Η ήπια άσκηση είναι το μυστικό για δυνατό ανοσοποιητικό

Θέλεις δυνατό ανοσοποιητικό; Διάβασε τους εναλλακτικούς τρόπους για να μην πέσεις στο κρεβάτι αυτόν τον χειμώνα!

γιόγκα yoga διαλογισμός swissmediavision

Η ήπια άσκηση είναι ένα από τα μυστικά για δυνατό ανοσοποιητικό. Δεν είναι όμως το μόνο! Διάβασε εδώ πώς θα βελτιώσεις την άμυνα του οργανισμού σου και δεν θα σε ρίξουν στο κρεβάτι οι ιώσεις της εποχής.

Οι... εναλλακτικοί τρόποι για δυνατό ανοσοποιητικό

Γιόγκα

Όλες οι μορφές της συμβάλλουν στη βελτίωση πολλών λειτουργιών του οργανισμού. Αξιοσημείωτη είναι και η επίδρασή της στο ενδοκρινολογικό και ανοσολογικό σύστημα του οργανισμού. Ιδιαίτερα ευεργετικές για την άμυνά του θεωρούνται η hatha yoga και η kundalini yoga. Σε έρευνα που δημοσιεύτηκε το 2004 στο περιοδικό Psychosomatic Medicine τεκμηριώνεται το γεγονός ότι, έπειτα από μόλις 8 εβδομάδες τακτικών πρακτικών διαλογισμού, ο άνθρωπος αποκτά καλύτερη ανοσοποιητική αντίδραση.

Pilates

Εκτός από τις υπόλοιπες πολύτιμες επιδράσεις στο σώμα και στον οργανισμό μας (δυναμώνει και προσδίδει γράμμωση στους μυς, βελτιώνει την ευθυγράμμιση του σώματος, βοηθά στην καταπολέμηση του άγχους, βελτιώνει τη λειτουργία του κυκλοφοριακού, λεμφικού και αναπνευστικού συστήματος), έχει αποδεδειγμένη θετική επίδραση στο ανοσοποιητικό.

Tai chi chuan

Η αποτελεσματικότητα της αρμονικής αυτής μορφής άσκησης, που συνδυάζει αργές ρυθμικές κινήσεις δανεισμένες κυρίως από αρχαίες κινεζικές πολεμικές τέχνες, στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού αποδείχτηκε ύστερα από σειρά ερευνών που έγιναν σε ασθενείς με διαβήτη τύπου II στο Chang Gung Memorial Hospital στη Ταϊπέι. Οι τρίωρες εβδομαδιαίες συνεδρίες για διάστημα 12 εβδομάδων προκάλεσαν σημαντική βελτίωση στην ανοσολογική ανταπόκριση στις ασθένειες παράλληλα με τη βελτίωση στο μεταβολισμό της γλυκόζης.

Τζόγκινγκ

Ως ένα είδος άσκησης που απελευθερώνει τις ενδορφίνες, ενδυναμώνει τα κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος. Σχετικές έρευνες δείχνουν πως οι γυναίκες που κάνουν ήπιο τζόγκινγκ, τρεις φορές την εβδομάδα, αρρωσταίνουν κατά 50% λιγότερο από τις υπόλοιπες.

4 λόγοι που το ανοσοποιητικό σου δεν λειτουργεί σωστά

Διατροφή για δυνατό ανοσοποιητικό: Τι να τρώω για να μην αρρωσταίνω;

Και μερικές ιδέες ακόμα:

Οι περισσότερες θεραπευτικές μέθοδοι που κατατάσσονται στις λεγόμενες «εναλλακτικές θεραπείες» έχουν σχεδόν εγγυημένη θετική επίδραση στο ανοσοποιητικό. Πώς εξηγείται αυτή η «ιδιαιτερότητά» τους; Επιδρούν στον οργανισμό σε όλα τα επίπεδα, ολιστικά, βελτιώνοντας σχεδόν κάθε οργανική και ψυχική λειτουργία του.

- Bowtech Η ολιστική αυτή θεραπευτική τεχνική βασίζεται σε ήπιες κινήσεις που εφαρμόζονται σε όλο το σώμα, ξεκινώντας πάντοτε από την νευραλγική περιοχή της μέσης. Αποτελεί ιδανική λύση για κάποιον που έχει ανάγκη τη χαλάρωση από το καθημερινό στρες. Παράλληλα, η μέθοδος διεγείρει όλα τα συστήματα του οργανισμού, από το κεντρικό νευρικό, το κυκλοφορικό, το λεμφικό, το αναπνευστικό και το πεπτικό μέχρι και το ανοσοποιητικό.

- Ομοιοπαθητική Το ανοσοποιητικό σου έχει επιβαρυνθεί από κάποια ασθένεια ή γίνεσαι επανειλημμένα «θύμα» των ιώσεων; Η ενίσχυση της άμυνας του οργανισμού, έτσι όπως πραγματοποιείται στο πλαίσιο της ομοιοπαθητικής θεραπείας, μπορεί να σου προσφέρει μακροπρόθεσμα και ουσιαστικά αποτελέσματα. Αυτό γιατί δεν προσπαθεί να καταπολεμήσει τα συμπτώματα του προβλήματος, αλλά να ενισχύσει τον οργανισμό ώστε ο ίδιος να γίνει πιο αποτελεσματικός στην αυτοΐαση.

- Ρέικι Ένα είδος μασάζ, με το θεραπευτή να πραγματοποιεί ειδικές κινήσεις και πιέσεις πάνω σε συγκεκριμένα σημεία του σώματος, το ρέικι πετυχαίνει καλύτερη ενεργειακή κυκλοφορία στο ανθρώπινο σώμα. Αποτέλεσμά του είναι και η βελτίωση της «απόδοσης» του ανοσοποιητικού συστήματος.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i