό ηλιοστάσιο συμπίπτει με την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής και είναι η κατάλληλη στιγμή για να θυμηθούμε ότι μουσική έχει πολλές και θαυμαστές ιδιότητες, που η επιστήμη έχει αρχίσει πλέον να διερευνά.

Διαβάστε Επίσης

Μουσική vs πόνου

Ο συνδυασμός της μουσικής του Μότσαρτ με την ιμπουπροφένη, ένα ευρέως χρησιμοποιούμενο μη στεροειδές αντιφλεγμονώδες φάρμακο (ΜΣΑΦ), μείωσε κατά 93% τον πόνο εξαιτίας φλεγμονής σε σχέση με μόνη τη δράση του φαρμάκου χωρίς μουσική. Επιπλέον, ο συνδυασμός μουσικής (όχι δε γνωρίζουμε ποιου συνθέτη!) και κανναβιδιόλης επέφερε μείωση του πόνου κατά 70%, ενώ πέτυχε και μείωση του οιδήματος κατά 21% σε σχέση με μόνο το φάρμακο.  Τα παραπάνω ευρήματα δημοσιεύτηκαν πρόσφατα από τους ερευνητές της Σχολής Υγείας του Πανεπιστημίου της Γιούτα στο περιοδικό νευρολογίας Frontiers in Neurology.

Διαβάστε Επίσης

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i