Το μυστικό της μακροζωίας – ή, έστω ένα από αυτά, σύμφωνα με την επιστήμη

Το ήξερες ότι η… τεμπελιά είναι το μυστικό της μακροζωίας; Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξε έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ.

30.11.2018

εχεις διαβασει

Το μυστικό της μακροζωίας - ή, έστω ένα από αυτά, σύμφωνα με την επιστήμη

Θέλεις να μάθεις το μυστικό της μακροζωίας; Δώσε στον εγκέφαλό σου την ευκαιρία να χαλαρώσει, αφήνοντας τουλάχιστον ένα πρωινό την εβδομάδα ελεύθερο από κάθε είδους τεχνολογία – αυτό σημαίνει όχι e-mail, twitter και facebook και σίγουρα όχι SMS! Κλείσ’ τα όλα και ασχολήσου με ένα πράγμα τη φορά, αν δε θέλεις να κάνεις κακό στον εγκέφαλό σου.

Το μυστικό της μακροζωίας

Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ στις ΗΠΑ βρήκαν ότι οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν πολλά διαφορετικά μέσα ταυτόχρονα τα πήγαν χειρότερα στα τεστ που τους υπέβαλαν, από αυτούς που μοίραζαν το χρόνο τους σε κάθε μέσο ξεχωριστά.

Αναζήτηση μακροζωία Έρευνα: Πόσες ώρες τρέξιμο χαρίζουν μακροζωία;

Οι 18 τροφές για μακροζωία: Δες τη λίστα που προτείνει νέα έρευνα!

Εντάξει, μπορεί το multi-tasking να μη θέτει σε κίνδυνο την υγεία σου, αλλά μπορεί να σε καταστήσει ανεπαρκή στη δουλειά σου και αυξάνει την πιθανότητα αντιμετώπισης πονοκεφάλων και παθήσεων που σχετίζονται με το στρες.

Shape tip: Το να κάνεις πολλά πράγματα ταυτόχρονα είναι αγχωτικό. Μπορεί να μην το μυστικό της μακροζωίας αλλά προσπάθησε που και που να αποσυνδέεσαι από την τεχνολογία, από τις υποχρεώσεις και την καθημερινότητα και να ηρεμείς. Αυτό είναι σίγουρα ένα από τα μυστικά της ευεξίας!

 

[related id="23750"]

Περισσότερα από Υγεία

Best of network

#shapegreece